Mit jelent ma az hogy "reakciós"?
Hűha, valaki nagyon elfogulatlanul kíváncsi az őszinte válaszra és kicsit se csak muszájból fogalmazott meg egy kérdőjelre végződő valamit :D
A modern jelentés szerint a reakciós az, aki zsigerből, agy nélkül gondolkodik, cselekszik, anélkül, hogy mérlegelné az összképet, kontextust, stb.
Főleg jobboldali, populáris politizáláshoz köthető, a Jobbik korábbi álmodozása a multik halálba adóztatásáról és elzavarásáról pont ilyen. Meg persze Orbán sok húzása is.
Reakciós az, aki visszakíván egy meghaladott, levitézlett múltat. Ilyen értelemben voltak reakciósok a szocializmusban az előző rendszer hívei, és reakciósak ma a komcsik, mert a meghaladott, levitézlett szocializmus, kommunizmus után ácsingóznak.
Megjegyzem, soha nem az uralmon lévők a reakciósok, hanem a legyőzött rendszer nem uralmon lévő hívei.
A reakciós az, aki egy régi rendhez ragaszkodik, és ellenzi annak forradalmi megváltoztatását, függetlenül attól, hogy az a rend jó vagy rossz volt.
De azt hiszem te nem választ vársz a kérdésre, hanem arra számítasz, hogy tömött sorokban helyeseljenek a válaszolók az elméletedhez, miszerint minden baloldali proli, bezzeg a hős jobboldal viszi valamire. Pfff.
Nos, ezek szerint van aki szerint a jobb oldal, van aki szerint a "mindig és csak azért is" a régihez ragaszkodó az, és így akár a kommunista is lehet reakciós.
Én a magánélet szintjén szerzett tapasztalataim alapján nem tartottam negatívnak, inkább csak a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás velejárójaként
tekintettem rá amikor valaki ezzel vagdalkozott. Bár az utolsónak azt a mondatát, hogy "Míg a szélsőjobbosok addig is eljutnak, hogy bizonyos népcsoportokon belüli
embertípusok előfordulási arányaiból különböző következtetéseket vonjanak le és különböző világméretű összeesküvésekre jöjjenek rá." egy kicsit furcsálltam mert mintha a
rasszizmust és az ostoba összeesküvés-elméleteket dícsérné, a többiben egyet értek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!