Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akik ilyeneket mondotok, hogy...

Akik ilyeneket mondotok, hogy a magyar nyelv a legfejlettebb, meg egyes más nyelvek milyen primitívek, ti hány nyelvet beszéltek, hogy ilyen jó rálátásotok van?

Figyelt kérdés
2016. jún. 14. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Rendben van, és érdekes volt, de igazából a kérdése nem ez volt.
2016. jún. 18. 07:47
 12/14 A kérdező kommentje:
*kérésem
2016. jún. 18. 07:47
 13/14 anonim válasza:

Én mondjuk beszélek 5 nyelven (magyar, német, angol, koreai, japán) és gyerekkoromból valami orosz is rám ragadt... de nyelvész nem vagyok.

Az igazat megvallva én mind a magyar, mind a koreai nyelvet nagyon szeretem. De például a németnek is vannak irodalmi szinten csúcs teljesítményei, még akkor is ha sok minden talán nem annyira logikusnak tűnik.

Egyes német tudósok például azon filozófálnak, milyen csúcs teljesítményre lennének német ajkúak képesek, ha a számok 20 és 100 között nem fordítva lennének ( [link]

A magyar nyelv szókincsben nagyon gazdag és egyben mégis tömör és főleg logikus is, ezt azért el lehet ismernünk. Ami számomra mégis idegen, és érthetetlen, miért fontos egyeseknek, hogy jobb-e a magyar nyelv, mint más.

Főleg akik ezt hangoztatják, mit tesznek ennek érdekében? De még ennél is fontosabb kérdés: mire megyünk vele ha egy ilyen gyönyörű és ősi hagyományunk van, ha ezt nem műveljük? Sőt, ahelyett hogy a jövőbe tekintve tudást belénk szippantva csúcs teljesítményeket mutatnánk, egyre csak satnyulunk - de mindezt persze annak "tudatában" hogy mi vagyunk a legjobbak?

Ideje lenne felébrednünk és akkor talán észre vennénk, hogy sok nyelvileg handikeppes nép jobbról megelőz, mert nem csak álmodozik, hanem tesz is valamit.

2022. febr. 7. 14:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs hendicappes nyelv, hacsak enm kihalóban van a nyelvük. A magyaron kívül én három másikat beszélek, és nyelvész is vagyok, de az egész kérdést azért írtam ki, mert sokszor olyanok mondanak ilyen kijelentéseke,t akik nem sok nyelvet ismernek.
2022. febr. 9. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!