Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elkötelezettjei vagytok...

Elkötelezettjei vagytok valamilyen politikai ideológiának, vagy feleslegesnek tartjátok?

Figyelt kérdés

az én verzióm:

-nem támogatok semmilyen pártot,politikust

-nem vallok semmilyen ideológiát

-a szabadságot mindennél előrébb tartom(gondolom más is)

-nem gyűlölök senkit származása/vallása/bőrszine miatt

-ellenzem a háborút

-nyitott személyiség vagyok

2016. szept. 26. 20:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Én sem vallom magam semminek, mert semelyik általam ismert párttal sem egyezik a nézetem.

Pl most őszinte leszek, nem mondom hogy rasszista vagyok de van egy bizonyos előítéletem más fajú emberekkel DE, ha találkozok mondjuk egy cigánnyal akiről kiderül hogy egy kulturált, jól nevelt ember aki semmilyen módon nem viselkedik a sztereotipikus "cigányként" akkor nem tekintem annak, ugyanúgy kezelem mint bármelyik fehér embert (bár fehérek közül meg van akit pont fordítva)

A fegyverviselést támogatom, és nem vagyok nagy híve a migránsoknak, eddig konzervatívnak jövök le, viszont pl az abortuszt és főképp a melegjogokat támogatom.

Igazából az életre való nézetem hogy próbáljunk meg minél jobb emberek lenni és minél több szabadsággal rendelkezni amíg ez nem árt másnak, kivéve ha önvédelemből tennénk.

2016. szept. 26. 20:53
 2/24 anonim ***** válasza:

Nálam is vegyes a kép, sokan talán liberálisnak mondanának a nézeteim alapján, de a tömeges bevándorlást például egyáltalán nem tartom jó ötletnek, és a kisebbségek jogainak többségi jogok fölé helyezésének sem vagyok híve, ahogy manapság ezt sok "jogvédő" csinálja.

Nagyjából a kérdező által leírtakkal is tudok azonosulni, a 4. ponthoz annyit tennék hozzá, hogy fenntartásaim vannak, azaz óvatos vagyok a "másokkal" szemben. Ugyanakkor az embert ítélem meg, tehát ha jók a benyomásaim, akkor egyáltalán nem számít nálam, hogy ki milyen származású, vallású.

2016. szept. 26. 20:58
 3/24 A kérdező kommentje:
#3 Abban igazad van,hogy a szabadság mindenek felett áll,ne legyenek előítéleteid,mert az rontja az iq-t!Az előítélet meggátolja az embert a fejlődésben.Csak a társadalom neveli belénk a sztereotípiákat(amik hazugságon alapulnak),a tolerancia a fejlődés kulcsa,anélkül kihaltunk volna.
2016. szept. 26. 21:01
 4/24 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele,hogy szavaztam már jobb- és baloldali pártra is,szóval nem politikai ideológiák alapján döntök. Viszont egy ideje sajnos,egyre jobban megértem a "nem szavazókat".
2016. szept. 26. 21:15
 5/24 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy nem hiszel semmiféle ideológiában.

Mindenki hisz valamiben, akinek van egy, a világról alkotott képe.

Amit leírtál, az is egy ideológia, csak éppen még nincs neve.

2016. szept. 26. 21:23
 6/24 A kérdező kommentje:
#7 Akkor a nyitottság(szabadelvűség) is az.
2016. szept. 26. 21:30
 7/24 A kérdező kommentje:
*5
2016. szept. 26. 21:31
 8/24 anonim ***** válasza:
41%

Hogy is mondta Arisztotelész a toleranciára?

"A tolerancia és apátia egy haldokló társadalom erénye."

2016. szept. 26. 21:49
 9/24 anonim ***** válasza:

Amúgy nem támogatom a pártokat, esetleg példaképem a "Szabadelvű Párt" Tisza István alatt, no meg az Egységes Párt Horthy idejéből, de amúgy a monarchia híve vagyok. A párt nem lényeg, csak legyen nemzeti, konzervatív, de kapitalista.

Nacionalista-legitimista vagyok

Nem érdekel a szabadság, nem az első dolog az életemben. Többre tartom pl.: a műveltséget.

Nem gyűlölök senkit, de óvatos vagyok.

Nem szeretnék háborút, de az első vh. hőseit nagyra tartom.

A nyitottság bizonyis fokig megvan.

2016. szept. 26. 21:54
 10/24 anonim ***** válasza:

Egy adott ideológia eröltetésével az emberek limitálják magukat.

Egy problémára nincs kizárólag jobb vagy baloldali megoldás.

A megoldások közül azt kell választani, amelyiknek eredményességben a legnagyobb hozama van és a legegyszerűbb.

Egy programozó sem jobb vagy bal oldali, vagy kommunista vagy kapitalista módon programozik. A kerék sem kommunista vagy kapitalista találmány.

Alkalmazkodni kell a környezethez és a folyamatosan változó eseményekhez a gondolkodásunkban is, ez az intelligencia jele.

Az evolóció is így működik. Nem a legerősebb marad fent, hanem a legjobban alkalmazkodó.

Nyugodtan lehet gyűlölködni, vagy éppen mindenkivel politikailag korrektnek lenni, de nem szabad egyiket sem túlzásba vinni.

Mindig a helyzetnek megfelelően kell reagálni, ésszel.

Ha csak egy ideológiára korlátozódunk, akkor lekorlátozzuk az eszköztárunk egy probléma megoldására is.

Egy olyan autóval is el lehet jutni akárhova, ami mondjuk csak balra vagy csak jobbra kanyarodik, csak úgy sokkal hosszabb lesz az út, mert tenni kell jó pár kitérőt és hurkot.

Ha az autó balra és jobbra is tud kanyarodni, akkor sokkal hamarabb eljutunk oda ahova szeretnénk.

2016. szept. 26. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!