Mikor Lengyelországot lerohanta Németország és Oroszország, akkor miért fogadtuk be a Lengyel migránsokat? Mi célból engedtük hogy idejöjjenek?
Hát 1939-ben még sokkal többen gondolták.
Ezért nem értem, hogy miért én vagyok a hibás, hogy így lecsesztél érte?
Először is nem migránsok voltak, hanem menekültek.
És ahogy valaki fentebb írta, a régi Lengyel-Magyar barátság miatt.
Mellesleg jól meg is sértődött Hitler.
---és még talán annyit, hogy a Szovjetúnió nem lerohanta Lengyelországot, hanem egyszerűen ellenállás nélkül bevonult, szerencsétlen lengyelek, még reménykedtek, hogy segítenek
Kérdező, úgy érted , hogy jobb lett volna ha nem engedjük be őket és hagyjuk ,hogy éhen haljanak vagy a nácik és a kommunisták megöljék őket?
Az oka az volt , hogy a két nép mindig jó viszonyban volt egymással és talán kicsit függetlenségünket is akartuk bizonyítani.Én még egyszer sem hallottam
,hogy a lengyel menekültek ártottak is valamit az országnak, 1-2 ember kivételével amúgy is visszamentek később. Nem azért jöttek , hogy élősködjenek rajtunk hanem azért mert máshova nem tudtak menni.
Migránsok=eljönnek valahonnan-letelepnek valahol máshol
Menekültek= háborúk , rossz életkörülmények miatt el kell hagynia azt a területet ahol addig élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!