Az hogy a cigányok csak a származásuk miatt több pontot kapnak érettségin (+40 -et azt hiszem), nem rasszizmus?
Amúgy még mielőtt nekem esnétek,elárulom,hogy nekem is vannak előítéleteim a romákkal szemben,de a kérdező által feltett kérdés úgy ahogy van kamu.Hol van az a jogszabály ami ezt alátámasztja?Kérlek másoljátok már be!Ja nemtudjátok?Akkor mi a fenét is vagytok felháborodva?
Előttem már megírták max. a hátrányos helyzetért lehet pluszpontot kapni ami beleszámít a FELVÉTELI pontszámításba,de semmiképp az érettségibe.Nem tudom ki volt ez a nagyokos aki kiírta ezt a kérdést.
valóban nincs olyna, hogy a cigányoknak járjon plusz pont, de olyna van, hogy :
-ha a szülőknek 8 általános van vagy még annyi se
-ha van egy csomó testvére
-ha terhes vagy gyereke van(18 évesen...fasza)
-ha a szülők verik,elváltak,stb.
na mármost ezek a dolgok nagyrész milyen etnikumra jellenzőek? mert nem igazán a magyarokra...AKKOR MÉGIS MI EZ, HA NEM FAJI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS POZITÍV ÉRTELEMBEN?
Egyébként léteznek olyan alapítványok, amik CSAK a cigányokért vannak. Pl. az LMP-s csávó is pályázott a cigányoknak szánt pénzre, közben meg nem is volt cigány.
Amúgy meg azért zavar, mert "kiütheti" a helyről a magyar fiatalt, hiába tanult többet. Meg van rá az esély.
Ha a cigány plusz támogatást kap, pozitívabb bánásmódot, az integráció, ha nem kapja meg, rasszizmus. Magyar vagy? Így jártál... te fizethetsz nekik..
én általános iskolában 4,8-as átlagra 2500 ft-ot kaptam egy évig, ösztöndíjként, havonta. A cigányoknak már a 3,00-t is elég volt teljesíteni, és több tízezreket kapnak öszöndíjra havonta, mert hátrányos helyzetűek.
A szüleim elváltak, anyukám minimálbérből nevelt engem, és a testvéremet. A testvéremmel egymás ruháit hordtuk, ebédre volt főtt kaja, ha máskor éhesek voltunk, sima vajas kenyér. Szerintem én is hátrányos helyzetű voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!