Elképzelhető, hogy tudatmódosító szereket csempésznek az élelmiszerekbe?
Ugye az élelmiszerbiztonságot felügyelő hatóságok mind a kormányok keze alá dolgoznak.
Ma elkezdtem dolgozni a számítógépen, egészen jól ment a munka, majd megettem 2 darab műanyagtányéros tejberizst (jól ismert termékek) illetve 1 pálcikás jégkrémet.
Az ételek elfogyasztása után olyan érzésem volt, mintha fejbe ütöttek volna. Hiába próbáltam a munkámra koncentrálni, a gondolkodásom összeomlott, most is alig tudom megfogalmazni amit le akarok írni.
Az ételek elfogyasztása előtt nem éreztem ilyen problémát.
Biztosan sokan ki fognak nevetni, de én úgy érzem valami nem stimmel ezekkel az ipari élelmiszerekkel.
"3. Nem ártana elmenni pszichiáterhez, mert ez az üldözési mánia kezdete, ha ilyenek járnak a fejedben."
Szerintem a magyar lakosság nagy részére ráférne egy jó pszichológus.
Egyáltalán nem hülyeség. Elég megnézni egy élelmiszer hátoldalán látható listát, hogy miket tartalmaz. Abból szerintem kb. senki se tudja feléről se, hogy mi micsoda. Az olyan H és D betűvel kezdődő dolgok lehetne szinte bármik, csak biztosan nem egészséges hozzávalók. A konzervek pl. tele vannak rákkeltő anyagokkal. Láttam erről egy műsort még régebben a Discovery-n. A Balkáni országokban kapható élelmiszereket hasonlították össze a nyugati országokban kaphatókkal és az eredmény eléggé megdöbbentő volt.. A balkániban olyan összetevők is voltak, amiket másutt fogyasztásra alkalmatlannak minősítettek és be is tiltottak.
Egy orvos ismerősöm mesélte, hogy magyarországon rekord mennyiségű a rák beteg kis országhoz képest, ezzel nem azt akarom, mondani, hogy csak az ennivaló tehet egyedül róla, de nem véletlenül van az a mondás, hogy "Az vagy amit megeszel".
Ez kb olyan, mintha egy autót folyamatosan rossz minőségű pancsolt benzinnel tankolnának. Egy ideig biztosan működne, de aztán szépen lassan a motor felmondaná a szolgálatot. Nálunk az étellel hasonló a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!