Hogy lehet más íze egy sörnek ami külföldön forgalmazott?
Ezt license alapján gyártják úgy tudom eredeti recept...
de ittam Heineken sört németországba olyan dobozos mint itthon kapni és más íze volt...
hogy lehetséges?
Más vízzel van csinálva mint a magyar víz?
ez az oka lehet.
Bár ugyan az a recept, az ízét változtatják a célközönség izléseinek megfelelően. Vannak olyan országok, kultúrák, ahol az édesebb ízt kedvelik, van ahol a keserűbbet, van ahol a lightosabbat, van ahol az erőteljesebbet.
Egy termék piacra dobását, vagy már meglévő termék piacra való bevezetését számos kutatás előzi meg, és sokszor nem csak a csomagolás, elnevezés, de az ízvilág is.
Más az alapanyag is.
De szerintem az befolyásolja leginkább, hogy a helyi (köz)ízléshez igazítják. Ezért lehetnek eltérések.
„úgy tudom eredeti recept...”
Ki mondta? A gyártó? Hát neki pont nem kéne ilyeneket elhinni.
A Heineken arra ad licenszt, amire akar. Ha úgy látja, hogy itt rosszabb sörből lehet jobb profitot csinálni, akkor rosszabb sört fognak gyártani. A világon semmise kötelezi a Heinekent arra, hogy mindenhol ugyanazt a sört forgalmazza Heinekenként. Csak kóstold meg a többi licenszes sör eredetijét is, mindegyik más lesz.
Te hányféle víz között tudsz éles különbséget tenni tisztán? Na, sörben még nehezebb őket megkülönböztetni.
4. én z összes között, van, amelyik ne is ízlik.
Sörrrel és mással még könnyebb lenne.
De nyilván nem ez az átlag, és ezért is csinálhatják ezt.
A recept ugyan az, de a hozzávalók nem.
Más a gabona, más a malátázási eljárás, más a víz. Ami ugyan az, az legfeljebb az élesztő és az arányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!