Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Részt vehetek-e az október...

Részt vehetek-e az október 2-ai népszavazáson?

Figyelt kérdés
Magyarországon tanuló külföldi diák vagyok külföldi állampolgársággal, ám rendelkezek lakcím kártyával, adókártyával és regisztrációs kártyával. Ezek az okmányok elegendőek-e ahhoz, hogy részt vehessek a szavazáson? Végül is ugyanúgy érintett vagyok, mint a magyar állampolgárok, lévén, hogy időm nagy részét Magyarországon töltöm.

2016. szept. 18. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Kaptál értesítőt a népszavazásról? Ha nem akkor nem szavazhatsz. (Te eseted komplikáltabb szóval ha jogosult vagy akkor küldtek valami értesítőt a CÍMEDRE ahova szól a lakcímkártyád.)
2016. szept. 18. 11:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát, ha a koliba (ami a lakcímkártyán szerepel) nem küldtek nekem szóló meghívást, akkor nem vehetek részt? Köszönöm. Ez enyhén szólva lehangoló.
2016. szept. 18. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Lehangoló vagy sem, időben kellett volna regisztrálnod hogy szavazhass. Gondolom határontúlról jöttél azért akarsz annyira szavazni.

Az meg még lehangolóbb hogyan lehet lakcímed egy kollégium?

2016. szept. 18. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
94%

Nem azért nem szavazhat, mert nem kapott értesítőt (fiam se kapott, mégis szavazhat) hanem azért, mert nem magyar állampolgár.

" [link]

2016. szept. 18. 11:26
 5/8 anonim ***** válasza:
#4: A szavazásra jogosultakat TÖRVÉNYILEG ÉRTESÍTENI KELL NÉPSZAVAZÁSRÓL.
2016. szept. 18. 11:30
 6/8 A kérdező kommentje:

2. válaszoló:

Mert kollégista vagyok? Akinek jutott albérlet, annak az albérletet kellett feltüntetni a lakcímkártya intézésénél. Egy csomó évfolyamtársamnak a kollégiuma szerepel a lakcímkártyán.

2016. szept. 18. 11:32
 7/8 A kérdező kommentje:

4. válaszoló:

Köszönöm!

2016. szept. 18. 11:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek: szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni :-)

1,3

És ha kiküldték de nem kapta meg?

Az értesítő megléte vagy nem léte nem feltétele a szavazásnak: értesítő nélkül is lehet szavazni, ha fel van véve a választójegyzékbe.

Viszont mivel külföldi állampolgár, nem szavazhat - hiába is ment volna be felvetetni magát.

És miért ne lehetne egy külföldi diáknak a lakcíme egy kollégium - talán szállodában kellene laknia? :-)

2016. szept. 18. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!