Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Vannak rasszista liberálisok?

Vannak rasszista liberálisok?

Figyelt kérdés

2016. máj. 26. 18:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

"Ez amúgy egy paradoxon, nem?

Ha rasszista vagy, akkor a liberalizmus ellensége vagy, tehát nem fogadnak el olyannak amilyen vagy. Pedig ez a liberalizmus alappillére, hogy mindenki szabadon eldöntheti mi akar lenni. Fuck logic!"

Nem.

A liberalizmus nem ezt hirdeti.

A liberalizmus azt hirdeti, hogy a személyi szabadságjogoknak érvényesülniük kell. Tehát én azt utálok akit akarok, és azért amiért én akarom. Adott esetben a bőrszíne, az öltözködése és a kultúrája miatt. És ezt nyugodtan ki is mondhatom.

Tehát azok akik azt mondják, hogy tiltsuk be a kurucinfót vagy hogy börtönbe a rasszistákkal azok pont, hogy antiliberálisok, és porba tiporják mindazt amire a liberalizmus épül.

Én liberális vagyok és egy kicsit rasszista (őszintén nagyon nem szeretem a muszlim kultúrát, zenét stb. és mélységesen lenézem az afrikai országok többségét)

A kettő nem zárja ki egymást.

2016. máj. 27. 00:25
 12/15 anonim ***** válasza:

A pozitív diszkrimináció is diszkrimináció!

Amúgy a liberálisok nem rasszisták legfeljebb a neoliberálisok.

De az eredendően egy hazug fajta!

2016. máj. 27. 08:19
 13/15 anonim ***** válasza:
A kettő nem függ össze, egy liberális is lehet rasszista. Viszont az teszi liberálissá, hogy ezen felül tud emelkedni, döntéshelyzetben képes félretenni a személyes (ellen)érzéseit és objektivitásra törekszik.
2016. máj. 27. 09:19
 14/15 anonim ***** válasza:
36%
Törlik az összes választ ami megemlíti, hogy a nemzetközi zsidóság a felelős jelenleg is a világ főbb eseményeiért. :D
2016. máj. 27. 09:32
 15/15 anonim ***** válasza:
88%

Igen, ezzel szépen leírtad mi is a szólásszabadság definíciója. Azonban, egy liberális beállítottságú ember elméletben mindenki elfogad mindenkit olyannak, amilyen. Úgy öltözöl ahogy akarsz, azt vallod amit akarsz, azzal kufircolsz, akivel akarsz.

Amúgy, attól mert nem bírod az arab kultúrát, és belátod, hogy a legtöbb afrikai ország egy kalap xart nemér, attól nem leszel rasszista. Az arabok ízlés dolga, Afrika meg szimpla tény.

Majd ha jön veled szembe egy néger/kínai/arab, és csak azért akarod leköpni, mert ő /néger/kínai/arab, akkor leszel rasszista.

Én személy szerint nem tudom milyen nézetet vallok, hova tudnám magam besorolni. Én mindig azt mondtam, hogy mindenki egyenlő, amíg nem szolgál rá valamivel arra, hogy ne legyen az. Szóval, engem nem érdekel milyen rasszból származol, ameddig nem jössz a "hányóravan tesókám" szöveggel, nem érdekel milyen vallású vagy, ameddig nem próbálsz engem is megtéríteni, nem érdekel mennyire vagy tehetős, ameddig nem kezded el villogtatni, nem érdekel kiket utálsz, ameddig azzal nem ártasz a népnek. Ameddig hasznos tagja vagy a társadalomnak, addig én elvagyok veled egy légtérben. Persze, előítéleteim mindig lesznek mindenkivel szemben, de aki megfelel az előző kritériumoknak, az már rossz ember nem lehet.

Azonban, aki veszélyt jelent a társadalomra, árt a köznek, azt onnantól nem tekintem/tekinteném egyenlőnek. Nem venném emberszámba. A gyilkos nem érdemli meg, hogy sajnáljuk, aki lop, nem érdemel szánalmat. A vallásokat úgy ahogy vannak eltörölném, mert azok ártottak/ártanak legtöbbet az emberiségnek.

A bevándorlókat nem csipázom, de nem azért, mert arabok, hanem azért, mert nem látom úgy, hogy az ő kultúrájukkal, és képzettségükkel, betudnának illeszkedni az európai társadalomba.

2016. máj. 27. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!