Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Elítéled, ahogy Izrael mészáro...

Elítéled, ahogy Izrael mészárolja a palesztinokat?

Figyelt kérdés

Mennyi palesztin áldozat van már? Mióta is tart a mészárlás?

Légyszi írd le, melyik párthoz tartozol(ha tartozol), és indokold a válaszod.

2010. ápr. 21. 16:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%

Hm... Nem, nem itelem el.

El is mondom miert. Nem tudom ti hogy vagytok ti, de nekem durvara nincs penzem olyan "sufniban takolt raketat" csinalni, amive innen (~60km) ellonek a parlamentig.

Szoval, akinek ilyenre van kerete, az ne csodalkozzon, ha agyonutik.

Amugy szar-szemet-zsidobarat fideszes vagyok.

2010. ápr. 21. 17:38
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
Természetesen minden mészárlást, háborút elítélek. LMP-s vagyok. Remélem tudják majd rendezni a helyzetet. Bízom benne hogy egyszer nem lesznek háborúk a földön.(nem az én életemben lesz)
2010. ápr. 21. 18:14
 13/18 anonim ***** válasza:
44%
Nagyon is elítélem. Azt meg még inkább, hogy kifejezetten szeretnek civileket, de még inkább gyerekeket, nőket, orvosokat ölni. Arra nem lehet semmi indok, hogy foszforbombát lőnek egy ENSZ iskolába, vagy mentőautóba. Ha megnézzük a civil halottak számát Izrael sokkal több palesztin civil halálát könyvelheti el, mint fordítva. Meg ez az álszentség, hogy ha valaki ezt elítél, akkor meg is kapja Izraeltől az antiszemita jelzőt. Nem a zsidókkal van bajom, hanem Izraellel. Jobboldali.
2010. ápr. 21. 18:20
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Igen, elítélem. Mint ahogy elítélem azokat a nemzetközi békefenntartó szerveket is, akik mindezt ölbe tett kézzel végignézik.

Elítéltem azt is, amikor Izrael "átlőtt" Libanonba, és elítélem a rendszeres határsértő megmozdulásaikat is. Undorodom attól, hogy mindezt megtehetik.

Ugyanígy elítélem mindazt, amit az USA tett "békefenntartás" néven akár Irakban, akár Afganisztánban. Az a baj, hogy sokan a béke nevében tudnak a legvéresebb háborúkba bonyolódni...

Fidesz-szavazó vagyok, ámbár nem tudom, mi köze van ennek Izraelhez, és a róla alkotott véleményemhez. Izrael politikusai számomra nem egyenlőek a világ zsidóságával.

2010. ápr. 21. 18:35
 15/18 A kérdező kommentje:

"Hm... Nem, nem itelem el.

El is mondom miert. Nem tudom ti hogy vagytok ti, de nekem durvara nincs penzem olyan "sufniban takolt raketat" csinalni, amive innen (~60km) ellonek a parlamentig.

Szoval, akinek ilyenre van kerete, az ne csodalkozzon, ha agyonutik."

Ez érdekes, szóval mert próbálnak védekezni a népírtás ellen, azért te elítéled őket? Más érved nincs? Nem teljesen értem hogy te hogy lehetsz ilyen f@sszopó. És teljesen jogosan mondom.

2010. ápr. 21. 20:26
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

Kedves kerdezo, tudom hogy nem nepszeru az allaspontom,* de ettol ha felvetsz egy kerdest legalabb elmeletben probalj meg parttatlan lenni.

Szoval, lehet hogy az en fogalmaimmal van problema, de ha en barmilyen orszag lennek, ahonnan agressziv tamadast tapasztalnak, (ebben az esetben a civil helyekrol jovo (raketa) tamadasokra gondolok) enis elegge drasztikus modon valaszolnak.

Temeszetesen nagyon nem tetszik a izraeli katonasagban talalhato fajgyulolet (mert az viszont erosen latszik) de az allamot nem itelem el a agresziv vedekezo technikaja miatt.

Persze, ez az egesz joval bonyolultabb kerdes mint amit az emberek altalaban kepesek atgondolni, szoval jah, szemet zsidok! (Es csak egyetlen dolgot nem ertek, miert utaljak ennyien magyarorszagon a ciganyokat, mikor ok is csak azt akarjak, ami a magyaroke... A palasztinok is csak azt akarjak ami a zsidoke. (Ennyi erovel mi is sufni raketazni kezdhetnenk az elcsatolt teruleteinket - erkolcsi alapunk lenne ra - pont annyi.)

*Nem veletlenul irtam elore valaszthato jelzoket magamhoz.

Szoval a rovid es ertelmezheto valaszom: Nem itelem el Izrael allamot az agresziv vedekezo viselkedese miatt, bar nem ertek egyet a katonasagban levo, (egyeni) palesztin ellenesseggel.

2010. ápr. 22. 07:41
 17/18 anonim ***** válasza:

". A palasztinok is csak azt akarjak ami a zsidoke. (Ennyi erovel mi is sufni raketazni kezdhetnenk az elcsatolt teruleteinket - erkolcsi alapunk lenne ra - pont annyi.) "

Azt kihagytad, hogy ami jogtalanul a zsidóké... Ugyanis amikor az ENSZ nyomására létrejött Izrael, Palesztinából lett kiszakítva az a terület. Azóta Izrael mindent megtesz, hogy területeit növelje (persze védekezés ürügyén), csak meg kell nézni néhány térképet, egyre nagyobb a terület. Így nem marad más megoldása a palesztinoknak, mint egyre keservesebben védekezni. Nem szép dolog magadat felrobbantani tömegben, de még csúnyább ENSZ iskolát lőni foszforbombával, ami tiltott... és mindezt USA segítségével.

2010. ápr. 22. 09:26
 18/18 anonim ***** válasza:
30%

"Azt kihagytad, hogy ami jogtalanul a zsidóké... Ugyanis amikor az ENSZ nyomására létrejött Izrael, Palesztinából lett kiszakítva az a terület. Azóta Izrael mindent megtesz, hogy területeit növelje (persze védekezés ürügyén), csak meg kell nézni néhány térképet, egyre nagyobb a terület."

Nem hagytam ki. Az a terulet mielott ott kialakult volna a zsido allam, brit gyarmat volt. Amit a angolok pont olyan nagyvonaluan odaadtak a zsidoknak, mint peldaul a mi elcsatolt teruleteinket a kornyezo orszagoknak.

Viszont, ha nezegeted a terkepet, ra fogsz jonni, hogy Izrael allama strategiailag baromi rossz formaju - gyakorlatilag egy sav, amit oldalrol szeljel lehet bombazni. Amugy, a megalakulasi haboruban elfoglalt terueltek jelentos reszet mar visszaadtak - azt meg kezdhetjuk boncolgatni, hogy jogos-e megtartani egy haboruban megszerzett teruletet. (Szerintem nem az, de 1, en sem adnak vissza folyamatosan agreszor orszagnak semmit, 2, ha ennyire jogtalan, kezdhetik szepen visszaadni magyarorszag regi teruleteit...)

Egyebbkent, ha a palesztin "alkotmany"-bol kivennek azt a paszust, hogy a "zsidokat bele kell szoritani a tengerbe" akkor lehet, Izrael is pacifistabban allna a dolgokhoz. De amig az benne van, ugy gondolom, a "egyre keservesebben védekezes" mindket oldalon megvan. Es termeszetes modon, a civil lakossag szivja meg - mindket oldalon. (Egyebbket, fenttartom, hogy aki atmegy barmilyen modon harcaszati tamadasba (raketak, bombak) az teljesen elveszti a "civil" jelzojet, es jogat.

Szoval, maradok tovabbra is a nem nepszeru velemenyemmel, fentartva a jogot, hogy azt mondhassam: Egyetertek vele, de attol ez meg nem jo dolog.

2010. ápr. 22. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!