Miért türjük ezt?
"Tudom, meglepő dolog kérdező, de az alkoholizmus betegség. Előzménye a tökéletes kilátástalanság. Amikor még nem iszik az ember, akkor pontosan látja, hogy semmi esélye."
És ez mind kit érdekel?
Érdekes, én nem lettem alkoholista, ahogy a kérdező se meg sokan mások se.
Senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy igyanak.
Ilyen egyszerű.
Egyik helyen "semmi keresetű trógerekről" írsz, -
ez magyarul azt jelenti, hogy alacsony keresetű pl betanított munkás, aki mellette rendszeresen iszik. Valós társadalmi csoport sajnos, valós problémával.
A másik helyen meg munkakerülő csőcselékről.
-ez az általad kitalált társadalmi csoport, aki szándékosan nem dolgozik. Ilyen meg nincs.
A munkanélküli segély és az FHT meg nem kereset, az vagy segély vagy támogatás, keresetet munkáért adnak.
Mostmár mondjuk látom, hogy frusztrált vagy szóval erre kár válaszolnod, de, hogy jobban érezd magad leírom: Okos vagy, szép vagy, ügyes vagy, és mindenki szeret. Na jobb már? akkor hagy a hisztit és foglalkozz valami értelmessel.
"munkanélküli segély és az FHT meg nem kereset, az"
Ne hazudj, mert mindkettő keresetnek számít a jogszabály szerint.
Az, hogy te mit nevezel keresetnek, akutyát nem érdekli.
"Egyik helyen "semmi keresetű trógerekről" írsz, -
ez magyarul azt jelenti, hogy alacsony keresetű p"
Na ez is hogy jön ki?
Én meg úgy dolgozom, hogy közben (diagnosztizált) kevert szorongásos depresszív zavarom és szociális fóbiám van, közben pedig az állam nagyon nem segít nekem abban, hogy jól érezzem magam és meggyógyuljak.
Valahogy mégsem szokta elérni az ingerküszöbömet az, hogy a csőcselék így él. Néha persze irigykedve gondolok rájuk (meg a közmunkásokra) amikor megyek a darálóba (és közben úgy szorongok, mint egy egészséges ember szívműtét előtt), de hamar el is felejtem.
Az viszont fel szokott bacni, amikor elmegyek egy pszichiáterhez és a diagnózisa abból áll, hogy leírja amit mondok, aztán a hasára üt és felír egy gyógyszert ami többet árt, mint használ. Az meg még jobban felbac, amikor elmegyek egy magánrendelésre és ott kemény pénzekért kapom ugyanezt. Vagy a pszichológus 8 ezer / óráért leszarja, hogy mi a problémám... Egy országgal odébb meg dolgoznom sem kéne, mert rokkantnak lennék nyilvánítva és minden segítséget megkapnék ahhoz, hogy meggyógyuljak.
Amúgy eddig nem azért sírtak a munkáltatók, mert kevés az ember és hatalmas a munkaerőhiány? Hol nehéz munkát találni?
A mi városunkban a segély mellé ingen lakás jár. A szálló környéke tele van fiatalokkal akik el vannak szociális juttatásokból és sokkal jobban érzik magukat mintha 90ezerért kellene dolgozniuk és albérletet fizetni.
Kb. ugyanott állnának anyagilag csak így nem dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!