Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az hogy a cigányok csak a...

Az hogy a cigányok csak a származásuk miatt több pontot kapnak érettségin (+40 -et azt hiszem), nem rasszizmus?

Figyelt kérdés
És ezzel ki is szoríthatják azokat a magyar fiatalokat, akik hiába tanultak többet, tudnak többet, a bőrük színe miatt mégse tanulhatnak tovább ott?
2010. ápr. 22. 17:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ez nem rasszizmus, ez pozitív diszkrimináció. Ami önmagában nem létezik, mert ami valakinek pozitív, az másnak negatív. Én csak azt nem értem, hogy ha a negatív diszkrimináció tilos, akkor miért lehetséges a pozitív?
2010. ápr. 22. 21:22
 12/19 anonim ***** válasza:
18%

Amúgy még mielőtt nekem esnétek,elárulom,hogy nekem is vannak előítéleteim a romákkal szemben,de a kérdező által feltett kérdés úgy ahogy van kamu.Hol van az a jogszabály ami ezt alátámasztja?Kérlek másoljátok már be!Ja nemtudjátok?Akkor mi a fenét is vagytok felháborodva?

Előttem már megírták max. a hátrányos helyzetért lehet pluszpontot kapni ami beleszámít a FELVÉTELI pontszámításba,de semmiképp az érettségibe.Nem tudom ki volt ez a nagyokos aki kiírta ezt a kérdést.

2010. ápr. 22. 21:30
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy igaz-e. Nekem is csak mondták, és nem olyan ember aki átverne. Lehet ő is félre van informálva, de még erről sosem hallottam ezelőtt. Mindenesetre utánajárok.
2010. ápr. 22. 21:36
 14/19 anonim ***** válasza:
a cigány származás ma egyenlő a hátrányos helyzettel. ennyi. ezzel nem vagy tisztában?
2010. ápr. 22. 21:38
 15/19 anonim ***** válasza:

valóban nincs olyna, hogy a cigányoknak járjon plusz pont, de olyna van, hogy :

-ha a szülőknek 8 általános van vagy még annyi se

-ha van egy csomó testvére

-ha terhes vagy gyereke van(18 évesen...fasza)

-ha a szülők verik,elváltak,stb.

na mármost ezek a dolgok nagyrész milyen etnikumra jellenzőek? mert nem igazán a magyarokra...AKKOR MÉGIS MI EZ, HA NEM FAJI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS POZITÍV ÉRTELEMBEN?

2010. ápr. 23. 11:30
 16/19 anonim ***** válasza:
De értsd már meg h úgy se fognak bekerülni egyetemre mert nem tudják elvégezni a 8 általánost se. Ha meg mégis bekerül miért zavar téged h lesz közöttük netán vagy 2 művelt is?
2010. ápr. 23. 13:00
 17/19 A kérdező kommentje:

Egyébként léteznek olyan alapítványok, amik CSAK a cigányokért vannak. Pl. az LMP-s csávó is pályázott a cigányoknak szánt pénzre, közben meg nem is volt cigány.

Amúgy meg azért zavar, mert "kiütheti" a helyről a magyar fiatalt, hiába tanult többet. Meg van rá az esély.

2010. ápr. 23. 14:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Engem zavar, ha vki ilyen alapon kerül be egyetemre. Nem az a két ember konkrétan, de ha nekem egyenlő pontom van alapból vele, akkor ő kerül be, csak mert hátrányos, terhes, sok testvér stb, és ezért pontot kap. Én nem vagyok hátrányos helyzetű, de a szüleimnek nagyon meg kell küzdeniük, sajnos nincs hatszáz testvérem, nem vagyok terhes már 16-17-18 évesen (tehát egy normális lány vagyok, normális értékrenddel), ehhez képest adott esetben előnyt kap egy olyan, aki pl. 17 évesen egy ribanc, mikor számomra az egyetem kitörési lehetőség, és én élnék is vele.
2010. ápr. 23. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Ha a cigány plusz támogatást kap, pozitívabb bánásmódot, az integráció, ha nem kapja meg, rasszizmus. Magyar vagy? Így jártál... te fizethetsz nekik..

én általános iskolában 4,8-as átlagra 2500 ft-ot kaptam egy évig, ösztöndíjként, havonta. A cigányoknak már a 3,00-t is elég volt teljesíteni, és több tízezreket kapnak öszöndíjra havonta, mert hátrányos helyzetűek.

A szüleim elváltak, anyukám minimálbérből nevelt engem, és a testvéremet. A testvéremmel egymás ruháit hordtuk, ebédre volt főtt kaja, ha máskor éhesek voltunk, sima vajas kenyér. Szerintem én is hátrányos helyzetű voltam...

2010. aug. 13. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!