Mi lesz itt emberek? Európa vajon összeszedi magát?
Olvasgatva a fórumokat(nem csak magyarokat), GyK-t, elég sok elmélettel - és gyűlölködéssel - találkoztam már. Meg kell jegyeznem, borzasztó, hogy a bal és jobb oldal képviselői mennyire összekapnak itt-ott.
Európa szerte van pár ismerősöm, példának okáért Franciaországban és Németországban is. Utóbbiban tarthatatlan a helyzet, de nem csak a migráció miatt. Maga az állam fittyet hány a nép akaratára. Hogy túlzás van-e benne nem tudom, csak azt, hogy nem légből kapott: ha valaki a menekültekre rossz szót szól, vagy az aktuális politikát szidja velük kapcsolatban, pénzbüntetéstől kezdve öt évi terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Van valami szavuk is már erre, de nem tudom mi.
Azt is tudom, hogy a francia polgárság teljesen tanácstalan. Nem is kevesen azt tervezik, hogy Magyarországra jönnek, mert az ő szemszögükből - egy Finn ismerősöm szerint is - mi kézben tartjuk a dolgokat.
Ez a napi ilyen-olyan-amolyan bűncselekmény, amit többnyire iszlám származású, urambocsá' arab emberek elkövetnek már tarthatatlan helyzetet szül. Az állam - főleg német - meg csak legyint egyet rá és slussz passz - csak véletlen egybeesés - gye mondoá. S erre gyakorlatilag nap mint nap sor kerül - gye feledevé.
Magyarország sorsa mi lesz szerintetek? A népek nagyra tartanak minket kontinens szerte - nem mindenki, de tudtommal nem kevesen -, de a politikai életben úgy egyetemesen az EU nagyon nem néz ránk rossz szemmel, és a mostani helyzet is példázza, hogy a politika maga mennyire nem törődik a nép hangjával.
Sokan mondják, hogy jön a 'nagysutty' és minden rendbe jön. De szerintem ha nem szedi magát mihamarabb össze Európa színe-java, ezzel az úgynevezett tétlenkedéssel nekünk kisembereknek biztos nem jár ki semmi jó.
Most Merkel politikájáról ez jut eszembe: "nüm hëon mogánek, gye mënd ű fajánek hȧlálut ëvék"
Európa:
Volék sirolm tudotlon.
Sirolmol sepedëk,
búol oszuk, epedëk.
Ez van. Elfelejtettünk ezt-azt és elkényelmesedtünk. Azoknak akik azt mondják, ez Eu legnagyobb vérengzése emberemlékezet óta igaza van. De csak az ember emlékezete óta. Kényelembe születtünk bele. Igazából ez csak egy finom, könnyen emészthető falat ahhoz képest, amik a történelem folyamán zajlottak le.
Javítás:
- de a politikai életben úgy egyetemesen az EU nagyon nem néz ránk rossz szemmel* -> jó szemmel*
"Ez van. Elfelejtettünk ezt-azt és elkényelmesedtünk."
Én ma egész nap a kertet kapáltam, mert szabadnapos voltam, tegnap meg betonoztam végig és még mindig nem akaródzik gyereket vállalni a nagy Európai Fajfenntartás nevében, akármennyire is nem vagyok kényelmes.
Nekem rokonaim vannak Németországban, és nem beszélnek pánikról, sőt attól sem félnek, hogy börtönbe csukják őket. Azt pedig csak te hiszed, hogy kontinens szerte nagyra tartanak minket. Sokan azt sem tudják, hogy létezünk. Orbánt pedig egyáltalán nem tartják semmire. A németek csak diktátornak tartják.
Merkel politikája sem olyan rossz, ahogy itthon hiszik. A menekültek kérdését majd csak megoldják valahogy. Ami biztos, a gyűlölet mindig gyűlöletet szül.
5: Az, hogy Orbánt minek tartják függ attól, hogy milyen körökben mozogsz. Én olyanban, ahol istenként tekintenek rá, hiába mondom, hogy itt is szar az élet és egy utolsó.......
A diktátorozás 3-4 évvel ezelőtt volt még divat. Akkor a német ismerőseim azt hitték, hogy egy Jobbik szerű párt kormányoz és Orbán majdnem olyan, mint Szálasi.
" Én olyanban, ahol istenként tekintenek rá, "
Nekem erről most valamiért "Az istenek a fejükre estek" című film jutott az eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!