Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez tényleg igaz Németországra?

Ez tényleg igaz Németországra?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom, hogy a németek se vállalnak gyereket, tehát ott is kezd elöregedni a társadalom. Azzal indokolták, hogy velünk ellentétben(ahol nincs rá pénz), náluk van, csak épp nem érdekli őket, mert önmegvalósítanak.

Na most meg két ismerősöm is egymástól függetlenül mondta, hogy ez nem igaz. Inkább arról van szó szerintük, hogy nagyon zsebbenyúlós náluk is egy gyerek, hát még három és inkább lemondanak róla, igaz nehezen.

Mondták, hogy egy 3 szobás lakás vagy ház normális környéken 1300-1500 euró körül van. Ugye a nő ott is elmegy szülni, szal ha a férj még jól is keres, mondjuk 2000 eurót, akkor már a fizetése nagyrésze el is lett verve és akkor hol van a többi, na meg hogy méregdrágák a szolgáltatások.

Szerintetek?

2016. okt. 29. 11:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szerinted nem, de itt ez a valóság!
2016. okt. 29. 12:48
 12/20 anonim ***** válasza:
Miért hiszik azt sokan hogy németországban mindenki albérletben lakik...
2016. okt. 29. 13:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Tehát Németországban semmiféle támogatás, családi pótlék, Gyes nem jár a gyerek mellé.

😂😂😂

2016. okt. 29. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy van németben, de itt Ausztriában aki 2 éve itt él utána jogosult államilag támogatott lakást bèrelni. Ez alanyi jogon jár, csak van egy hivatalos procedúra.

Egy csomó ismerősöm lakik ilyenben, teljesen patent állapotú lakások. 2 szoba, 60nm kb 450eu és hasonlók.

Nemetben ilyen nincs? 😊

2016. okt. 29. 13:17
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem, Németországban nincs ilyen. Az egyetlen kedvezmény, hogy ha valaki munkanélküli segélyböl él, annak a lakbérét fizeti az Arbeitsamt, de nem lehet akármekkora a lakás, szigorúan meg van szabva. (Egy személyre egyszobás kis lakás, vagy garzon az, amire jogosult) HA nagyobb lakást bérel, akkor nem fizetnek semmit.
2016. okt. 29. 18:43
 16/20 anonim ***** válasza:

"Tehát Németországban semmiféle támogatás, családi pótlék, Gyes nem jár a gyerek mellé. "

Németországban nincs gyes - a gyerek egy vagy másfél éves koráig kap az anya havi 120 euro támogatást, utána semmit.

Családi pótlék (Kindengeld) jár a gyerekre, amíg nappalin tanul és 25 év alatt van, ez gyerekenként kb 180 euro

De hogy a kérdézönek is írjak:

Nekünk a férjemmel havi 2900 euro a nettó jövedelmünk (ebben a Kindengeld is benne van), és van két középsikolás gyerekünk.

A lakbér 1500 euro, a havi áramszámla 95 euro, a vízdíj-kommunális költségek havi 120 euro, a kötelezö biztosítások havi 110 euro összesen, közlekedés havi 130 euro.

A maradék kb 950 euroból kell négy felnött ruházkodását, az alapvetö kozmetikai és takarítószereket, illetve az étkezését megoldani, ami fejenként 240 euro körüli összegre jön ki.

Ehhez még annyit, hogy a menzán egy gyerek ebédje napi 10 euro és mivel hetente két, illetve három nap estig vannak a gyerekek az iskolában (egy 15 km-re lévö városban), ez csak tájékoztató érték a kajaköltségekhez.

2016. okt. 29. 19:22
 17/20 anonim ***** válasza:
Olyanok az igények, amik nem engednek meg több gyereket. Ennyi. Amúgy is, a gyerek nyűg, meg "nem vagyok rá alkalmas", stb.
2016. okt. 30. 22:18
 18/20 A kérdező kommentje:

Hmm akkor valóban nem olyan egyszerű.

De miért nem támogatják jobban?

2016. okt. 31. 16:47
 19/20 A kérdező kommentje:

"Tehát Németországban semmiféle támogatás, családi pótlék,"

Nem részletezték ismerőseim, csak annyit mondtak, hogy fölösleges róla beszélni, mert kb nulla.

2016. okt. 31. 16:49
 20/20 anonim válasza:

Mi a párommal áprilisban költöztünk ki München mellé úgy, hogy Magyarországon 600.000 Ft hitelünk volt (kellett még egy autót vennünk). Most úgy állunk, hogy minden magyarországi hitel, 2000€-s kaució kifizetve, a bérelt lakás új bútorokkal bebútorozva.

A kettőnk munkahelye között kb félúton lakunk egy kis faluban. A lakás 76 m2, 3 szobás és rezsivel együtt megáll 1.000 €-ból. Ezen kívül kb 700 €-t költünk minden másra. Én könyvelő vagyok (nem erre a munkahelyre jöttem ki, 3 hónap után váltottam, mert a szakmámban akartam dolgozni, és jóval többet is keresek így), a párom pedig a müncheni reptéren már rakodásvezető. Ketten együtt kb 4.500-5.000 € nettót keresünk. Kezdetben mi is kb. 1.500€ nettót kerestünk. Akkor a kijutás volt a cél. Úgy gondoltuk, hogy bármilyen munka jó, csak szabaduljunk Magyarországról. Azóta én munkahelyet váltottam, a páromat pedig előléptették. Most az első projekt az új autó mindkettőnknek, utána baba.

Aki azt mondja, h semmilyen támogatás nem jár a szülőknek, az hazudik (keress rá az Elterngeldre). Valóban nem támogatják, hogy az anyák 3 évig otthon legyenek a gyerekekkel, csak egy évig. Viszont rengeteg a részmunkaidős álláslehetőség, ami kisgyerekes anyukáknak igazi megváltás.

Nekem csak pozitív tapasztalatom van itt Németországban, és soha nem költöznék vissza Magyarországra.

2016. dec. 31. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!