Mi lesz itt emberek? Európa vajon összeszedi magát?
Olvasgatva a fórumokat(nem csak magyarokat), GyK-t, elég sok elmélettel - és gyűlölködéssel - találkoztam már. Meg kell jegyeznem, borzasztó, hogy a bal és jobb oldal képviselői mennyire összekapnak itt-ott.
Európa szerte van pár ismerősöm, példának okáért Franciaországban és Németországban is. Utóbbiban tarthatatlan a helyzet, de nem csak a migráció miatt. Maga az állam fittyet hány a nép akaratára. Hogy túlzás van-e benne nem tudom, csak azt, hogy nem légből kapott: ha valaki a menekültekre rossz szót szól, vagy az aktuális politikát szidja velük kapcsolatban, pénzbüntetéstől kezdve öt évi terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Van valami szavuk is már erre, de nem tudom mi.
Azt is tudom, hogy a francia polgárság teljesen tanácstalan. Nem is kevesen azt tervezik, hogy Magyarországra jönnek, mert az ő szemszögükből - egy Finn ismerősöm szerint is - mi kézben tartjuk a dolgokat.
Ez a napi ilyen-olyan-amolyan bűncselekmény, amit többnyire iszlám származású, urambocsá' arab emberek elkövetnek már tarthatatlan helyzetet szül. Az állam - főleg német - meg csak legyint egyet rá és slussz passz - csak véletlen egybeesés - gye mondoá. S erre gyakorlatilag nap mint nap sor kerül - gye feledevé.
Magyarország sorsa mi lesz szerintetek? A népek nagyra tartanak minket kontinens szerte - nem mindenki, de tudtommal nem kevesen -, de a politikai életben úgy egyetemesen az EU nagyon nem néz ránk rossz szemmel, és a mostani helyzet is példázza, hogy a politika maga mennyire nem törődik a nép hangjával.
Sokan mondják, hogy jön a 'nagysutty' és minden rendbe jön. De szerintem ha nem szedi magát mihamarabb össze Európa színe-java, ezzel az úgynevezett tétlenkedéssel nekünk kisembereknek biztos nem jár ki semmi jó.
Most Merkel politikájáról ez jut eszembe: "nüm hëon mogánek, gye mënd ű fajánek hȧlálut ëvék"
Európa:
Volék sirolm tudotlon.
Sirolmol sepedëk,
búol oszuk, epedëk.
Ez van. Elfelejtettünk ezt-azt és elkényelmesedtünk. Azoknak akik azt mondják, ez Eu legnagyobb vérengzése emberemlékezet óta igaza van. De csak az ember emlékezete óta. Kényelembe születtünk bele. Igazából ez csak egy finom, könnyen emészthető falat ahhoz képest, amik a történelem folyamán zajlottak le.
""...megvezethetők,nem tanulnak történelmet,nincs rálátásuk a politikára."Hát,én ilyesmit a magyarok kapcsán is hallottam,olvastam már."
Az lehet, hogy hallottál ilyent magyarokról, de akkor nyilván rossz helyről hallottad, mivel Németországban NINCS olyan tantárgy sem az általános iskolákban, sem pedig a gimnáziumokban, hogy történelem.
El vagy tévedve, ha azt képzeled, hogy Magyarországon sincs, ugyanis itt a legfontosabb tantárgyak egyike és mindenki részesül töri oktatásban, az más kérdés, hogy 1-2 deviáns gyerek megbukik belőle.
Ugye tudod, hogy amit írtál, az nettó hazugság?
Természetesen VAN Németországban történelem oktatás az iskolákban, bár valóban nem az a neve, hogy "Történelem", hanem az, hogy "Historie". De ez talán érthető.
Ami nem érthető, az az, hogy miért kell olyan valótlanságokat állítani, aminek 5 perc alatt utána lehetne nézni?
"A programban iskolalátogatás is szerepel, melyből kiderül majd: a történelem-oktatás kiemelt szerepet kap a német tantervben. "Az európai nemzetek csak akkor tekinthetnek elkötelezett demokratákként a németekre, ha megfelelő történelmi ismeretekkel rendelkeznek rólunk" - nyilatkozta Bernd Heskel-Aymans, a berlini Friedrich Schiller középiskola tanára."
"A problémaorientált történelemtanítás koncepciója az 1970-es évek (Nyugat-) Németországában született meg, és a német történelemdidaktikai irodalom egyik markáns, központi koncepciójává nőtte ki magát."
Akkor talán olvasd el a második idézete, és nézd meg a második linket is. Tudom, hogy nehéz dolog a másodikig is eljutni, de azért próbáld meg.
Igaz, hogy nem élek Németországban (mint ahogy te sem, ez teljesen biztos), de mivel onnan származom, elég kiterjedt rokonságom él ott. Vannak köztük olyanok is, akiknek iskolás gyermekeik vannak, így nagyon határozottan állítom, hogy a német iskolákban VAN TÖRTÉNELEM OKTATÁS, és ez önálló tantárgy kereteiben folyik.
De ha józan ésszel belegondolsz, te komolyan elképzelhetőnek tartod, hogy két vesztes világháború történelmi terhét hordozó Németországban ne otatnának történelmet???
Ismétlem: először nézz utána, aztán döntsd el, hogy mi hihető és mi nem, és csak azután állíts valamit biztosan, ha meggyőződtél róla. Ellenkező esetben nagyon hamar hiteltelenné válsz.
Á, csak a testvérem él Németországban és 3 gyermeke van, á biztos a kisujjamból szoptam ki az infókat a német sulikról.
A második linket is elolvastam - előbb is ,de az sem a németek tantárgyairól szól, lehet, hogy valahol létezik olyan magániskola, ahol oktatnak történelmet, azonban nem ezt a jellemző.
Európával amúgy az a baj, hogy nincsen jövőképe és az EU politikusok, vagy meg vannak fenyegetve, vagy le vannak fizetve, vagy rendkívül buták - az okot tudni nem tudjuk, de az tény, hogy igencsak öngyilkos politikát folytatnak.
Mellesleg elég lenne (azaz lett volna) rákeresned a google-ban a "Geschichtsunterricht" szóra (ez "történelemoktatás"-t jelent), és máris láthatnád, hogy mennyire hülyeséget írsz. Bár tudom, hogy a wikipédiát is illik köpködni, mert sokszor elég pontatlan, de azért talán akkorát az sem téved, hogy egy nem létező tantárgy oktatásáról ír:
Szintén mellékesen jegyzem meg, hogy nem tudom, a testvéred gyermekei mennyi idősek, de nálunk is csak 5. osztálytól van történelem oktatás, ELŐBB NINCS. Ez (bármilyen furcsa is) Németországban is így van. De ez nem azt jelenti, hogy ott nem oktatják a történelmet, mint ahogy azt te megpróbálod beállítani.
Erre mondtam, hogy előbb tájékozódj, és utána kezdd terjeszteni az igét - különben hamar körberöhögnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!