Neked hány ismerősöd lépett le az országból az utóbbi években? Te tervezed hogy olajra lépsz? Mit gondolsz arról hogy rengeteg fiatal menekül az országból?
Én lassan 5 éve, hogy Németországba költöztem.
Azóta férjhez mentem, letettem a második diplomámat (az elsőt még otthon szereztem); lett egy szép autóm, jövőre felépül a házunk, idén vettük meg a telket... Jól élünk.
A volt egyetemi csoporttársaim, barátaim közül szinte mindenki lelépett. 2 Dániában, 2 Angliában, 1 Finnországban, 1 Ausztriában, 1 Belgiumban, 1 Hollandiában él.
Összesen 2 ember van a volt baráti körömből, aki Magyarországon maradt. Szerintem ez remekül reprezentálja az arányokat...
Mit gondolok erről? Hát mi a büdös francot csináljanak? Tengődjenek 90.000-ért? Hogy se lakhatásra, se ételre ne jusson, pedig tanultak, tanultunk, dolgozunk? Ne már.
0
nem
nem menekültek a fiatalok, hanem külföldre mentek dolgozni
Igazi barátaim közül (nem olyanok közül, akiknek a nevére se emlékszem már) 2, és egy harmadik fontolgatja.
Én nem szeretnék elmenni.
Hát megértem őket, sajnos ez van.
Nem tudom.
Egyelőre nem.
Nem gondolok különöset róluk, még talán meg is értem őket, kivéve az olyanokat akik aztán onnét fröcsögnek.
Sokan kivándorolnak, szerintem a fiatalok körülbelül 10-15 százaléka.
Nem tervezem a migrációt, de nem is zárkózom el tőle teljesen, majd ahogy alakul. Szerintem külföldön nem érezném jobban magam, nehezen menne a beilleszkedés. Rendezett anyagi hátterű családból származom, az igényeim viszonylag szerények, nincsenek anyagi, megélhetési problémáim Magyarországon. Viszont én is látom, hogy Nyugaton sokkal jobbak a gazdasági, anyagi lehetőségek, magasabb az életszínvonal, így megértem, hogy rengetegen oda vándorolnak, nem hibáztatom őket. Ami zavar az az, ha valaki elmegy és ott is csak gyalázza Magyarországot, hogy mekkora sz@r, élhetetlen fos. Világviszonylatban Magyarország még mindig jó helynek számít, ne hívjuk már a távozókat menekülteknek. A kelet-európai bevándorlók Nyugaton nem menekültek, hanem gazdasági bevándorlók és jellemzően EU polgárok, szabadon vándorolhatnak az unióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!