mar nagyon regen meg a kozepkorban... mert csak a parasztok/jobbagyok dolgoztak a foldeken az uri nepseg sosem vegzett ketkezi munkat.. (de ez mindigis igy volt :) )
2016. aug. 13. 06:56
2/13 anonim válasza:
A Kádár rendszerben nem nézték le a kétkezi munkásokat. A jó szakember többet keresett, mint sok diplomás. A rendszerváltás után lett divat, hogy csak a diplomás ér valamit.
2016. aug. 13. 07:11
3/13 anonim válasza:
Ugyanakkor, a jó "kétkezi munkás" maszek melókkal 5X annyit kereshet, mint egy diplomás.
2016. aug. 13. 07:34
4/13 anonim válasza:
Nem alakult ki ilyen. Mindenkit lenez mindenki valogatas nelkul, kiveve akinek ugy az az elmebaja.
2016. aug. 13. 07:39
5/13 anonim válasza:
Egy kicsit fejtsd ki a kérdésed, hogy milyen szempontból nézik le a kétkezi munkásokat?
Szeritem amire te gondolhatsz, az egyszerűen csak abból fakad, hogy jellemzően a kétkezi munkás nem egy tanult ember, így nem igazán a kétkezi munkásokat nézik le, hanem a kevésbé pallérozott elméket.
2016. aug. 13. 08:15
6/13 anonim válasza:
Ha jó sok melója van 500 összejöhet egy szobafestőnek cnc hegesztőket meg minden nap keresnek Németországba 500 ezres nyolc órás munkába. Aki csak alkalmazott és nem külföldön tehát segédmunkás betanított munkás azt nézik le. Miért? A pénz miatt. Mivel az a valaki akinek sok a pénze lehetőleg nulla munkával. Nem divat izzadni. Ha te azzal dicsekedsz hogy nem csináltam semmit de sokat keresek akkor nagyra tartanak ha azt mondod nagyon fáradt vagy akkor hülyének néznek minek dolgozol olyan sokat.
2016. aug. 13. 08:34
7/13 anonim válasza:
Ez a helyes válasz.
A kétkezi munkások általában nem olyan tanultak mint egy diplomás. Az hogy mennyit keresnek irreleváns, boldog-boldogtalan tudja hogy egy jó kétkezi munkásnak van mit a tejbe aprítania.
A lenézősdi oda-vissza megy egyébként, a "semmirekellő diplomás sznob" ugyanúgy dívik mint az "idióta fizikai munkás".
2016. aug. 13. 08:39
8/13 A kérdező kommentje:
és akkor mi van ha valaki nem tanult?
attól még lehet jóravaló, rendes ember.
Én nem a képzettségben mérem az embereket.
2016. aug. 13. 08:40
9/13 anonim válasza:
Magyarországon úgy általában mindenki lenéz mindenkit.
2016. aug. 13. 10:01
10/13 anonim válasza:
"és akkor mi van ha valaki nem tanult?
attól még lehet jóravaló, rendes ember.
Én nem a képzettségben mérem az embereket."
Ezért kértem, hogy fejtsd ki jobban, mire gondolsz. Erkölcsileg én sem képzettségük alapján ítélem meg az embereket, sőt, épp azt tapasztaltam hogy a képzetlenebb kollégáim sokkal rendesebbek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!