Mi (k) az oka (i) annak, hogy itt a GYK Politika kategóriájában a magyar átlagtól jelentősen eltérő vélemények, ideológiák dominálnak?
Tudom, hogy ez bunkó lesz de azért mert a legelutasítóbb rétege a társadalomnak jellemzően az akinek nem telik internetre. Vagy csak egyszerűen nem tudja kezelni.
Sok esetben személyesen tapasztaltam, hogy milyen hihetetlen baromságokat képesek beszélni az olyan emberek akiknek nincsenek megfelelő információik a világról.
#1-es:
Szerinted, ha arról lenne népszavazás, hogy tegyük-e multikulturálissá Magyarországot vagy engedélyezzük-e az azonos neműek közötti házasságot akkor mely válaszlehetőség győzne? Szerintem elég nagy valószínűséggel a nemek.
#8-as és #9-es:
"A kérdésekre ADOTT VÁLASZOKBÓL illetve AZOK ÉRTÉKELÉSEIBŐL indultam ki."
Hiába van sok migránsellenes kérdés a válaszok között a migránspártiak vannak többségben és migránspárti válaszok magasabb százalékon állnak.
" Hiába van sok migránsellenes kérdés a válaszok között a migránspártiak vannak többségben és migránspárti válaszok magasabb százalékon állnak."
Mert hemzsegnek a ballerek az oldalon, az az oka, az általad említett %-ok is azért állnak úgy.
Szerintem ez roppant egyszerű. Akik intenzíven, tudatosan használják az internetet, azok körében sokkal több a baloldali, liberális gondolkodású. És te ezeket látod itt a GYK-n is meg az egyéb fórumokban. De ez azért nem a társadalom többsége ma még, az internet elterjedtsége és az internetkultúra messze nem tart még ott. Viszont ha szavazás van, vagy készítenek egy felmérést, abból az jön ki, hogy a jobboldali, konzervatívabb (változást elutasító) értéket valló emberből van sokkal több.
Hasonló ehhez, hogy például a brexitet is az idős és/vagy vidéki és/vagy alacsony végzettségű emberek szavazták meg Nagy-Britanniában, míg a nagyvárosiak vagy például a fiatalok túlnyomó többsége egyértelműen ellene volt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!