Szerintetek a magyar falusiakról alkotott kép megállja a
helyét?
Figyelt kérdés
Például, hogy reggeltől estig a kocsmában ülnek, verik a feleségüket, majd mintha semmi sem történt volna vasárnap misére mennek. Mindemellett rettenetesen buták.
A városi szubkultúra, ha ez a véleménye, akkor elmehet a ....ba!
2016. dec. 7. 12:06
12/20 Koplárovics Béci válasza:
Egy kérdéssel válaszolnék: leléptél a betonról, és ennyire megszédültél?
2016. dec. 7. 12:14
13/20 anonim válasza:
12:04 , 11:01es vagyok, ezek csak tények, nem a kérdezőt akartam betámadni, csak leírtam egy ,,falusi" szemszögéből is a dolgokat, ezek olyan események, amik velem történtek illetve aminek részese vagyok :D
2016. dec. 7. 12:29
14/20 anonim válasza:
Éltem itt is ott is, most városban élek, jobban is tetszik, de amit te leírtál az baromság.
Valamivel lehet több tróger van falun, de nem sokkal és nem is ők képezik az átlagot.
2016. dec. 7. 13:20
15/20 anonim válasza:
# 13/14 Időpont ma 12:29
Én meg erre mondom, hogy ezek annyira tények, mint a kérdezőé.
Semennyire.
Abba kéne már hagyni ezt az állandó városi-falusi budapesti-"vidéki" ellenséggenerálást, aminek kb. a tizede ha igaz, csak van egy tucat bunkó, aki ebben leli egyetlen örömét, hogy elkönyvelheti, hogy ő nem "vidéki paraszt", vagy nem "pesti tahó".
2016. dec. 7. 13:26
16/20 anonim válasza:
Vidéki vagyok, de már 3 éve Budapesten tanulok és élek a hétköznapokban.
Szeritnem alapvetően nincs különbség az emberek alapvető tulajdonságainak eloszlásában, egyszerűen más környezetben ezek másképp manifesztálódnak. Még az is közös, hogy van valami félig jogosnak vélt, félig tréfás lenézés a másik irányba.
2016. dec. 7. 13:52
17/20 anonim válasza:
Falu és falu között is hatalmas a különbség! Pl. Bp. agglomerációjában egész más az élet, ahová jellemzően a tehetősek költöznek ki a város zaja elől.
Meg más egy eldugott borsodi falu, ahol a lakosság 80%-a munka nélkül vegetál.
2016. dec. 7. 14:01
18/20 anonim válasza:
Szerintem ki kellene mozdulnod a fővárosból néha . Ne rohanj okmányirodába nem szükséges útlevél hozzá. Egyébként kocsmába járó asszonyverő alkoholista városban ugyanúgy van mint falun. Ez nem helyfüggő. A kocsmák nagy része már rég bezárt nálunk 1-2 van mutatóban. Az emberek már nem járnak. Annak a világnak már egyébként is rég vége hogy a fél falu a tsz-ben dolgozott és munkába menet bedobta a féldecit meg a fröccsöt. De hamár így leírod a falusiakat megjegyezném egy átlagos Budapesti a saját lakóhelye és közvetlen környezetén kívül abszolút nem tud tájékozódni. Teljesen reménytelen útbaigazítást kérni egy átlagos embertől 10 -ből 5 biztosan nem tud segíteni. Templomba meg álltalában a volt párttitkárok besúgók kisztitkárok járnak nagyrészt.
2016. dec. 7. 14:06
19/20 anonim válasza:
Nálunk se mindenki ilyen, mi műveljük a földet, tartunk állatokat és persze ,hogy isszunk napi pár feles, heti egy üveg bor, és van hogy 2 hetente leiszom magam a kocsmában. Na és , mi van benne, megérdemlem én is dolgozok a pénzért. Asszonyt nem verjük, miért ne igyunk ha azért van? Tudunk mértéket tartani?
19F
2016. dec. 7. 15:07
20/20 anonim válasza:
Szerintem, nem. Falun éppen úgy él mindenféle ember, mint városban. Ez a leírás, nagyjából annyira igaz, mint az, hogy minden városi drogos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!