Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek a magyar falusiakr...

Szerintetek a magyar falusiakról alkotott kép megállja a helyét?

Figyelt kérdés
Például, hogy reggeltől estig a kocsmában ülnek, verik a feleségüket, majd mintha semmi sem történt volna vasárnap misére mennek. Mindemellett rettenetesen buták.
2016. dec. 7. 10:15
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
A városi szubkultúrában ez a kép alakult ki róluk.
2016. dec. 7. 10:16
 2/20 anonim ***** válasza:
70%
Ezek a dolgok akár városiakra is mondható lenne. De mivel falun élek így tudom azt hogy inkább tájékozatlanok mint buták az emberek. Többen annyira nincsenek képben hogy azt sem tudják ki a köztársasági elnökünk, vagy hogy milyen adókat vezetnek be éppen.
2016. dec. 7. 10:19
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Faluhelyen nincs is reggeltől estig nyitva a kocsma. Kinyit hajnalban, délelőtt bezár, kinyit délután és este bezár. Na ki a buta? :D
2016. dec. 7. 10:19
 4/20 anonim ***** válasza:
97%

Természetesen nem. Faluban lakom. Diplomás, tanult és tájékozott ember vagyok. Nem járok kocsmázni. És nagyon sok hozzám hasonló ember él itt. Ez a fiatal generáció már főként a falu előnyeit élvezi. Olcsó, kicsi, csendes, stb. A gyerekeim tanulnak, nem kocsmáznak, normálisak, normálisan szórakoznak, nincs velük semmi probléma. Miért is lenne, ha a szülők normálisak?

Az öregek között több van, akik eleget tesznek a kocsmában ülő pletykafészek sztereotípiának, de ott sincsenek többségben.

Ezek ugyanolyan sztereotípiák, mint hogy a pestiek bunkók. Vannak köztük bunkók is, de egy milliós lakosságú városról beszélünk... Nem lehet általánosítani.

2016. dec. 7. 10:26
 5/20 anonim ***** válasza:
96%

Drága városi barátom, tudod van egy mondás, ,,Ha a paraszt nem sz@rna, a városi nem falna" :D

Vidéken lakom, 18 éves egyetemista vagyok, elmondom neked, hogy ugyanúgy elmegy a városi is kocsmázni meg inni, mint a falusi. Nem a lakóhelytől függ, hogy valaki büdös alkoholista, vagy értelmiségi ember. Te viszont élő példa vagy arra, hogy a városi ember is lehet buta.

2016. dec. 7. 10:35
 6/20 anonim ***** válasza:
48%

Én falusi vagyok és tényleg rengeteg ilyen ember él itt.

Ezek a városi, igénytelen panelproli vidéki megfelelői.

Persze, ha a teljes képet akarjuk nézni, akkor vannak igényes, tájékozott emberek is, csak az kevesebb.

2016. dec. 7. 10:50
 7/20 anonim ***** válasza:
97%

Ha már itt tartunk, akkor egész Magyarországról el lehetne mondani, hogy a többség buta, egoista és bunkó, az értelmesek és szelídek pedig kisebbségben vannak.

De ha még tovább megyünk, akkor az egész világ ilyen.

2016. dec. 7. 11:00
 8/20 anonim ***** válasza:
99%
Sőt, ha már ennél a bugyuta képnél tartunk, akkor elmesélek valamit. Ha kis városban(ti ezt is csak falunak hívjátok) összeesik valaki, akár ismerik az emberek, akár nem, mindenki odamegy és megkérdezi, hogy mi a baj, hívjanak-e orvost, vigyék-e haza. Ha mindez nagyvárosban történik, inkább elmennek mellette az emberek, mert azt hiszik, hogy részeg, meg úgy vannak vele, hogy mindenki oldja meg. A másik, itt a nénik/bácsik tisztában vannak vele, hogy a reggeli járatokon a diákok utaznak be, így ők vagy a hamarabbival, vagy a későbbivel mennek, ha nem időre mennek. A drága nagyvárosban szintén tudják a nénik, hogy melyikekkel mikor mennek a legtöbben és csakazértis' a 7:00-8:00 között közlekedő trolikkal mennek, délután szintúgy a 12:00-14:00 közötti időszakban, hogy véletlenül se férjenek fel a diákok. A legszebb, mikor teljesen üres a troli, csak és kizárolag én ülök rajta, tehát hely mint a tenger, erre felszáll a nénike, és nekem áll, hogy álljak fel mert neki az az egy hely kell..és addig képes ott állni, míg fel nem állok, pedig ismétlem, akkor már ketten voltunk az egész trolin...a távolsági buszon meg képes lett volna a 80 éves néni átadni a helyét mikor el volt törve a kezem, hogy nehogy beüssem , ha a sofőr belefékez. Természetesen nem engedtem, hogy felálljon, de azért a különbségek szerintem így is láthatóak...
2016. dec. 7. 11:01
 9/20 Szimeon ***** válasza:
0%
Vidéken mindenki ismeri egymást.
2016. dec. 7. 12:01
 10/20 anonim ***** válasza:
33%

# 8/9 Időpont ma 11:01

Azért a kérdező lovának a másik oldalára se kéne átesni...

2016. dec. 7. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!