Egy igazi magyar így menekülne, ha magyarországon háború lenne?
"Megkérdezhetem mire alapozzátok az olyan kijelentéseket, hogy nem ugrabugráltak?"
És te mire, hogy igen?
"Kerestem, de nem találtam korabeli videókat"
Pedig vannak, olyanok nincsenek, hogy gond lett volna az '56 - os menekültekkel - mert nem voltak bajok.
"És miért jött csak vissza a menekültek kevesebb, mint 10 százaléka, mikor visszajöhetett?"
Nem jöhetett. Komoly megtorlás volt, több száz embert végeztek ki, a pufajkások szó szerint végigverték az országot, Kádár azt hazudta, hogy aki visszajön, nem éri baj, ehhez képest akasztgattak, olyat is aki maradt, és olyat is aki visszajött.
Olyan volt a szabályozás, hogy a nép demokrácia megdöntésére irányuló kísérletért - vagy hasonló volt a neve, ki lehetett szabni a halálbüntetést. Ez egy gumitörvény volt, minden belefért, onnantól, hogy valaki megpofozta a párttitkárt, vagy lengetett egy zászlót, odáig, hogy kilőtt egy szovjet tankot.
Biszku Béla kevesellte a "fizikai megsemmisítések" alacsony számát.
Pl. Mansfeld Péter a barátaival elkötött egy autót, lefegyverzett egy rendőrt (nem bántották őt) - semmi mást nem tett ezenkívül, 15 éves volt, mikor ez történt. Emiatt, mikor betöltötte a 18 - at, felkötötték.
"Ennyi volt valódi menekült? Nem igaz, hogy nem jöhettek."
Az emberek kaptak már ízelítőt Rákosi alatt a népi demokráciából, a dolgozók paradicsomából, s a forradalom leverése után nem volt illúziójuk, mi fog történni, volt aki csak '90 után mert hazajönni.
Még a '60 - as évek elején is akasztottak '56 - os ügyekből kifolyólag, volt, aki a csak a '70 - es években szabadult ki a börtönből.
Második mondat helyesen.
Ha a kulturális különbségek a legfőbb problémaforrások, akkor miért fogják a menekültek kulturálatlanságára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!