Igaz hogy az Európai kultúra az Iszlám hódításnak köszönheti az intellektuális felemelkedését?
Szó szerint így fogalmaztak egy műsorban. Volt egy olyan időszak, amikor a közel-kelet volt a kultúrálisan és tudományosan fejlett, miközben Európa a sötét középkor mocskában vergődött(szó szerint).
A műsor címe az, hogy Nagy történelem. Arról is szó volt, hogy az európai hódítók soha nem jutottak volna el Amerikába az olyan kínai találmányok nélkül mint az iránytű, vagy a lőfegyver. A 3szög alakú vitorla is Indiai találmány stb...
Igaz a kínaiak csak a puskaporos ágyút fejlesztették ki, tőlük vették át az iszlámok, amit a keresztes hadjáratban a támadó lovagok ellen használtak. Ezt fejlesztették tovább az európaiak lőfegyverré.
Rosszul tudom vagy ez tényleg így van nem nagyon néztem utána...
Ezt csak azért kérdezem mert sokan úgy tesznek mintha az európaiak teremtették volna a világot, és a megjelenésük előtt az emberek barlangban lakó ősemberek lettek volna.
Sőt a muszlimok csak azért hordhatnak ruhát, mert a fehérek feltalálták a ruhagyárat. <- komoly
Ha tudsz más oldalt ahol Bill Warner előadása fenn van magyar felirattal, várom hogy küldjed. Előre is köszönöm.
Én nem találtam sehol. De az öreg jól beszél, helyére teszi a dolgokat az agyakban.
A dzsihádfigyelő a muszlimellenesek kurucinfója.
Kurucinfón is vannak professzorok, akik pl azt magyarázzák miért hamisítvány az Anna Frank naplója... vannak okos cikkek amik elmagyarázzák miért csak kitaláció a Holokauszt.
De itt a dzsihádfigyelőn is, oldalt ránéztem az egyéb címekre, erre szembejön Geer Wilders neve.. jeee, nyíltan muszlimellenes holland politikus, aki egy kampányreklámjában Koránt éget..
A dzsihádfigyelőn nem fogsz olyan tartalmat találni, ami arra érvelne, hogy miért jó az iszlám vallás. Márpedig valamiért jó, hiszen a világ második legnagyobb vallása..
Érdekel milyen az iszlám? Akkor olvasd el a Koránt. Oké, fordítás ferdítés, Karinthy is megmondta, és ez különösen igaz a Korán esetében, de ülj le, olvasd el, ne pedig mások véleményét olvasd róla, hogy mi van benne.
Szeretjük ám az olyan önjelölt teológusokat, akik pl a Bibliát sem olvasták, csak a youtube-on néznek értekező videókat. Ezt csak azért írom, mert ha ismernéd az iszlám vallást, tudnád mit jelent a dzsihád. És ha tudnád mit jelent a dzsihád, nem látogatnál ilyen oldalt, ami abban az értelemben használja, amiben az iszlamista terroristák, vagy az Iszlám Állam.
"Egy magyar embernek nem jelent mást az iszlám, mint pusztulást és halált."
Akkor Rákóczi és társai miért menekültek a törökökhöz a szabadságharc leverése után. Majd később a 48-as szabadságharc bukást követően Kossuth és sok tábornok szintén a törököknél kapott menedéket. Bem tábornok neve gondolom ismerős. Ő át is tért az iszlám vallásra több társával és beálltak a török hadseregbe. Ők nem átlag emberek hanem olyanok akik sokat tettek Magyarországért.
"A koránt ha nem is teljesen, de részleteiben tanulmányoztam, mivel érdekelt mi is ez a dolog, amiért egy hívő muszlim gondolkodás nélkül elvágja a torkod ha csak csúnyán nézel rá."
Soha nem olvastad a Koránt, erre a torok átvágásra meg azt tudom javasolni hogy ne nézz annyi hoolywoodi filmet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!