A magyarok általában miért ennyire "autófétisesek"?
A kormány is népszerűsíti magát vele.Például 9 forintról 15 forintra emeli a cégek által kifizethető "benzinpénzt".
Ebben az autófétisben, a vidékiek meg a budapestiek (főleg a budaiak) eléggé hasonlítanak.
Nagyon sokan azt mondják, hogy a tömegközlekedés proli, piszkos, nem steril, nem fűt, nem hűt....stb
Ezért, ők kocsit használnak, mindenhova azzal mennek, még a szomszéd boltba is.
A márka általában fontos.Nem véletlenül mondják, hogy a BMW a magyarok kedvenc márkája.Általában szeretik a német prémiumautókat, de a legnépszerűbb a BMW.
A lényeg, hogy fellehessen vele vágni.
Van egy közlekedésmérnök ismerősöm.Na, ő tipikus mintapéldája az autófétisnek.
Egyszer le is rajzolta, hogy hogy kellene Budapestnek kinéznie szerinte.
A forgalmasabb helyeken 4x4 sáv, a kevésbé forgalmasabb helyeken 2x2.Aztán, megspékelte, magasban, föld alatt tekergő utakkal is.Sok épületet pedig lebontana, ami "akadály".
A villamoshálózatot meg egy az egyben felszámolná.
Tömegközlekedést a föld alá vinné, amit lehet metróra.A metrót meg átnevezné városi vasútra és menne a felszín felett is.
De, a közúttal sohasem kereszteződne, nehogy megzavarja az autósokat.
Amikor ezt elmesélte, azt mondtam, hihetetlen.
" hogy a BMW a magyarok kedvenc márkája."
Ebben nincs igazad. Én pont azt látom hogy mindenki a BMW-t fikázza, mert a 3 éves BMW zsenánt, de a 10 éves susuki nem, mert ő azt 10 éve újonnan vette, és milyen csóró már az aki 3 éves mercit meg BMW-t vesz.
Én úgy vettem észre hogy az audisok vannak maguktól nagyon elszállva.
A többi meg mindt talál magának indokot, hogy miért nem kell neki német prémium. "Neki az alap opel pont jó, mert a BMW-n csak a jelet kell kifizetni."
Vagy A VW-es megmagyarázza hogy az övénél aztán jobb prémiumabb autó nem is létezik. Mit neki lexus, jaguár, ferrari és társai...
A skodás meg megmagyarázza hogy az tulajdonképpen polcwágen, és "az alap VW árából ő aztán full extrás skodát vesz, és az pont ugyanaz a minőség mint a VW, csak hát a műanyag olyan zörgős fos." Tehát mégsem ugyanaz...
Szóval minden cigány a maga lovát dícséri, a többi meg hülye...
A közlekedésmérnök ismerősödnek igaza van :D
Ha nem lenne kocsim akkor is inkább gyalogolnék.A tömegközlekedési eszközökhöz nekem kell igazodnom,sokszor kell emberek között nyomorogni,kényelmetlen stb Volt ebben részem nagyon sokáig úgyhogy én büszkén vállalom azt hogy "autófétisem" van :D
2#
De különböző okokból nem tömegközlekedik az ember.
Magyaroknál azért nem teszem, mert belémköt a kancigány a villamoson, németeknél meg azért nem, mert majdnem annyiba kerül a jegy mintha autóval mennék, és autóval nem vagyok időhöz kötve.:)
Nem igazán értem az ilyen begyepesedett gondolkodást.
Piacgazdaság van, mindenki olyanautót vesz és azzal utazik, amivel akar - fizesse meg és ennyi. Ő dóga. Ha valaki a Sokára gerjed, jó. Ha az Audira, nekem az is jó. Ha a francia márkáktól ejakulál, nekem az is jó. Közöm?!
Ennyi.
Pontosan...
Én is csak azt utálom amikor valak meg akarja magyarázni hogy csak az a jó amit ő vett és mindenki hülye, szmob vagy csóró aki mást.
Például nekem konkrétan olcsóbb az autó és napi két órát spórolok meg vele az utazási időn, ennyivel több időm marad bármi másra. Család, hobi, stb.
A tömegközlekedés viszont így nem csak drágább és lassabb, de kényelmetlenebb, megbízhatatlanabb. Mi a lóherének utazzak akkor azzal?
"Nem véletlenül mondják, hogy a BMW a magyarok kedvenc márkája."
Én még fehér embert BMW-ben nem láttam, de mindegy... Van, ahol őket is magyarnak nevezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!