Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Heineken...

Mi a véleményetek a Heineken elleni bojkottról?

Figyelt kérdés
Heineken Romániában betiltatta az Igazi Csíki sört, mondván ők birtokolják a Ciuc nevet, ami magyarul csíkit jelent. Ennek következtében a Jobbik a és a Fidesz egyes meghatározó politikusai is bojkottot hirdetett a holland multi termékei ellen. Mi a véleményed a bojtokról? Csatlakozol hozzá?

#Heineken #Erdély #Románia #Igazi csiki sör
2017. febr. 9. 07:52
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

"18: A magad részéről lehet gyerekes, de a piac ilyen: ott ragadják torkon egymást, ahol érik. Dollárokrók/Eurókról van szó minden esetben ilyenkor. Egy állásinterjún te is magad fényezed, nem a másikat, egyénre levetítve."

Ez eléggé piactól távoli felfogás, amit most mondasz :D Szerinted bármiféle konkurencia volt a sörök piacán ez a kisvállalkozás a Heinekennek? Nagyon erősen proaktív hatása tud lenni az ilyen felesleges jogi herce-hurcának és most is látható, hogy a Csíki sör mennyivel jobban jött ki ebből.

2017. febr. 10. 09:25
 22/44 Alain Delon ***** válasza:
21: Én vagyok a Heineken? Tényleg nekem kell feltenned ezeket a kérdéseket?
2017. febr. 10. 09:34
 23/44 anonim ***** válasza:

"Szerinted bármiféle konkurencia volt a sörök piacán ez a kisvállalkozás a Heinekennek?"

A dolog nem errol szol, hanem arrol hogy a Heineken birtokol egy markanevet, es szerinte ezeket a jogokat mas megserti. A roman birosag pedig igazat adott neki.

Ez egy jogi vita, nem pedig politikai, aki politikat visz bele az egyszeruen hulye.

2017. febr. 10. 09:42
 24/44 anonim ***** válasza:

"21: Én vagyok a Heineken? Tényleg nekem kell feltenned ezeket a kérdéseket?"

Szerinted ez költői kérdés volt, vagy ténylegesen megválaszolandó kérdés? <-- És ez?

Egyébként te is tudsz rá válaszolni: nincsenek egy ligában.

"A dolog nem errol szol, hanem arrol hogy a Heineken birtokol egy markanevet, es szerinte ezeket a jogokat mas megserti. A roman birosag pedig igazat adott neki. "

A román ezen a fokon igen. Előtte meg nem.

"Európai szinten már nyert az Igazi Csíki márka, pontosabban az európai Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) végül elutasította a Heineken Romania kérését, ami a védjegy megsemmisítését kérte. Decemberben aztán másodfokon is megerősítették ezt. "

[link]

"Ez egy jogi vita, nem pedig politikai, aki politikat visz bele az egyszeruen hulye."

Őőőő... mert miért is? Mert te azt mondod?

Egy felesleges, nulla téttel rendelkező jogi herce hurca, aminek a világon sehol nem lenne semmiféle létalapja, csak Romániában, ahol lépten-nyomon rúgnak bele a magyarok jogaiba. Nyugat-Európában van normális kisebbségi politika, rengeteg helyen autonómia (Katalónia, Feröer-szigetek, Dél-Tirol, Åland, stb.), Romániában meg a mai napig szívják a fogukat egy egyszerű székely zászló felhúzásától.

Szerinted ma Magyarországon lehetne abból per, ha csinálok egy vállalatot, aminek Ablakok a neve? A Windows ezért beperelne és a magyar bíróság képes lenne igazat adni a Microsoftnak? Vagy az Apple egy Alma nevű céget? Ne nevettess, az egész ügy kizárólag politikai indíttatású, így szerintem inkább az a hülye aki élből elutasítja a politikai vonalat. A Heineken meg azért hülye, mert szépen tátott szájjal belesétált a f..szerdőbe, meg egy olyan helyzetbe, amihez semmi köze és csak bukhat rajta.

2017. febr. 10. 10:37
 25/44 anonim ***** válasza:
34%

" ahol lépten-nyomon rúgnak bele a magyarok jogaiba."

Ennek az egesznek semmi koze a "magyarok" jogaihoz. De ti csak porogjetek nyugodtan tovabb.

2017. febr. 10. 10:48
 26/44 anonim ***** válasza:

Ha már politika.

A Jobbik és a Fidesz, eddig azt mondták, hogy EU-ban a magyarok ellen dolgoznak, most meg bezzeg elfogadható az ítélet. Most akkor mi van?

Nevetségesek. Ezen felül még mindig fenntartom az állítást, hogy az emberek többsége nem tudja megmondani egy boltban, hogy melyik sört ki forgalmazza.

2017. febr. 10. 10:58
 27/44 anonim ***** válasza:

"Ne nevettess, az egész ügy kizárólag politikai indíttatású, így szerintem inkább az a hülye aki élből elutasítja a politikai vonalat."

Akkor milyen politikai inditatásból nyújtották be a keresetet? A hollandok is a magyarok ellen dolgoznak?

Tudod előbb valakinek be kell nyújtani a keresetet, hogy ítéletet hozzanak.

2017. febr. 10. 11:02
 28/44 Alain Delon ***** válasza:
Mi lenne, ha én itt elkezdenék "Igazi Borsodi"-t gyártani?
2017. febr. 10. 11:14
 29/44 anonim ***** válasza:

"Ennek az egesznek semmi koze a "magyarok" jogaihoz. De ti csak porogjetek nyugodtan tovabb."

Egy olyan céget perelnek, aki elsősorban a magyaroknak gyárt valamit, ok pedig nincs rá. Mi mással magyarázod ezt?

"Ha már politika.

A Jobbik és a Fidesz, eddig azt mondták, hogy EU-ban a magyarok ellen dolgoznak, most meg bezzeg elfogadható az ítélet. Most akkor mi van? "

És most ennek mi köze van bármihez? Nem vagyok pártszimpatizáns.

"Nevetségesek. Ezen felül még mindig fenntartom az állítást, hogy az emberek többsége nem tudja megmondani egy boltban, hogy melyik sört ki forgalmazza."

Én is, de ennek sem tudom hogy mihez van köze. Aki nem tudja, az nyilván nem fog bojkottálni, én sem direktben bojkottálok, egyik sörgyár termékeit sem vettem eddig sem.

"Akkor milyen politikai inditatásból nyújtották be a keresetet? A hollandok is a magyarok ellen dolgoznak?"

Rozsdás bökőt a nyakamhoz, hogy nem központilag, Hollandiából indították ezt a pert, ők azt sem tudják, hogy létezik Csíki sör. A cég romániai képviselete indította (vagy a román leányvállalat).

"Mi lenne, ha én itt elkezdenék "Igazi Borsodi"-t gyártani?"

De ők nem fogták a román nevet és azt vitték tovább. Gyártsál Fekete fej nevű kencéket meg samponokat, aztán ha beperel a Schwarzkopf, akkor megeszem a kalapomat mustárral.

2017. febr. 10. 12:52
 30/44 anonim ***** válasza:

"És most ennek mi köze van bármihez? Nem vagyok pártszimpatizáns. "

Te mondtad, hogy politika, akkor ez is hozzá tartozik.

"Rozsdás bökőt a nyakamhoz, hogy nem központilag, Hollandiából indították ezt a pert, ők azt sem tudják, hogy létezik Csíki sör. A cég romániai képviselete indította (vagy a román leányvállalat). "

Nézd már meg, hogy kik a vezetői a Heineken Romania-nak.

[link]

Onno Rombouts holland származású, 2002 és 2006 között volt kereskedelmi igazgatója a Brau Union Hungáriának.

Nehéz elképzelni, hogy egy vezérigazgató engedélye nélkül kezdődött volna, de még inkább, hogy Hollandiában nem tudnak a cég működéséről. Főleg a mai világban nem, olyan korszerű vállalat irányítási rendszerek vannak, hogy a központból látható a világ másik felén található gyár minden adata. Még inkább elképzelhetetlen a fenti állításod.

2017. febr. 10. 14:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!