Nem vagyok KDNP-s, de miért kellene hátat fordítani a hagyományoknak?
Előre megmondom, hogy távol áll tőlem a KDNP, mert nem tartom őket igaz kereszténynek, sem a Fideszt.
Ugye sokan azért szidják a KDNP-t, mert "ráerőltetik a népre a kereszténységet" pl vasárnapi boltzár,kötelező hittan és erkölcstan és még lehetne sorolni.
Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás.
Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány.
A mai világban ezt sokan ellenzik és a szellemi értékek helyett mint a család, a vallás és a haza az anyagi javakat tartják fontosnak.
Véleményem szerint a hagyományok szembe köpése lemondani a keresztény értékekről.
A vasárnapi zárvatartás kapcsán nem értem a hisztériát amit az emberek csináltak, gondolok itt például Apa Zenélre ugye aki 3 dalt is írt erről és rengeteg ember egyetértett vele.
Miért nem lehet kibírni egy napot anélkül, hogy a plázában kódorognának az emberek?
Vasárnap templomba és a családdal kell lenni. Azt nem tudom el hinni, hogy valaki csak vasárnap tud bevásárolni.
Az embereket elvakította a hedonizmus, individualizmus és erre lenne orvoslat a keresztény erkölcsi értékek visszahozása.
És a végén leszögezném mégegyszer, hogy nem tartom igaz keresztény Semjént meg az egész bagázst sem!
Nem gondoljátok, hogy a kereszténységről lemondani évezredes kultúránk szembeköpése?
Te így gondolod..... más meg nem.
Én nem vagyok keresztény se vallásos mert baromságnak tartom, mégsem akarom a vallásosokra ráerőltetni az én világnézetemet.
Te viszont megszabnád, hogy ki hova menjen, és hogyan viselkedjen. Ezt hívják diktatúrának.
"Nem gondoljátok, hogy a kereszténységről lemondani évezredes kultúránk szembeköpése?"
Nem.
Ezt hívják FEJLŐDÉSNEK.
Ráerőltetni nem szabad senkire ezeket a dolgokat, viszont a megismertetése szerintem hasznos! Nekem pl nincs bajom a hittannal, mert azoknál az embereknél is növeli az alapműveltség szintjét, akik később nem gyakorolják a vallást. Több olyan irodalmi művel is találkoztam, ahol szükség volt bibliai alapismeretekre ahhoz, hogy az ember megértsen egy hasonlatot, vagy nyelvi fordulatot. Ugyanígy szükség van az ókori görög és római kultúra ismeretére is, hiszen azok is rendre visszaköszönnek mai kulturális életünkben.
Példának írok ide egy mintaszöveget:
"A kapitány fiatal ember, nem sokkal van túl a Krisztusi koron. Aggódva figyeli a látóhatárt, nehogy hajójuk Zeusz haragjával találkozzon. Közben otthon hagyott gyönyörű, Vénusz- alkatú feleségére gondol. Vajon mit csinálhat éppen most...?"
Engem meg mindjárt hülyének is néznek itt páran, hogy regényekből idézek... :-)
'Tanulnotok kellene egy kis erkölcsöt!'
Neked pedig nem ártana némi tolerancia ismeret :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!