Szerintetek az intézetben vagy egy nyomorgó családban van jobb helye egy gyereknek?
"Az egyik barátom egy bécsi gyermekotthonban nőtt fel"
Hát nem irigylem szegényt. Én még magyarba sem szívesen mennék.
Ezt nem lehet megmondani.
A családban ugyan úgy lehet pedofil meg csicskáztatás. Nem egy ügy volt, hogy ürülékkel etették a gyerekeket a szülők...
Én ismerek olyan családot,ahol 3 gyerek van,az anya iszik,cigizik,alig csinál valamit,az apa hébe-hóba dolgozik.
A nagymamánál laknak,aki már idős.
És a nagyi nem akarja intézetbe adni őket,így viszont nyomorognak.
Ott, ahol törődnek a gyerekkel, segítik, oktatják és szeretik.
Elsődlegesen a család feladata lenne, ha azonban a szülők erre képtelenek, de az adott intézmény képes megadni a gyereknek akkor az.
Én örülök, hogy szerető, gondoskodó családban nőttem fel és nem a közeli gyermekotthonban. Ugyanakkor egy Böjte Csaba-féle otthonban egy gyermeknek milliószor jobb, mint egy nyomortelepen alkesz és/vagy erőszakos, nem törődöm szülőkkel.
Nekem volt intézetis osztálytársam is,és ők egész jó helyen nőttek fel.
És sokat segített rajtuk az állam.
Vannak,akik meg 18 éves korukig lenyomorgják a szülőkkel a gyerekkorukat,és semmi támogatást nem kapnak.
Ez az osztálytársam azt mondta,hogy ahol ő lakott,ott ha egyetemen tanulnak 24 éves korig lehet ott lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!