Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Sok ember miért politizál...

Sok ember miért politizál mikor fogalmuk sincs a dolgokról?

Figyelt kérdés

Miért van az, ha olyan dolgokat vezetnek be amik segitenék az embert, Nem hogy örülnének neki az emberek, nem azt nézik hogy Fejlődünk, változás állt be, a sok hülye szidja, le nézi a kormányt..

Miért véleményeznek, dugják bele az orrukat olyanba amiről halvány gőzük sincs, csak jobb mutogatni meg kritizálni.. Ennyire frusztráltak az emberek, ennyire begyepesedett mentalitásúak?

Nekem az a tapasztalatom, nem csak politikába, bármi másba, ha én segitenék egy embernek, fel se fogja hogy mit csináltam, egyből támadásnak veszi, és még én kérjek tőle elnézést.. Nem használják az emberek a fejüket, nincs agyuk, hogy logikusan végig gondoljanak egy cselekmény sort? Tényleg nem értem,ha segitenének egy emberen, miért veszik azt támadásnak, és késztetést érez hogy ő elkezdjen leszólni, hadakozni, meg kifejezni a nem tetszését.. Aztán meg később még ők szidkozódnak hogy miért ilyen meg olyan rossz az ország

2016. okt. 25. 11:43
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
A média is azt ülteti el, hogy Utáljuk a kormányt alaptalanul. Azt veszem észre a társadalomba csak ennyi megy, hogy milyen sz.r ez a kormány utálni kell, ilyen sztereotipia megy, De ha személy szerint megkérdeznénk egy embert, hogy ő miért utálja, válaszolni nem tudna, mert bele se ásta magát a témába. Pedig amúgy meg biztos lennének olyan dolgok amik az ellenkezőjéről győznék meg
2016. okt. 25. 11:48
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Tudnál példát mondani?
2016. okt. 25. 11:50
 3/18 anonim ***** válasza:
21%

Ez remek kérdés!!

Én is keresem erre választ.

Politika kategóriában évek alatt egyetlen egy embert láttam válaszolni akinek volt egy kis halvány sejtése amiről beszél.

Lehet e degenerált, alulinformált, gondolkodni képtelen, stb, stb vadbarmok azt hiszik, jó tudásuk és gondolkodásmódjuk van.

De ez csak kis százalékuk és erős tipp.

Meg kell kérdezni őket.

Na ehhez már nem volt erőm sose.

Te se állsz le beszélgetni egy léggyel.

2016. okt. 25. 11:54
 4/18 A kérdező kommentje:

Nem teljesen ideillő, de van egy jó cikk, amit Orbán mondott:

Lejárt a jóléti államok ideje

Orbán Viktor szerint a jóléti állam és társadalmi rendszer kimerítette tartalékait, ebben a pillanatban sikertelenségre van ítélve, amin változtatni kell. A miniszterelnök kérdésre válaszolva azt mondta: provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".Magyarországnak azt a célt kell kitűznie, hogy a világ minden jelentős szereplője abban legyen érdekelt, hogy sikeresek legyünk - hangoztatta, hozzáfűzve: ezt tekinti nemzeti külpolitikának.

2016. okt. 25. 12:00
 5/18 anonim ***** válasza:
37%

sok sajnos a hülye.

És rájuk épít a politika. A kormány őket meggyőzi arról, hogy jó amit csinál, és ők vakon mennek utána, anélkül, hogy belegondolnának. Az ellenzék meg nyomja az ő táborát gyarapító hülyéknek, hogy miért rossz a kormány.

sajnos elkényelmesedett az ember, és "megeszi amit elé raknak"

Én nem vagyok elkötelezett egyik oldal felé se, mindig az aktuális hatalmat utálom. Úgy hangzik, mint ha én is az említett birka lennék, csak független, de nem.

Szimplán nem szívelem azt, ha fentől kb 200 barom akarja megmondani 10 millió embernek, hogy mi legyen, amikor ők se látnak túl a "rózsadombi kis idilli világukon".

Statisztikai adatokból élnek és táplálkoznak, törvénykeznek, rendelkeznek, anélkül, hogy tudnák miről van szó, aztán talán nagy ritkán törvényt foltozgatnak, mert véletlen rájönnek, hogy hibás volt a feltevésük.

Emellett gátlástalanul kizsákmányolják a népet, akiket megtartanak a minimumon, úgy, hogy a jólét látszatát keltik (az igazi jólét valójában csak a társadalom szűk 1%-ának, vagy annyinak se adatik meg). Történelem órákon tömik a diákot azzal, hogy a feudalizmusban szegény parasztot kizsákmányolták, mert a termény tizedét az egyháznak, a kilencedét pedig a földesúrnak kellett adni. Így azt hiszi a nép, gyerekkortól kezdve, hogy ma milyen jóság van. Ezzel szemben a helyzet a következő:

fizetsz SZJA-t, meg ilyen olyan járulékot, fizetsz ÁFA-t, ha autózol, vagy dohányzol, esetleg iszol, fizetsz jövedéki adót, bár ha csak tömegközlekedsz, akkor a jegyen/bérleten keresztül ezt ugyanúgy megfizeted (mert jótékonyságból, deficittel nem visz a BKV se önszántából).

Sokat kihagytam. De az egyszerűség kedvéért, van egy bruttó 140 ezres fizud, ebből te megkapsz kb 100-at, az állam 40-et, plusz még a munkáltatótól is ennyit, tehát a te kézhez kapott 100 ezred a cégnek 180 ezer Ft-ba kerül.

Utána a 100 ezredet elkezded költeni. Számlák, amik megint ilyen olyan adót tartalmaznak, de egyszerűség kedvéért legyen csak ÁFA, ami ugyanúgy megvan a kaján, benzinen, cigin, TV-n (készüléken és szolgáltatáson is), ruhán, mindenen. Tehát jó esetben a 100 ezred az máris csak 73 ezer ft vásárlóértékkel bír (amiből ténylegesen terméket és nem adót fizetsz) De ebbe is bele van építve az előállítók, forgalmazók stb által fizetett adó, járulék, stb, tehát a valós reálértéke a bruttó 150 ezrednek jó, ha 60 ezer ft.

Látod már miért szidja még az értelmes ember is az egészet? És ez a mindenkori hatalom átka, a modern társadalmi berendezkedés deffektje. Itt az országban 10 millió birka jut kb 200 juhászra (és jó barátaikra), persze, hogy ők élnek, mint Marci Hevesen, mi meg folyton csak "bégetünk".

2016. okt. 25. 12:04
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, pillanatnyilag te is politizálsz.

Én tudom, hogy sok az elvakult, az én környezetemben is vannak ilyenek, de miből gondolod, hogy a te rálátásod jobb?

2016. okt. 25. 12:12
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
"De az egyszerűség kedvéért, van egy bruttó 140 ezres fizud, ebből te megkapsz kb 100-at" - Kedvezmények nélkül ennyit sem...
2016. okt. 25. 12:14
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek két oldala van.

Az olyan dolgot, amik általában segítik az embert (melyik réteget?), valahol, valaki más fizeti meg.

Egy példa, sokat ment a vita a vizítdíjról is. Volt aki ellenezte, volt akinek tetszett az ötlet. Szerinted pl. a vizitdíj segítette vagy hátráltatta az embereket?

Másik példa, a kaszinóőrület. Szerinted?

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy aki nem a te véleményeddel ért egyet, nem biztos, hogy az hülye és fogalmatlan, lehet, hogy egyszerűen csak más szemszögből látja a dolgokat.

2016. okt. 25. 12:31
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek. Itt vagy például te, semmit nem értesz a politikahoz, mégis határozott véleményedet hangoztatod, és lehülyézed azokat, akik mindezzel nem értenek egyet.
2016. okt. 25. 12:56
 10/18 anonim ***** válasza:

7-esnek:

5-ös vagyok. Csak arányítottam egy kicsit. Nem hiszem, hogy távol áll a valóságtól amit írtam (nem vagyok munkaügyes, meg pénzügyes meg ilyenek, csak hozzáőlegesen írtam).

Érdekli a búbánatot, mennyire jelentenek be, ha abból ami a kezembe kerül, abból valahogyan, de kijövök.

És valóban, a Bokros csomag Vityához képest eltörpül. Nem mellesleg a cseheket a mi utált Bokrosunk mentette meg a totális államcsődtől, csak ezt valahogy nem hangoztatja a média (félreértés ne essék, nem magasztalni akarom az öreget, de el kell ismern, hogy jó szakember)

2016. okt. 25. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!