Szerintetek a magyar falusiakról alkotott kép megállja a helyét?
Természetesen nem. Faluban lakom. Diplomás, tanult és tájékozott ember vagyok. Nem járok kocsmázni. És nagyon sok hozzám hasonló ember él itt. Ez a fiatal generáció már főként a falu előnyeit élvezi. Olcsó, kicsi, csendes, stb. A gyerekeim tanulnak, nem kocsmáznak, normálisak, normálisan szórakoznak, nincs velük semmi probléma. Miért is lenne, ha a szülők normálisak?
Az öregek között több van, akik eleget tesznek a kocsmában ülő pletykafészek sztereotípiának, de ott sincsenek többségben.
Ezek ugyanolyan sztereotípiák, mint hogy a pestiek bunkók. Vannak köztük bunkók is, de egy milliós lakosságú városról beszélünk... Nem lehet általánosítani.
Drága városi barátom, tudod van egy mondás, ,,Ha a paraszt nem sz@rna, a városi nem falna" :D
Vidéken lakom, 18 éves egyetemista vagyok, elmondom neked, hogy ugyanúgy elmegy a városi is kocsmázni meg inni, mint a falusi. Nem a lakóhelytől függ, hogy valaki büdös alkoholista, vagy értelmiségi ember. Te viszont élő példa vagy arra, hogy a városi ember is lehet buta.
Én falusi vagyok és tényleg rengeteg ilyen ember él itt.
Ezek a városi, igénytelen panelproli vidéki megfelelői.
Persze, ha a teljes képet akarjuk nézni, akkor vannak igényes, tájékozott emberek is, csak az kevesebb.
Ha már itt tartunk, akkor egész Magyarországról el lehetne mondani, hogy a többség buta, egoista és bunkó, az értelmesek és szelídek pedig kisebbségben vannak.
De ha még tovább megyünk, akkor az egész világ ilyen.
# 8/9 Időpont ma 11:01
Azért a kérdező lovának a másik oldalára se kéne átesni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!