Heineken Romániában betiltatta az Igazi Csíki sört, mondván ők birtokolják a Ciuc nevet, ami magyarul csíkit jelent. Ennek következtében a Jobbik a és a Fidesz egyes meghatározó politikusai is bojkottot hirdetett a holland multi termékei ellen. Mi a véleményed a bojtokról? Csatlakozol hozzá?
Első és másodfokon, még mást ítélt a bíróság, sőt, azt olvastam, hogy az "Európai Védjegyhivatal" (lehet, hogy nem ez a pontos nevük) is elutasította a Heinekent. Szóval, annyira azért nem "tiszta" ügy ez.
2017. febr. 9. 09:31
12/44 anonim válasza:
Mondjuk, szerintem elég pitiáner akció volt ez a Heinekentől, de könnyen lehet, hogy egészen más eredménye lesz a dolognak, mint szerették volna. "Igazi tiktott sör" néven fut tovább a Csíki sör és ennél jobb reklámot, kitalálni sem lehetett volna. Az egy más kérdés, hogy mennyire egészséges dolog, a politikusoknak "belefolyniuk" ebbe.
2017. febr. 9. 09:37
13/44 A kérdező kommentje:
"Alain Delon nevű felhasználó" tudtommal a Heinekknek csak "Ciuc" sör van és nem Csíki.
2017. febr. 9. 09:40
14/44 Alain Delon válasza:
13: Valószínűleg emiatt vannak különböző bírósági ítéletek, mert nem tudnak dűlőre jutni, hogy a formát vegyék védettnek, vagy a jelentést. Ahogy az Alapító filmben láthatjuk, hogy a fickó, aki kiforgatta a McDonald fivéreket az élelmiszerláncból, a név mindenféle formájának a használatát megtiltotta nekik.
2017. febr. 9. 09:58
15/44 anonim válasza:
"9: Nem a helységnév van levédetve, hanem a "Csíki" márkanév. Itt, Magyarországon meg a "Soproni" márkanév a Heinekené."
Ja, csak nem a Csíki márkanév az övék, ez a baj. Ők a román megfelelőjét használják tudtommal. De az ilyen névügyeket, pláne ilyen pitiáner marhaságokat úgyis minden bíróság másképp ítélné meg, szóval szerintem elég gyerekes az egész ügy a Heineken részéről.
2017. febr. 9. 11:50
16/44 Alain Delon válasza:
15: Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az "Igazi" is 50%-ban holland tulajdonban van, az harc a két cég között a piacért.
2017. febr. 9. 13:59
17/44 anonim válasza:
A Heineken pártján áll a román kormány is, mely bármely jogsértést megtesz, nehogy Romániából (ne adj isten) Csíki márkanév alatt exportáljanak bármit - ott minden ami az ősi román földön születik, úgy az exportcikk is, csak "Ciuc" lehet. Értsék ezt meg a magyarul beszélő "echte román" székelyek...
2017. febr. 9. 14:31
18/44 anonim válasza:
"15: Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az "Igazi" is 50%-ban holland tulajdonban van, az harc a két cég között a piacért."
Tudom, felőlem két román cég is csinálhatná ezt egymással akkor is baromira gyerekes lenne.
Még ugyan ilyen értelmetlen érv: az se érdekel, ha amúgy nem jó sör a Csíki sör, az sem változtat ezen (fogalmam sincs milyen, sose kóstoltam).
2017. febr. 9. 15:36
19/44 Alain Delon válasza:
18: A magad részéről lehet gyerekes, de a piac ilyen: ott ragadják torkon egymást, ahol érik. Dollárokrók/Eurókról van szó minden esetben ilyenkor. Egy állásinterjún te is magad fényezed, nem a másikat, egyénre levetítve.
2017. febr. 9. 15:43
20/44 anonim válasza:
17
ez szimpla hazugság a román bíróság döntése csak romániára vonatkozik. Nálunk most is árulhatnák csíki néven csak nyilván marketing okokból nem azon adják mert így a sok agyhalott turbó jobban beszi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!