Akkor kifejtve, hogy miért lenne csigalassú: 80-as évek legvégéig analóg központok voltak idehaza, és ahogy már említettem, nem mindenki rendelkezett vezetékes telefonnal, aki szeretett volna. Ezeknek oka pedig egyrészt a szerény források, másrészt a hazai ipar elmaradottsága volt (végül külföldről szereztük be az összes digitális központot, holott analógok még hazai gyártmányúak voltak). Ha nem lett volna Matáv (illetve a később mögötte álló DT), aligha lett volna forrás a komolyabb fejlesztésekhez. Hogy a COCOM lista okozta nehézségekről ne is beszéljünk...
1Mbit/s pedig mai honlapok esetén vicc kategória. Egy Index címlap 1 mega felett van (->8 mp-et várhatnál rá), videókról, több megapixeles képekről nem is beszélve.
Ha elolvasod még egyszer, nem írtam, hogy lehetetlen lett volna, hanem azt, hogy egyrészt szerények voltak a források, másrészt komoly technikai lemaradásban voltunk a nyugathoz képest e téren. Gondolod, hogy ez lett volna a prioritása a vezetésnek? A vezetékes telefon penetráció tekintetében is?
Az, hogy neked tökéletes az 1 Mbit/s, irigylésre méltó, minden negatív felhang nélkül. Nekem a ~15 mbites ADSL is kevés volt, és főleg a komplex honlapok, videók miatt, hogy a felhő miatt fontos feltöltési sebességről ne is beszéljünk. Mikor mindenki nagy adatmennyiségeket jelentő műveleteket végez (HD videók nézegetése, képek le/feltöltögetése Facebookra, instagramra), 1 Mbit/s csak keveseknek lehet elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!