Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Heineken...

Mi a véleményetek a Heineken elleni bojkottról?

Figyelt kérdés
Heineken Romániában betiltatta az Igazi Csíki sört, mondván ők birtokolják a Ciuc nevet, ami magyarul csíkit jelent. Ennek következtében a Jobbik a és a Fidesz egyes meghatározó politikusai is bojkottot hirdetett a holland multi termékei ellen. Mi a véleményed a bojtokról? Csatlakozol hozzá?

#Heineken #Erdély #Románia #Igazi csiki sör
2017. febr. 9. 07:52
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Ez pedig egy elgondolkodtató írás, hogy mi is vezetett idáig. Erdélyből jelentik:

[link]

2017. febr. 10. 14:20
 32/44 anonim ***** válasza:

"Te mondtad, hogy politika, akkor ez is hozzá tartozik. "

Mert politikáról nem lehet függetlenként beszélni? Ha én nekiállok társalogni a kenyai politikáról, akkor muszáj, hogy legyen egy kenyai párt aminek a híve vagyok?

"Nehéz elképzelni, hogy egy vezérigazgató engedélye nélkül kezdődött volna, de még inkább, hogy Hollandiában nem tudnak a cég működéséről. Főleg a mai világban nem, olyan korszerű vállalat irányítási rendszerek vannak, hogy a központból látható a világ másik felén található gyár minden adata. Még inkább elképzelhetetlen a fenti állításod."

Ez továbbra sem változtat azon, hogy nem Hollandiából kezdeményezték a pert. Egy szóval nem állítottam, hogy nem tudnak erről a hollandok, mert nyilván tudnak.

"A Ciuc Premium márkanevet birtokló Heineken már 2014-től kezdve pereskedett, mert úgy vélte, hogy a Lixid Project az ő szellemi tulajdonát használja, de a román bíróság első- és másodfokon is elutasította a keresetet.[8] Ezenfelül az európai védjegyhivatal is elutasította a Heineken óvását.[9] Mindezek ellenére 2017. január 27-én a marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítéletet hozott, amely szerint az Igazi Csíki Sör néven forgalmazott termékek gyártását meg kell szüntetni, a meglévő készleteket pedig a forgalomból visszavonni és megsemmisíteni."

További két gondolat:

- Igen, a magyarságot használják marketing szempontból. Éééééééééééééés? Rengeteg termék épít a saját nemzeti jelképeire vagy hagyományaira.

- Félig holland tulajdonú. Éééééés? Biztos vagyok benne, hogy a Heinekennek is vannak magyar tulajdonosai, az anyavállalat gondolom kint van a tőzsdén.

2017. febr. 10. 15:20
 33/44 Alain Delon ***** válasza:
32: Az a félig holland tulajdon sem olyan tiszta. Szó van ott valami szerb valakiről is, de a magyar tulaj csak mellébeszél az ügyben. Fantomcég?
2017. febr. 10. 16:08
 34/44 anonim ***** válasza:

"- Félig holland tulajdonú. Éééééés? Biztos vagyok benne, hogy a Heinekennek is vannak magyar tulajdonosai, az anyavállalat gondolom kint van a tőzsdén."

Ezzel senki nem foglalkozna, ha a cég honlapján, nem írták volna oda, hogy többségi helyi tulajdonú cég.

"- Igen, a magyarságot használják marketing szempontból. Ééééééés? Rengeteg termék épít a saját nemzeti jelképeire vagy hagyományaira. "

Ezzel senkinek sem volt baja, a névvel volt a baj és azt támadták meg, ugyanúgy ahogyan Magyarország keresetet nyújtott be egykoron Szlovákia ellen a tokaji bor megnevezésének ügyében.

Amúgy meg értem, hogy a románok a magyarok ellen vannak(csak végül ki ne derüljön, hogy egy magyar bíró hozta az ítéletet), csak azt nem értem, hogy ennek mi köze van Heinekenhez, aki amúgy szabályosan járt el.

2017. febr. 10. 16:27
 35/44 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg értem, hogy a románok a magyarok ellen vannak(csak végül ki ne derüljön, hogy egy magyar bíró hozta az ítéletet), csak azt nem értem, hogy ennek mi köze van Heinekenhez, aki amúgy szabályosan járt el."

Senkinek semmihez nincs köze. Na, akkor most jobb? Nekem attól még szabad utálnom az ilyen antikapitalista, monopolra törekvő, röhejesen gyerekes hozzáállást?

2017. febr. 10. 17:37
 36/44 anonim ***** válasza:
100%
nem érdekel a politika, se a fidesz se a jobbik, de a balos pártok sem. ha egy magyar márkát ellehetetlenítenek, akkor alap, hogy kiállok azzal mellettük, hogy más sört veszek és nem heineken terméket. most is épp egy korsó borsodit kortyolok... pedig szeretem a heinekent is, sopronit is... tisztában vagyok mely márkákat gyártja a heineken hungária zrt, kerülöm őket :D
2017. febr. 10. 22:03
 37/44 Alain Delon ***** válasza:
36: Ugye nem gondolod, hogy egy magyar csak becsületes, tisztességes, minden hátsó szándék nélküli lehet, és egyáltalán nem fordulhat elő, hogy szánt szándékkal ült rá egy másik márkanévre, hogy ezzel csapjon maga körül hírverést? Ugye nem?
2017. febr. 10. 23:28
 38/44 anonim ***** válasza:

eddig csak mindig a minőségi rört ittam vagyis csiki sört nem

de a Heineken rajta volt a listán

1x ittam csikit de rosz izű meg drága is igy maradok a Heinekennél

olvastam hogy a vita kedvezett a Heinekennek mert aki eddig mást ivott az mostmár Heinekent isz azért is

aki meg bojkottálja azok eddig se Heinekent ittak ugy hogy nem vesztett velük semmit a Heineken

2017. febr. 12. 14:00
 39/44 A kérdező kommentje:
".....ugy hogy nem vesztett velük semmit a Heineken" ebben azért nem lennék annyira biztos. a gyakorikerdeseken logók, nem adnak reprezentatív mintát.
2017. febr. 12. 16:16
 40/44 anonim ***** válasza:

"olvastam hogy a vita kedvezett a Heinekennek mert aki eddig mást ivott az mostmár Heinekent isz azért is "

Isz!!! :D Istenem, ezt a helyesírást :D

2017. febr. 12. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!