Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az hogy a cigányok csak a...

Az hogy a cigányok csak a származásuk miatt több pontot kapnak érettségin (+40 -et azt hiszem), nem rasszizmus?

Figyelt kérdés
És ezzel ki is szoríthatják azokat a magyar fiatalokat, akik hiába tanultak többet, tudnak többet, a bőrük színe miatt mégse tanulhatnak tovább ott?
2010. ápr. 22. 17:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

áá miért lenne az...

apja annya nem tud olvasni akkor is kap + pontot

na ez kire jellemző 1-2 magyarra

90% ban cigányra

2010. ápr. 22. 17:31
 2/19 anonim ***** válasza:
Kérdező ott a pont. Én ha a világ össze nyelvéből felsőfokúzom, akkor is csak 50 pontot kapok, az oktv sem ér ennyi pontot. De ha cigány vagyok akkor kapásból 40 pontot kapok. Könyörgöm, ez nem kirekesztés? Egy emelt szintű érettségiért is csak 40 pont jár. Én szopok, ő meg csak mert cigány pontot kap. Ha a szülei hátrányos helyzetűek vagy szimplán a nyolc általánosuk sincs meg, akkor is jár valamennyi pont (mondjuk ez esetben a magyaroknak is).
2010. ápr. 22. 17:34
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Ma cigány nap van vagy mi?
2010. ápr. 22. 17:40
 4/19 anonim ***** válasza:

Nézzétek viszonylag igazatok van de ha jól tudom nem a faj alapján kapják hanem szociális helyzet alapján.

Dühítően hangzik de igazából nem az, mert:

Hány cigányt láttál az egyetemen?

Komolyan azt hiszed, hogy a "koszos cigányok akiket útál mindenki" elvégzik a középiskolát és felveszik őket egyetemre. :D

Ha közepesen nem csinálsz semmit suliban akkor is lesz vagy 400 pontod a 480-ból nah most minden átlagos szakra felvesznek azzal, amik meg elit helyek azok ilyen 460 körüliek.

Nah most ha 460-40 = 420 pontot összeszed egy cigány, vagy szegény félárva, stb, magyar, az szerintem megérdemli h jó egyetemre menjen..

És tényleg nem hiszem h az elit egyetemekre csakúgy becsúsznának a cigányok és kiszorítanák a magyarokat.

Nyugodtan írjon vki aki mondjuk orvosin van vagy nemzetközi gazdálkodásin ott látja a "putris" cigányokat.. :D

2010. ápr. 22. 17:44
 5/19 anonim ***** válasza:

Meg am azért is jó intézkedés mert, ha félárva vagy és apád egy részeges alkoholista és dolgoznod kell suli mellett hogy megélj, akkor kapsz egy pici előnyt ahoz h megvalósíthasd az álmaidat, és ne légy csöves alkoholista stb..

Én nem vok az szerencsére és tanulni se nagyon szoktam de duplázok és elég sok pontom lesz.. :D

2010. ápr. 22. 17:48
 6/19 anonim ***** válasza:
Ha valóban így van akkor rasszizmus. De nemtom így van e.
2010. ápr. 22. 17:53
 7/19 anonim ***** válasza:
0%
Ez baromság!! Utána jártam mert úgy voltam vele, hogy ha ez igaz, akkor azt mondom cigány vagy, mert úgysem ellenőrizhetik XD de kiderült, hogy ez nem így van. Akkor jár plusz pont,ha a szülőknek 8általánosuk van vagy rendszeresen verik a kölköt, stb. Önmagában azért mert cigány valaki nem jár egy fia pont sem.
2010. ápr. 22. 18:37
 8/19 anonim ***** válasza:

a cigány származás hivatalosan egyenlő a hátrányos helyzettel, tehát faji alapon kapnak kedvezményeket igen!

ez diszkrimináció igen.

de amúgy nagyon nem kell aggódni, hogy kiszorítanának bárkit is. a 8általánost is nyögvenyelően tudják elvégezni (úgy, h alsóban nem is buktathatnak ugye), nem hogy egyetemet...

haverom hivatalban vezető. egyszerre gy cigányasszony állt le ott balhézni, és volt egy ilyen mondata:

"Nekem meg van a 8 általánosom, most szabadultam, engem nem fognak átkúrni!"

hát igen... a többségre ez jellemző, ez a színvonal.

2010. ápr. 22. 18:42
 9/19 anonim ***** válasza:

Fogjátok már fel, hogy az állam nem különböztet meg etnikai alapon. Ilyen pluszt azért kapnak, mert hátrányos helyzetűek, szegények stb stb.

Egyébként ha valami furcsa módon lenne egy ilyen szabályozás, hogy csak a cigányok kapnak pontot, akkor azt úgy hívnánk, hogy pozitív diszkrimináció. Ennél jobb mód pedig egyenlőre nem született arra, hogy gettósodott kisebbséget beilleszkedésre sarkalljunk.

2010. ápr. 22. 21:16
 10/19 anonim ***** válasza:

szerinted mit old meg, h kapnak plusz pontokat meg kedvezményeket amivel visszaélnek? ez nem mód a beilleszkedésre ez semmi ez szar érted? kiröhögnek.

vicces, hogy ebben hiszel.

2010. ápr. 22. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!