Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A "xenofóbia" csak egy koholmá...

A "xenofóbia" csak egy koholmányfogalom?

Figyelt kérdés

Szerintem ez a fogalom nem is létezik igazán, csak egy liberálisok által létrehozott koholmányfogalom, amit arra használnak, hogy valahogyan, megnevezzék az ellenségeiket.

Kellett egy jól hangzó fogalom, ami idegen (görög) eredetű kicsit félelmetesen hangzik.

Az ellenségeiknek van annyi neve van, mint Lucifernek.

Általában azokra használják, akik nem értenek velük egyet, például a migrációban.

Különösen, ha más kontinensről származó,színes migrációról van szó.

Mondjuk,afrikaiak, arabok Európába telepítése.

Országáért, de legfőképpen életteréért,családjáért gyerekei, unokái életteréért aggódó ember bizony "xenofób" liberális értelmezésben, mivel számára nem mindegy, hogy milyen országot hagy az utódaira.

Nem elégszik meg a szabadelvű "majd lesz valami" "lesz ami lesz" lózungokkal.

Értelemszerűen, a liberálisok ezért is igyekszenek szétverni, hogy a mostani molekulákból, atomokra essenek szét.

2016. jún. 25. 14:36
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem az, csak érvek híján nagy szeretnek dobálózni a kifejezéssel. :)
2016. jún. 25. 22:50
 22/27 anonim ***** válasza:

A "fóbia" bármilyen összetételben csak félelmet jelenthet.

Ha nagyon akarjuk, esetleg indokolatlanul, de akkoris csak félelmet.

És, akkor kérdés, hogy hogyan lesz gyűlölet a félelemből. és hogy hogyan határozzuk meg, hogy mi milyen szempontból mikor tekinthető indokolatlannak.

Meg másik oldalról, hogy mennyire egészséges, indokolt a félelem nélküliség?

2016. júl. 8. 21:48
 23/27 anonim ***** válasza:
55%

"A "fóbia" bármilyen összetételben csak félelmet jelenthet.

Ha nagyon akarjuk, esetleg indokolatlanul, de akkoris csak félelmet.

És, akkor kérdés, hogy hogyan lesz gyűlölet a félelemből. "

Szokásból. A szavak ugyanis nem a összetevőik eredeti jelentéseinek összegei, hanem van használatuk. Pl. lehet valami vasút, ha nincs benne vas, mert valami hiper új technológiával készült? Persze, mert a vasút ma már nem azt jelenti, amit a vas és út szavakból össze tudsz rakni. És ha készítenél vasból egy sima autóutat, nem hívnák vasútnak. A szavaknak nincs bennük rejlő jelentésük, használatuk van. Ha a xenofóbiában a fóbia gyűlöletet is jelenthet, mert így használják, akkor tök mindegy, hogy mi az eredeti jelentése.

"Meg másik oldalról, hogy mennyire egészséges, indokolt a félelem nélküliség?"

Én is ezért kérdeztem mindig, hogy aki xenofób, vagy épp rasszista vagy épp náci, az mi a tökömért csinál úgy, mintha nem lenne az? Tessék felvállalni amiben hiszel, nem pedig besértődni mert egy olyan szót használnak arra amit hiszel ami tökéletesen jellemzi, de neked nem tetszik. De inkább leszoktam róla, mert ilyen bonyolult dolgokat sokan már nem tudnak felfogni, és annyi jött le hogy nácinak neveztem, pedig csak diktatúrát akart és a zsidók kiirtását hogy helyet csináljon az árja fehéreknek...

A xenofóbia is csak egy jellemzés kéne hogy legyen, csak az utóbbi időben a jobboldalon az a szokás, hogy jól besértődünk ha valaki tökéletesen jellemzi a véleményünket.

2016. júl. 8. 22:19
 24/27 anonim ***** válasza:

Ennyi hülyeséget, kedves előző!

A szokásokat mi alakítjuk. Ha valami nem azt jelenti, amit a szó, amit használunk rá, akkor más szót kell használni rá, és nem olyan szót, ami mást jelent.

Esetleg jelzővel, mint a villanykörte esetében.

Tessék feketén-fehéren, világosan fogalmazni, és a megfelelő értelmű szavakat használni. Mint ahogy pl. a másik félrehasznált. a rasszizmus esetében, ami szintén nem arra használatos, mint amit a szó jelent.

Ne mi kelljen már hogy ne a konkrét, világos jelentése szerint használjuk a szavakat, mert átértelmezik valakik a saját szájízük szerint!

Csináljunk már rendet a szóhasználatban, jelentsen minden azt, amit jelent!

2016. júl. 8. 22:37
 25/27 anonim ***** válasza:
A világ nem úgy működik, ahogy szerinted működnie kellene. A nyelvek folyamatosan változnak. A szavak jelentésárnyalatai folyamatosan változnak. Én csak leírtam a valóságot. Az hogy szerinted nem kéne Így lennie teljesen irreleváns.
2016. júl. 8. 22:46
 26/27 anonim ***** válasza:

A valóság az, hogy vannak, akik nem megfelelően, nem a a jelentésüknek megfelelően használják a szavakat.

Helyre kell utasítani őket, tanulják meg a szavak jelentését. Már az iskolában. Nincs olyan, hogy én máshogy gondolom, nekem a szó mást jelent.

A nyelv nem magától változik, mi változtatjuk, vegyük komolyan, ne hagyjuk.

2016. júl. 8. 23:41
 27/27 anonim ***** válasza:

De ha nem csak nekem jelent mást a szó, hanem mindenkinek, akkor melyik jelentés az, amit meg kell őriznünk? Az amit jelent mindenkinek, vagy amit eredetileg jelentett, de már senki nem használja úgy? Mert a xenofóbia szót szinte kizárólagosan idegenek elleni gyűlölködésre használják. Mindenkinek azt jelenti. Ha pedig megegyezünk abban, hogy a többség ugyanazt érti a szó alatt, akkor te vagy az, aki ellen tiltakozol, nem? Vagyis az az ember, aki máshogy használja a szót, mert neki mást jelent és nem érdekli a konszenzus.

+A fóbia szó jelentésárnyalata magyarban sem ugyanaz, mint a félelem szóé. Ha pl. meglátsz egy pókot, és kellemetlenül érzed magad tőle, az arachnofóbia, de ez az érzés inkább szorongás, nem a klasszikus értelemben vett félelem. És elég ritka jelenség az, hogy megjelenik egy közösségben egy idegen, és megijednek tőle. Ellenben gyakoribb, hogy utálják, kirekesztik, szoronganak a közelében. Talán az eredeti jelentésben is inkább idegenekkel kapcsolatos szorongó érzést jelentett, és nem azt amit magyarul félelemnek nevezünk, ami inkább az ijedtség, közvetlen veszélyre való reakció. Hmmm?

Na mindegy, nem vagyok nyelvész, nem akarok ennél sokkal mélyebben belemenni. Amúgy se használom a xenofóbia szót szinte soha.

2016. júl. 9. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!