Ti hogyan értelmezitek a xenofóbia kifejezést a jelen koordináta rendszerében?
Itt a turbó-liberálisok új varázsigéje a xenofobia, de számomra ez a jelenben értelmezhetetlen mint, hogy a fóbia indokolatlan félelmet, undort jelent.
A jelenben nem tudom,hogy mi indokolja az "indokolatlan" jelzőt!!!
Xenofóbia=ellenségesség minden kívülállóval, idegennel szemben.
Az indokolatlan részt az indokolja, hogy olyanokkal szemben is ellenségesek vagytok, akik nem tettek semmit, csak mert valaki teljesen más, aki azonos bőrszínnel vagy vallással (vagy akár vélt azonos vallással, lásd a szélsőjobbosok által megtámadott muszlimnak vélt buddhistákat) rendelkezik az tett valamit. Azt hiszem ez elég egyértelmű és egyenes, ugyanez vonatkozik az összes hasonló szóra, mint rasszizmus, antiszemitizmus, stb.
"Az indokolatlan részt az indokolja, hogy olyanokkal szemben is ellenségesek vagytok, akik nem tettek semmit, "
Ja de vannak egy csomóan akik tesznek és egy csomóan akiket a titkosszolgálatok kapcsolnak le mielőtt megtennék. A veszély valós. Az hogy vannak köztük békés tisztességes emberek az ezen a tényen nem változtat!
Azon kívül a Korán uszítja őket erre.
Azt is hozzáteszem, hogy nyugaton gettósítják és iszlamizálják az életterüket ahonnan kitiltják a gazdanemzet polgárait!
Ez is egy nagyon komoly ellenérzésekre adhat okot.
A xenofóbia az általános értelemben vett idegengyűlöletre és elutasításra vonatkozik. Ez nem turbó-liberális varázsige, hanem egy valós dolog. Sokan bírálták a statisztikai felméréseket, amik szerint azok szándékosan akarják a "befogadó" magyarságot xenofóbnak beállítani, erre találták ki a fiktív népcsoportokat pl. pírézek és lásd a magyarok többsége a pírézekkel szemben is ugyanolyan elutastó volt mint a többi néppel, tehát a magyarság alapvetően xenofób, mert attól is fél, amiről nem is tud semmit, ezért indokolatlan félelem! Ha a pírézek keresztény európaiak lennének, akik beszélik a nyelvünket, akkor is utálnák őket, meg akkor is ha ágyékkötős feketék a Kalahári sivatagból. Tehát ez a xenofóbai lényege, nem is tudsz róla semmit, de elutasítod.
Egyébként az is indokolja az indokolatlan jelzőt, hogy annak ellenére, hogy több százezer migráns vonult át az országon pl. senkinek sem esett semmi baja! Az, hogy ez a fajta népvándorlás egy kezelhetetlen dolog igaz, de azok a rémtöténetek, amik minimum félállatias léneknek mutanák be őket, nos azok finoman fogalmazva túloznak.
"Ja de vannak egy csomóan akik tesznek és egy csomóan akiket a titkosszolgálatok kapcsolnak le mielőtt megtennék."
Ha őket utálod és azért mert ilyeneket tesznek/tennének, az nem xenofóbia, mert nem a hovatartozása alapján utálod. Ha olyan embert utálsz, aki meg nem tett semmi ilyesmit, és legjobb tudomásod szerint nem is akar, viszont mondjuk arab (és ez az utálatod oka), az meg xenofóbia. Nem értem a problémádat. Szerintem elég egyértelmű a fogalom.
"A veszély valós. Az hogy vannak köztük békés tisztességes emberek az ezen a tényen nem változtat!"
A xenofóbia szó azt jelenti, hogy idegengyűlölet. Semmi köze a terrorveszély szintjéhez. Vannak olyan emberek, akiket azért utálsz amiért arabok vagy négerek vagy muszlimok? Igen? Akkor xenofób vagy. Nem? Akkor nem vagy xenofób. Nem látom hol releváns az, hogy ezek mellett van-e olyan ember akit meg azért utálsz mert terrorista. Ha amiatt aggódsz, hogy a terrorista mint csoport utálata is xenofóbia, akkor megnyugtatlak hogy nem.
"Azon kívül a Korán uszítja őket erre."
Hát látod ebben egyetértünk. Én ateista vagyok, és úgy gondolom minden vallásnak vesznie kellene, az iszlám-kereszténység-judaizmus hármassal kezdve. De hogy ez hogy jön ide, az nekem megint csak magas.
A pirézes felmérés a demagógia és ferdítés tipikus esete. Kitalálnak egy népet, amiről senki se hallhatott, így mindenki számára ismeretlen. És megkérdezik, hogy befogadnák-e. Egy ismeretlen népet. Nagyobb baromság igennel szavazni, mint nemmel, az én szememben legalábbis.
A probléma ott kezdődik, hogy elbeszélnek az emberek egymás mellett. Senki sem állítja (néhány, tényleg csak néhány idiótán kívül), hogy a bevándorlók 100%-a civilizálatlan, erőszakos emberszabású. Itt valójában arról van szó, hogy az emberek egy része úgy gondolja, hogy nem éri meg feladni hazánk békéjét, veszélyeztetni a polgáraink testi épségét idegenek kényelme érdekében. Mert lehet, hogy 100.000 szíriaiból csak 1 lesz erőszakoló, agresszív, vagy terrorista, aki az itteni emberek közül sokak életét tönkreteszi vagy elveszi, nem biztos, hogy megéri az áldozatot a maradék 99.999 menekültért. (a számok csak szemléltetésképpen vannak, kitaláltak, véleményem szerint 1-nél nagyobb számokról beszélhetünk, de ezt mindenki döntse el maga egyéni értékítélete szerint)
Miért xenofóbia az, ha nem szeretnék befogadni egy népet?
Xenofóbia az, ha azt mondom, hogy egy piréz biztosan rossz ember, mert nem magyar.
Sovinizmus, ha azt mondom, hogy alacsonyabbrendű, mert román.
Rasszizmus, ha azt mondom, hogy alacsonyabbrendű, mert fekete.
Az én értelmezésemben, olvasatomban.
Tessek it egy ujabb kifejezes amit teljesen mas ertelemben hasznalnak otthon mint a szo tenyleges jelentese vagy definicioja lenne.
Mert ugye " szerintem azt jelenti hogy ..."
Be lehet allitani a sorba a cionizmus, nacionalizmus, partiotizmus, vagy a dekadencia szo melle.
A xenofóbia, csak a liberálisok által kitalált koholmányszó, arra való, hogy megnevezzék valahogy a nemliberálisokat, mint ellenséget.
Például, az ő értelmezésükben, ha nem tartod jónak a multikulturalizmust, afrikaiak, arabok beözönléséét, akkor xenofób vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!