Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik szerint a házasság egy...

Akik szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata, azok szerint az arabok többsége nem is házas?

Figyelt kérdés
Másik kérdésem, hogy mi a baj a poligámiával? Fenntartja a nemzetet, a belőle születő gyerek mind a két nemről tud példát venni és még hagyománya is van, tehát minden megvan, amit a melegházasság ellen szoktak felhozni.
2016. aug. 16. 22:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
75%

És? enm követik Mohamedet (béka legyen vele)

és nem ezer éve...

és nem nagyon van keresztény példa rá ma Európában.

És menj aludni.

2016. aug. 16. 23:44
 12/66 anonim ***** válasza:
45%
Én úgy tudom, hogy a Korán is "csak megengedi" a többnejűséget.
2016. aug. 16. 23:51
 13/66 anonim ***** válasza:
54%
ja, nem kötelező, igen
2016. aug. 16. 23:51
 14/66 A kérdező kommentje:
Én azért hoztam fel a keresztény példát, hogy lásd mennyi értelme az érvelésednek. De még mindig megmagyarázhatod miért baj a poligámia attól, hogy egy ürge gyerekekkel házasodik.
2016. aug. 16. 23:52
 15/66 anonim ***** válasza:

Tisztában kell lenni alapvető kulturális különbségekkel. Az iszlám országokban férfi alapú társadalom van, a nőket pedig úgy hívják, hogy "kuss".

A poligámiával az a gond, hgy kevesen tűrik meg. Én például nem akarnék osztozkodni, ha engem szeret, ne szeressen mást, és gondolom a másik fél is ezt várná tőlem. Európában mindkét félnek van szava.

Na meg mint írtam az elején, más kultúra, más szabályok.

2016. aug. 16. 23:57
 16/66 A kérdező kommentje:
És annak a kevés embernek miért nem lehet engedélyezni?
2016. aug. 17. 00:00
 17/66 anonim ***** válasza:
8%

Én azt kérdem: Mi a fenének házasodnának a poligámok? Személy szerint a melegeket sem nagyon értem, hogy miért akarnak házasodni.

Na meg át kéne alaktani pöppet a magyar/európai jogrendszert, de pár hülye kedvéért nem fogják.

2016. aug. 17. 00:08
 18/66 anonim ***** válasza:
*alakítani
2016. aug. 17. 00:08
 19/66 anonim ***** válasza:
48%

Azért ez a többnejűség dolog nem olyan egyszerű. A férjnek teljes anyagi felelősséget kell vállalnia az összes feleségéért, és a tőlük született valamennyi gyerekéért is. Ezért ez eleve csak a gazdagok kiváltsága. Meg aztán, úgy tudom, elég szigorúan szabályozva is van, hogy mindegyik feleségével ugyanannyi időt kell töltenie (pl. a hét meghatározott napjait mindig az egyikkel, más napjait mindig a másikkal kell töltenie, nem kedve szerint megy ez ám!), rangsor van nemcsak a feleségek (kor szerint is, meg hogy melyiket vette előbb feleségül, de amelyik előbb szült fiút, az magasabb rangú lesz, és így tovább), hanem a gyerekeik között is stb...

Még valami. A házasság nem férfi és nő szövetsége, hiszen nem a férfi és nő között köttetik, hanem a családok között. Merthogy határozott célja van: vagyegyesítés/gyarapítás, utódlás, öröklés biztosítása. Még nincs 100 éve annak, hogy ez még Magyarországon is így volt: bizony, még a két világháború között is, legalábbis vidéken, úgy határozták el -- még egyszer mondom, a családok! -- a házasságokat, hogy egymás mellett van a földünk, nektek fiatok van, nekünk lányunk, majd összeadjuk őket, és akkor egyesül a vagyon. (És erről már sokszor a gyerekek csecsemőkorában döntöttek, így is nevelték őket, hogy ők egymás mátkái, bár a tényleges házasságkötésre csak akkor került sor, ha felnőttek.) Ja, és a férfinak éppúgy nem volt beleszólása abba, hogy kit vesz el, mint a lánynak, hogy kihez akar hozzámenni. Nem is mindig ismerték egymást.

2016. aug. 17. 00:09
 20/66 A kérdező kommentje:
Mi a fenéért házasodnának a monogámok?
2016. aug. 17. 00:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!