Nem vagyok KDNP-s, de miért kellene hátat fordítani a hagyományoknak?
Előre megmondom, hogy távol áll tőlem a KDNP, mert nem tartom őket igaz kereszténynek, sem a Fideszt.
Ugye sokan azért szidják a KDNP-t, mert "ráerőltetik a népre a kereszténységet" pl vasárnapi boltzár,kötelező hittan és erkölcstan és még lehetne sorolni.
Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás.
Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány.
A mai világban ezt sokan ellenzik és a szellemi értékek helyett mint a család, a vallás és a haza az anyagi javakat tartják fontosnak.
Véleményem szerint a hagyományok szembe köpése lemondani a keresztény értékekről.
A vasárnapi zárvatartás kapcsán nem értem a hisztériát amit az emberek csináltak, gondolok itt például Apa Zenélre ugye aki 3 dalt is írt erről és rengeteg ember egyetértett vele.
Miért nem lehet kibírni egy napot anélkül, hogy a plázában kódorognának az emberek?
Vasárnap templomba és a családdal kell lenni. Azt nem tudom el hinni, hogy valaki csak vasárnap tud bevásárolni.
Az embereket elvakította a hedonizmus, individualizmus és erre lenne orvoslat a keresztény erkölcsi értékek visszahozása.
És a végén leszögezném mégegyszer, hogy nem tartom igaz keresztény Semjént meg az egész bagázst sem!
Nem gondoljátok, hogy a kereszténységről lemondani évezredes kultúránk szembeköpése?
"Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás."
Akkor lemaradtál párszáz évvel és sok felesleges szenvedéssel. A vallást száműzték a magánéletbe, és ez így van jól.
"Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány."
Nem az. A magya identitás már létezett jóval a kereszténység felvétele előtt is. Bár ezeréves hagyomány, az tény.
"A mai világban ezt sokan ellenzik és a szellemi értékek helyett mint a család, a vallás és a haza az anyagi javakat tartják fontosnak."
A család és a haza nem keresztény értékek.
"A vasárnapi zárvatartás kapcsán nem értem a hisztériát amit az emberek csináltak"
Mert beleavatkoztak a magánéletedbe. Messze nem mindenki keresztény.
A válaszolókra ráférne egy kis nevelés!
Régen természetesek voltak ezek a dolgok.
"Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy ismét központi szerepet kapjon a keresztény vallás.
Hiszen ez ősi magyar és európai hagyomány. "
Ősi magyar hagyomány????? Talán azóta, mióta István /született Vajk/ ráerőltette a magyarokra!
"Vasárnap templomba és a családdal kell lenni. Azt nem tudom el hinni, hogy valaki csak vasárnap tud bevásárolni. "
Vasárnap a VÁSÁRNAPból származik, úgyhogy megint mellélőttél!
A vallások rosszak, semmi értelmük.
A kereszténység is butaság, mese egy könyvben régi dogokról...
Vasárnap=vásárnap. Nem kell többet magyarázni szerintem...
keresztény kultúra=/=ősmagyar kultúra.
nem dereng valami Szt. István aki tűzzel vassal erőltette rá a kereszténységet a magyar törzsekre?
Amúgy rád is rád férne egy kis nevelés kérdező.
Olyan gerinctelen és álszent vagy, hogy elvárod azt, hogy a tűzoltó, rendőr, mentős, orvos, betegápoló, diszpécser, vendéglátós, fagyizós néni, templomi gondnok, buszsofőr, villamosvezető, mozdonyvezető, kalauz, és ezernyi más munkát végző ember dolgozzon vasárnap, és ne tudjon menni templomba, így a pokol legmélyebb bugyrai várjanak rá.
Gondolom vasárnap boldogsággal tölt el az, hogy feltudsz pattanni a buszra, hogy elvigyen a templomig. Pedig az a buszsofőr éppen dolgozik, méghozzá vasárnap. - Vagy ha kocsival indulsz, akkor remélem boldogsággal tölt el, hogy nem a bezárt benzinkút fogad, tudsz tankolni, pedig a benzinkúton is dolgoznak emberek. Ha pedig (sajnos) balesetet szenvedsz, örülsz neki, hogy rohan a rendőr-tűzoltó-mentő a segítségedre, hogy lezárják az utat, hogy a mentés elkezdődhessen, a tűzoltó kivágjon a kocsiból, a mentős pedig ellássa a sebeidet.
A családdal biztosan jól esik néha templom után egy fagyit elnyalni, pedig a Marika néni a fagyizós bódéban szintén dolgozik, méghozzá vasárnap.
Szóval igen, nagyon álszent vagy. A többi hibára pedig már mások felhívták előttem a figyelmedet.
Az, hogy valami szerepet kap és hogy kötelezően lenyomják az emberek torkán két teljesen különböző dolog.
A magyarok döntő többsége szarik a kereszténységre, nem akar templomba járni, nem akar vallással foglalkozni. Az embereknek ez mind nem fontos és ezek erőltetése csak még inkább ezek ellen hangolja az embereket.
"Régen természetesek voltak ezek a dolgok."
Régen egy rakás embertelen gyakorlat is természetes dolog volt. A világ túllép az ostoba hagyományokon és csak azokat őrzi, amiknek tényleg haszna is van. Azok a kultúra megváltozásával is átmentődnek. A kereszténykedés nyilvánvalóan nem egy hasznos hagyomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!