Az hogy a cigányok csak a származásuk miatt több pontot kapnak érettségin (+40 -et azt hiszem), nem rasszizmus?
áá miért lenne az...
apja annya nem tud olvasni akkor is kap + pontot
na ez kire jellemző 1-2 magyarra
90% ban cigányra
Nézzétek viszonylag igazatok van de ha jól tudom nem a faj alapján kapják hanem szociális helyzet alapján.
Dühítően hangzik de igazából nem az, mert:
Hány cigányt láttál az egyetemen?
Komolyan azt hiszed, hogy a "koszos cigányok akiket útál mindenki" elvégzik a középiskolát és felveszik őket egyetemre. :D
Ha közepesen nem csinálsz semmit suliban akkor is lesz vagy 400 pontod a 480-ból nah most minden átlagos szakra felvesznek azzal, amik meg elit helyek azok ilyen 460 körüliek.
Nah most ha 460-40 = 420 pontot összeszed egy cigány, vagy szegény félárva, stb, magyar, az szerintem megérdemli h jó egyetemre menjen..
És tényleg nem hiszem h az elit egyetemekre csakúgy becsúsznának a cigányok és kiszorítanák a magyarokat.
Nyugodtan írjon vki aki mondjuk orvosin van vagy nemzetközi gazdálkodásin ott látja a "putris" cigányokat.. :D
Meg am azért is jó intézkedés mert, ha félárva vagy és apád egy részeges alkoholista és dolgoznod kell suli mellett hogy megélj, akkor kapsz egy pici előnyt ahoz h megvalósíthasd az álmaidat, és ne légy csöves alkoholista stb..
Én nem vok az szerencsére és tanulni se nagyon szoktam de duplázok és elég sok pontom lesz.. :D
a cigány származás hivatalosan egyenlő a hátrányos helyzettel, tehát faji alapon kapnak kedvezményeket igen!
ez diszkrimináció igen.
de amúgy nagyon nem kell aggódni, hogy kiszorítanának bárkit is. a 8általánost is nyögvenyelően tudják elvégezni (úgy, h alsóban nem is buktathatnak ugye), nem hogy egyetemet...
haverom hivatalban vezető. egyszerre gy cigányasszony állt le ott balhézni, és volt egy ilyen mondata:
"Nekem meg van a 8 általánosom, most szabadultam, engem nem fognak átkúrni!"
hát igen... a többségre ez jellemző, ez a színvonal.
Fogjátok már fel, hogy az állam nem különböztet meg etnikai alapon. Ilyen pluszt azért kapnak, mert hátrányos helyzetűek, szegények stb stb.
Egyébként ha valami furcsa módon lenne egy ilyen szabályozás, hogy csak a cigányok kapnak pontot, akkor azt úgy hívnánk, hogy pozitív diszkrimináció. Ennél jobb mód pedig egyenlőre nem született arra, hogy gettósodott kisebbséget beilleszkedésre sarkalljunk.
szerinted mit old meg, h kapnak plusz pontokat meg kedvezményeket amivel visszaélnek? ez nem mód a beilleszkedésre ez semmi ez szar érted? kiröhögnek.
vicces, hogy ebben hiszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!