Az előttem és esetleges utánam következő válaszolóknak szeretném tisztázni, hogy a burka az az egész testet és az arcot is eltakaró lepelszerű ruha, míg a burkini a búvárruhaszerű fürdőruha.
Én mint libsi támogatom, hogy mindenki hadd hordjon olyan fürdőruhát, amilyet akar. A franciák érvelése annyiban érdekes, hogy szerintük a burkini viselése politikai, vallási állásfoglalás, ezért nem tehetik meg a nők strandokon. Persze ennyi erővel meg mondhatnánk azt is, hogy egy bikini meg egy iszlámellenes állásfoglalás...
A többi érv szimplán hamis vagy iszlamofób. A burka egy más kérdés, de most nem arról volt szó.
Ez amúgy kb ugyanaz a sztori mint a sertèshús az angol iskolai menzákon.
Nekik nem adtak sertèshúst, de aztán az is zavarni kezdte őket hogy úgy egyáltalán használnak sertéshúst a konyhán. Azaz az angol gyerekek se egyenek!
Itt elkezdik azzal hogy ők járnak így, aztán járjon így mindenki, mert ha nem akkor sèrülnek a jogaik!
"Ezt leszámítva értelmes válasz lenne. "
Mert? Mégis mi a bajod az idézett mondattal? Logikai összekötőként funkcionál aközött, hogy mit gondolhatnak egyesek, és aközött, hogy mi a valóság. Stílusát tekintve gúnyos, pont mint a véleményem azokról, akik elhiszik az előtte felvázolt forgatókönyvet. Szerintem tökéletesre sikerült.
#8 és #10
Már ne haragudjatok, de ti a kályhát is jégkockával fűtitek? Hol logikus az, hogy az európaiasság megőrzését elősegíti egy ilyen szélsőségesen európaiatlan dolog? Vagy nektek az európaiasság kimerül annyiban, hogy van egy épp bevett stílus, és aki azt követi az európaias? Nekem speciel ez a fogalom kicsit mélyebb jelentéssel bír. Számomra az európaiasság a személyes szabadsággal függ össze. Európa hatalmas vívmány az, hogy mindenkinek megengedünk mindent, amíg nem árt másoknak. EZ teszi Európát és a nyugati kultúrkört azzá, ami. Nem pedig a fürdőruha fazonja.
És a másik dolog meg ez:
"arab országokban,már tartóztattak le európai nőket,mert sértette a muszlimok érzékenységét,szokásait..."
PONTOSAN! Pontosan! És még egyszer PONTOSAN!!!!
Szóval belátjátok, hogy ez a fajta indokolatlan tiltogatás milyen rossz. És erre mi a válasz? Csináljuk mi is ezt! Ennél nagyobb hülyeséget életemben nem hallottam. Ha az arab világban a személyi szabadság szrt sem ér, és ezért elmaradottnak tekintjük őket, akkor mégis melyik világban adekvát válasz erre az, hogy mi is süllyedjünk az ő szintjükre, és akkor majd milyen jó lesz? Az ami az arab világban folyik a legeslegjobb érv a személyes szabadság és a liberalizmus MELLETT. Hol a logika abban, hogy mi is csináljuk úgy, ahogy azok akik rosszul csinálják??? Komolyan, ennél kevés értelmetlenebb dolgot hallottam életemben.
12: Akkor te azt is támogatnád, hogy SS egyenruhában és horogkeresztes zászlót lengetve vonuljak Párizs utcáin?
A lényeg itt most nem az arc eltakarása hanem az, hogy félelmet kelt az ilyen ruha. Ha mindent betiltottak eddig, ami félelmet keltett, akkor illene ezt is.
Ha viszont hőbörgünk azért, mert nem lehet betiltani, akkor mást se tiltsanak. Ennyire egyszerű.
15# "Stílusát tekintve gúnyos,"
Ez volt a bajom. Úgy értelmeztem hogy nekem szól a gúny.
Többieknek: Érdekesek az érvelések, ezért is tettem fel a kérdést. Mert határeset, hogy a szabadság elve alapján támogatunk olyan dolgot, ami tulajdonképpen elnyomás. (feleségem mondja mindig, hogy a török nők a kendőt házasság után biztos nem maguktól veszik fel, hanem rájuk kényszerítik, gondolom extrémebb körökben a többi ruhával is így van.)
Másik téma meg hogy melyik ruha ugye mit képvisel.
"#12:Csak az a baj,hogy például arab országokban,már tartóztattak le európai nőket,mert sértette a muszlimok érzékenységét,szokásait,hogy "túl sokat mutattak magukból"."
Ez így nem pontos, és a különbség fontos: ott ugyanis törvény tiltja, nálunk viszont nincs ilyen törvény. Ez kb. nálunk azzal lenne egyenértékű, mintha valaki meztelenül sétálna az utcán. Azt is elviszik azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!