Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig kell még...

Szerintetek meddig kell még az "értelmiségiektől" hallgatni, hogy a "magyar nép rasszista"?

Figyelt kérdés

Ma is jót nevettem, hogy az igazán magas értelmi szinten álló Dániel Péter veri a mellét, csak azt felejti el, hogy az ilyen kijelentések szintén általánosítóak és rasszisták.

A legjobb, hogy nincs ezzel egyedül, többször futottam már bele hasonló állításokba.

Eljön majd az a nap, mikor fel bírják fogni, hogy mekkora bohócok?:D

2016. jún. 7. 20:48
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Szerintetek meddig kell még az "értelmiségiektől" hallgatni, hogy a "magyar nép rasszista"?"

Hááát, amíg "magyar nép rasszista" lesz. :D

Komölyra: tudod, szertem a tényeket, hát rágugliztam az idézetre. Kizárólag jobbosoktól kláttam, hogy szerintük a ballib szerint. De értelmiségiektõl, "ballibektõl" sehol. Ettõl persze mondhattak, de nem írták.

A Kertész idézet pedig különbözõ megfogalmazásban található József ttilánál, Ady Endrénél - ja, persze, õk is ballibek. Nade Berzsenyi Dániel? Ja, õ is Daniel. :D

Arról nem szólva, hogy Kertész írásában kifejezetten "nem rád haragszik, hanem érted", kár, hogy nem érted. Napersze, aki zsidózni akar, az nem is foglalkozik a taartalommal - hansúlyozom, ez nem rád vonatkozik kérdezõ, hanem arra, aki idézte és a hozzá hasonlókra.

Ami meg a pirézese cikket illeti, sajnos van ennél rosszabb hír is: nemrégi reprezentatí közvéleménykutatás szerint is 50%-nál jóval nagyobb azok aany, akik a kérdésekre rasszista, vagy olyannak tekinthatõ válszokat adtak.

Más kérdés, hogy ezek többsége nem igazán rasszista, még az sem biztos, h pl munkáltatóként különbséget tenne, de nem tud szabadulni az elõítéletekbõl származó sztereotípiáktól ( áttételes általánosításoktól ).

Mindent összevéve egyetlen népre sem lehet így általában azt mondani, hogy rasszista, legfeljebb van ahol többen, van ahol kevesebben.

( 1933-ban a nácik nyertek ugyan, de mindössze 33 v 34 %-kal. szóval még a "náci Németország" népe se, mint nép. )

Ugyanakkor majdnem biztonsággal merem állítani, hogy MINDEN népben van - ha más nem, valamennyire tudat altt, többé kev´sbé elfojtva - hogy azért mi jobbak, többek vagyunk, mint azok akik nem mi vagyunk.

2016. jún. 8. 16:57
 22/26 anonim ***** válasza:
A magyar nép semmivel sem rasszistább mint bármely más nép
2016. jún. 10. 11:52
 23/26 A kérdező kommentje:
Kicsit uncsi volt már, helyre kellett őket rakni.
2016. jún. 10. 14:45
 24/26 anonim ***** válasza:

Nem értem miért pontoztatok le. Tapasztalatból is tudom, hogy mi magyarok semmivel sem vagyunk rasszistábbak bármely másik néptől. A szomszédos országainkhoz képest meg kész Luther King Magyarország.

De elég csak megnézni, hogy az USA-ban ki a legnépszerűbb elnökjelölt. Egy olyan ember akihez képest Novák Előd egy emberjogi harcos.

2016. jún. 11. 12:45
 25/26 anonim ***** válasza:
Majdnem az utolsó volt a Vatikán amikor 1998-ban bocsánatot kért a szerepéért a Holocaustban. De van egy ország amelyik bár igen aktívan résztvett a zsidósága meggyilkolásában, bocsánatot nem kért és mostanra már Alaptörvénybe és szoborba öntötte hogy bizony nem tehet semmiről. Majd ha eljön az a nap amikor bűnbánattal fejet hajtotok majd akkor lehet beszélni arról hogy a magyar nép rasszista-e vagy sem mert addig kétség sincs.
2016. júl. 2. 01:08
 26/26 anonim ***** válasza:
Ezt a két dolgot összemosni legalább akkora probléma, mint amit te rasszistának nevezel. Mert némi objektív megfontolás ott se árt.
2016. júl. 2. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!