Szerintetek el lehetne valahogy érni, hogy a magyar gazdaság 2-3-4%-os bizbasz százalékok helyett egyszer csak 10-20-30 százalékokat növekedjen pár évig, ezzel felcsatlakozva egy nyugati szintre 4-5 éven belül?
Van erre valamilyen módszer? Akár illegális is.
Ahogy látom mostanában ez csak Perzsa-öböl-menti országoknak megy, de nekik ott az olaj...
mi köze van a GDP -nek a felzárkózáshoz? Ezzel a birkákat kábítják csak! Már bocs, de nem megsérteni akarlak, de értei kéne miről is beszélsz.
egyszerű példa:
mostantól a termékekhez felhasznált csomagoló anyagok mennyisége megduplázódik. Ezáltal a GDP -n növeltünk 0,000001 % -ot.
A munkások nem kapnak több pénzt, a nyereséget pedig kiviszik az országból.
NEM látom a FELZÁRKÓZÁST barátom!
# 2
Nem értesz te sem hozzá. Nem véletlenül bruttó HAZAI termék a neve
Ez maximum abban az esetben igaz, ha a csomagolópapírt Magyarországon működő gyártól veszed, ezzen növelve az ő profitjukat, így tudnak bővülni. Persze ez nem mindig igaz, mert nyilván sokkal több tényező is van. Csak nagyon-nagyon lesarkítva.
Nem reális a tartósan 10% fölötti gazdasági növekedés, a kínaiaknak egy időben úgy ment, hogy a béka hátsója alatt voltak, de idővel így is ellaposodott, csak egy ideig szépen kozmetikázták.
Ha a 95-2006 közötti ütemet devizalufi és eladósodás nélkül tudnánk, akkor is szépen lassan felzárkóznánk, de sajnos erre nem látok sok esélyt.
mióta importálsz csomagolóanyagot? istenem, ez már durva!
mellékesen példának szántam a kérdezőnek, hogy lássa a GDP növekedéssel nem lehet leírni az életszínvonal javulását v. romlását.
béke, én kiléptem
Hidegfúziós erőmű feltalálása, Magyarországi felépítése, vagy az első sikeres WARP hajtómű hazai cég általi kifejlesztése, első mesterséges intelligencia megalkotása, ezek mind olyan dolgok, hogy akkorát rúgnának a Magyar gazdaságon, hogy az simán lenne tizenvalahány százalékos növekedés is. De egyik sem épp reális kategória.
Amúgy előttem már írták a 95-2006 közötti növekedési ütemmel rövid idő kb. két évtized alatt utolérnénk őket.
# 6
Attól mert valaki csomagolóanyagot importál, már ért a közgazdaságtanhoz? Hülye vagy, már bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!