Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarország Ausztriához,...

Magyarország Ausztriához, vagy Ukrajnához hasonlít jobban?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 29. 15:14
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
28%

Jó, persze te azt hiszed másnak nincs módja eljutni a távoli Németországba, csak neked jött ez a kiváltság össze.

Én is sok időt töltök ott, többet mint itthon, sokat beszélgetek az átlag mezei emberekkel és azért nem ilyen egyértelmű a kép, hogy: "mi mekkora toleránsak vagyunk, bezzeg a tulok magyarok".

Sőt, folyamatosan kapom a gratulációkat, olyanok dicsérik Orbánt, akik egy évvel ezelőtt azt sem tudták ki az. Persze próbálom én árnyalni a dolgot, de azért nem egy és nem kettő ilyen gratulációt kaptam.

Sokaknak ott is tele a töke a Willkommenskultur - ral, persze kifelé mindenki baromi demokrata és toleráns, de azért nem fekete - fehér a kép. Lesznek ott még változások.

A tavalyi évig én mindig azt hittem a magyar politikusok a leghülyébbek és a magyarok a legagymosottabbak. Most már ebben nem vagyok olyan biztos...

2016. ápr. 29. 18:16
 22/28 anonim ***** válasza:
30%
#23,TE NEM KAMIONOS VAGY UKRAJNÁBAN?
2016. ápr. 29. 18:40
 23/28 anonim ***** válasza:
48%
Kamionos vagyok egy külföldi cégnél, jártam már Ukrajnában is. Meg még sokfelé máshol is.
2016. ápr. 29. 18:43
 24/28 anonim ***** válasza:
93%

Építészetben: Ausztria

Fizetésekben: Ukrajna

Korrupcióban: Ukrajna

Mentalitásban: Ukrajna

Politikusokban: Ukrajna

Gazdaságban: egyre jobban Ukrajna

Adórendszerben: Ukrajna

Árakban: Ausztria

Szóval inkább Ukrajnához hasonlítunk sajnos egyre jobban.

2016. ápr. 29. 21:15
 25/28 anonim ***** válasza:
44%
Ukrajna egy szutykos lebuj, tehát attól messzebb vagyunk, akármilyen helyzet is van itt. :D
2016. ápr. 29. 21:16
 26/28 anonim ***** válasza:
53%

Ti jártatok egyáltalán Ukrajnában?

Komolyan, aki azt írja hogy fizetésekben Ukrajnához hasonlít, nem is értem a minimálbér 15-20 ezer forint.

2016. ápr. 29. 21:21
 27/28 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mindegyikhez és egyikhez se.

Van olyan, amiben Ausztriához hasonlítunk (építészet, stb.) és van olyan, amiben Ukrajnához (politikusok, korrupció).

De Magyarország egyáltalán nincs olyan rossz helyzetben, mint Ukrajna. Most, hogy a háború is jól lehúzta a költségvetést és a gazdaságot a klozeton, esélyes, hogy még Albánia és Moldova is beelőzi Ukrajnát. Nem lennék ukrán az elkövetkezendő 20-30 évben. Magyarország Ukrajnához képest olyan, mint Ausztria Magyarországhoz képest.

Ha osztrák oldalról nézzük, akkor Magyarország egy rossz gazdaságú, stagnáló ország, hatalmas korrupcióval.

Ha ukrán oldalról nézzük, akkor Magyarország (Ukrajnához képest) egy élhető és békés ország.

2016. ápr. 29. 21:34
 28/28 A kérdező kommentje:
Szerintem is kb. annyi különbség van AT és HU között, mint HU és UA között. A fizetések is Ausztriában 3-4-szer magasabbak, Ukrajnában 3-4-szer alacsonyabbak, mint nálunk.
2016. ápr. 29. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!