Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi fog történni ha már egy...

Mi fog történni ha már egy palimadár se marad aki dolgozna 70-80 ért? Bedől a gazdaság vagy emelkedni fognak a bérek?

Figyelt kérdés
2016. nov. 11. 18:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%

A piac eldönti.

Szerintem a gyenge cégek, amik nem tudnak normális bért fizetni, vagy csődbe mennek, vagy kivonulnak.

2016. nov. 11. 18:06
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Minimális béremelés + keleti vendégmunkások beengedése.
2016. nov. 11. 18:08
 3/16 anonim ***** válasza:
66%
Bedől a gazdaság
2016. nov. 11. 18:10
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Miért, mit fognak csinálni azok, akiknek ez nem elég? Mennek 47-ért közmunkára? Vagy gondolod, hogy mindenkit tárt karokkal fogadnak külföldön?

Mindenért fizetni kell. Magyarországon az önfenntartó gazdálkodás teljesen lehetetlen. Ha fűteni, enni és inni (vizet) akarsz, akkor pénzre van szükséged. Mész 80-ért robotolni.

Vagy tarthatsz libát meg disznót a 40 nm-es újépítésű lakásodban, ahol még kamra sincs.

2016. nov. 11. 18:23
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Kiadják közmunkába és belekényszerítik a még itt maradt szerencsétlen magyar hunpolgárt.
2016. nov. 11. 18:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Multik kivonulnak, vagy külföldi bérmunkásokat hoznak be.
2016. nov. 11. 18:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ahol én dolgozom ott bért emelnek. De még nem elég az új belépők csak 140 nettót kapnak de ennyiért már nem nagyon akarnak jönni. Menni viszont mennek folyamatosan. Ide 10 év alatt annyi pénzt fektetett a munkáltatóm 4 nagy gyár és egy fejlesztő központ lett felhúzva hogy nem egyszerű csak úgy kivonulni.
2016. nov. 11. 18:47
 8/16 anonim ***** válasza:
Ahol én lakom 5csarnokot húztak fel, különböző projectek futottak 1200 fő dolgozott.. kb fél év alatt kivonultak
2016. nov. 11. 18:50
 9/16 anonim ***** válasza:
Azért egy Audi vagy Bosch nem fog csak úgy odébbállni, itt nálunk a boschnál minden év végén volt 20-30ft órabér emelés amit nem is láttunk annyira a pénzen, k***a fajtájukat, ennek ellenére meg hozzák németből az 50-100milliós gépeket, robotokat, amiken az ember 8 órában "zöld gombozik" Én azért nem is értem ezt, mert 110ért csinálják, nekem meg targoncával 130-at fizetnek, szóval tudnának ők betanított munkára is 140et adni, nekem meg legalább 170et, mert most már azt sem lehet mondani amit eddig: "Hagyd a g***be ha nem dolgozol, majd megcsinálja más helyetted, csak hogy nincs más mert nem jönnek, és az megy egy műszakban hogy 1 ember dolgozik két gépsornál felváltva.
2016. nov. 11. 18:59
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Mindenképp lesz emelés... Már most rebesgetik, hogy a minimálbéreket jelentősen szeretnék emelni, de pld nálunk úgy van, hogy mindenki bérminimumra van bejelentve és a többit borítékban kapja. Ha emelnek, akkor az meg tud tartani munkaerőt azokon a munkahelyeken, ahol minimálbérért dolgoznak, de ahol nem, onnan már lehet, hogy ugyanúgy el fognak menni az emberek, mert nekik szűkségképpen nem növekszik a fizetésük.
2016. nov. 11. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!