Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem vagyok KDNP-s, de miért...

Nem vagyok KDNP-s, de miért kellene hátat fordítani a hagyományoknak?

Figyelt kérdés

Előre megmondom, hogy távol áll tőlem a KDNP, mert nem tartom őket igaz kereszténynek, sem a Fideszt.

Ugye sokan azért szidják a KDNP-t, mert "ráerőltetik a népre a kereszténységet" pl vasárnapi boltzár,kötelező hittan és erkölcstan és még lehetne sorolni.

Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás.

Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány.

A mai világban ezt sokan ellenzik és a szellemi értékek helyett mint a család, a vallás és a haza az anyagi javakat tartják fontosnak.

Véleményem szerint a hagyományok szembe köpése lemondani a keresztény értékekről.

A vasárnapi zárvatartás kapcsán nem értem a hisztériát amit az emberek csináltak, gondolok itt például Apa Zenélre ugye aki 3 dalt is írt erről és rengeteg ember egyetértett vele.

Miért nem lehet kibírni egy napot anélkül, hogy a plázában kódorognának az emberek?

Vasárnap templomba és a családdal kell lenni. Azt nem tudom el hinni, hogy valaki csak vasárnap tud bevásárolni.

Az embereket elvakította a hedonizmus, individualizmus és erre lenne orvoslat a keresztény erkölcsi értékek visszahozása.

És a végén leszögezném mégegyszer, hogy nem tartom igaz keresztény Semjént meg az egész bagázst sem!

Nem gondoljátok, hogy a kereszténységről lemondani évezredes kultúránk szembeköpése?

2016. szept. 14. 08:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
90%

"Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás."

Akkor lemaradtál párszáz évvel és sok felesleges szenvedéssel. A vallást száműzték a magánéletbe, és ez így van jól.

"Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány."

Nem az. A magya identitás már létezett jóval a kereszténység felvétele előtt is. Bár ezeréves hagyomány, az tény.

"A mai világban ezt sokan ellenzik és a szellemi értékek helyett mint a család, a vallás és a haza az anyagi javakat tartják fontosnak."

A család és a haza nem keresztény értékek.

"A vasárnapi zárvatartás kapcsán nem értem a hisztériát amit az emberek csináltak"

Mert beleavatkoztak a magánéletedbe. Messze nem mindenki keresztény.

2016. szept. 14. 08:54
 2/19 anonim ***** válasza:
98%
"Vasárnap templomba és a családdal kell lenni".És úgy gondolod,hogy ez a vasárnapi zárva-,vagy nyitvatartáson múlik?Mert én nem.Hozzáteszem:engem különösebben nem érdekel,hogy nyitva vannak-e vasárnap a boltok.De szerintem,nem ezen múlik,hogy az emberek járnak templomba,vagy sem.Akinek késztetése,igénye van rá,az jár. Akinek nincs,az meg így se,úgy se fog,kötelező hittan ide,vagy oda.Sőt,szerintem még csak nem is a templombajáráson múlik,hogy valaki követi-e a keresztény értékrendet.
2016. szept. 14. 09:00
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
14 évesen házasodni is régi európai és keresztény szokás, vagy hogy nem használnak elektromosságot az konkrétan évezredes hagyomány, ezeket ne vezessük vissza? Én nem értem mióta lett érdem visszafelé fejlődni, de én nem kérek belőle.
2016. szept. 14. 09:22
 4/19 A kérdező kommentje:

A válaszolókra ráférne egy kis nevelés!

Régen természetesek voltak ezek a dolgok.

2016. szept. 14. 09:31
 5/19 ede1219 ***** válasza:
97%

"Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás.

Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány. "

Ősi magyar hagyomány????? Talán azóta, mióta István /született Vajk/ ráerőltette a magyarokra!

2016. szept. 14. 09:31
 6/19 ede1219 ***** válasza:
97%

"Vasárnap templomba és a családdal kell lenni. Azt nem tudom el hinni, hogy valaki csak vasárnap tud bevásárolni. "

Vasárnap a VÁSÁRNAPból származik, úgyhogy megint mellélőttél!

2016. szept. 14. 09:32
 7/19 anonim ***** válasza:
97%

A vallások rosszak, semmi értelmük.

A kereszténység is butaság, mese egy könyvben régi dogokról...

Vasárnap=vásárnap. Nem kell többet magyarázni szerintem...

keresztény kultúra=/=ősmagyar kultúra.

nem dereng valami Szt. István aki tűzzel vassal erőltette rá a kereszténységet a magyar törzsekre?

2016. szept. 14. 09:34
 8/19 Gotland ***** válasza:
98%

Amúgy rád is rád férne egy kis nevelés kérdező.

Olyan gerinctelen és álszent vagy, hogy elvárod azt, hogy a tűzoltó, rendőr, mentős, orvos, betegápoló, diszpécser, vendéglátós, fagyizós néni, templomi gondnok, buszsofőr, villamosvezető, mozdonyvezető, kalauz, és ezernyi más munkát végző ember dolgozzon vasárnap, és ne tudjon menni templomba, így a pokol legmélyebb bugyrai várjanak rá.

Gondolom vasárnap boldogsággal tölt el az, hogy feltudsz pattanni a buszra, hogy elvigyen a templomig. Pedig az a buszsofőr éppen dolgozik, méghozzá vasárnap. - Vagy ha kocsival indulsz, akkor remélem boldogsággal tölt el, hogy nem a bezárt benzinkút fogad, tudsz tankolni, pedig a benzinkúton is dolgoznak emberek. Ha pedig (sajnos) balesetet szenvedsz, örülsz neki, hogy rohan a rendőr-tűzoltó-mentő a segítségedre, hogy lezárják az utat, hogy a mentés elkezdődhessen, a tűzoltó kivágjon a kocsiból, a mentős pedig ellássa a sebeidet.

A családdal biztosan jól esik néha templom után egy fagyit elnyalni, pedig a Marika néni a fagyizós bódéban szintén dolgozik, méghozzá vasárnap.

Szóval igen, nagyon álszent vagy. A többi hibára pedig már mások felhívták előttem a figyelmedet.

2016. szept. 14. 09:51
 9/19 anonim ***** válasza:
98%

Az, hogy valami szerepet kap és hogy kötelezően lenyomják az emberek torkán két teljesen különböző dolog.

A magyarok döntő többsége szarik a kereszténységre, nem akar templomba járni, nem akar vallással foglalkozni. Az embereknek ez mind nem fontos és ezek erőltetése csak még inkább ezek ellen hangolja az embereket.

2016. szept. 14. 10:01
 10/19 anonim ***** válasza:
98%

"Régen természetesek voltak ezek a dolgok."

Régen egy rakás embertelen gyakorlat is természetes dolog volt. A világ túllép az ostoba hagyományokon és csak azokat őrzi, amiknek tényleg haszna is van. Azok a kultúra megváltozásával is átmentődnek. A kereszténykedés nyilvánvalóan nem egy hasznos hagyomány.

2016. szept. 14. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!