Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A legtöbb magyar miért tartja...

A legtöbb magyar miért tartja prolinak a tömegközlekedést?

Figyelt kérdés

Én laktam vidéken, most Budapesten, de mindkét helyen találkozok azzal a felfogással, hogy a tömegközlekedés "proli".

Illetve, hogy csak az használja, akinek nem telik autóra.

Ismerősök között is van olyan, aki képes volt 2 nap szabadságot elpazarolni, mert szervizben volt az autója.(Vannak ezek a nagyon erősen ajánlott szervizelési periódusok bizonyos kilométer után.)

Kérdeztem tőle, hogy ezért képes elpazarolni 2 nap szabadit?

Azt mondta, muszáj, ő aztán nem ül fel buszra.

Egy másik ismerős meg aszerint szelektálja a munkahelyeket, hogy melyik fizeti ki 100 százalékban az autózását.

Jó végzettsége van, megteheti, hogy válogat.Neki, a fizetés után nem a munkakörnyezet a legfontosabb, hanem, hogy fizessék a benzint.

Van a törvény által előírt 9 fonrint/kilométer, neki ez kevés, 100 százalékos térítést akar.Végül, talált olyan céget, akik teljesítik ezt.

De, ő meg olyan helyen lakik, ahol fél óránként mennek járatok oda, ahol a munkahelye van.Neki nem jó, mert busszal csak "sikertelen" emberek utaznak, nem megy az "imidzséhez".

2016. márc. 12. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Felénk ezek a kőkorszakból visszamaradt buszok vannak. Az még egy dolog hogy általában tömegnyomor van. Nyáron olyan hőség van benne hogy nem lehet megmaradni, télen úgy fagysz meg hogy a többi ember leheletéből keletkező pára az arcodon folyik.

Cserébe legalább jó drága. A legközelebbi bevásárlóközpont 10km-re van. Ez busszal kétszeri átszállás, ami azt jelenti hogy busszal drágább megjárni ezt az utat úgy, hogy még jócskán a kopásdíjat is beleszámoltam az autóba.

Nem beszélve arról hogy, gyorsabb, kényelmesebb, komfortosabb és nem kell aszalódni/megfagyni a megállóban.

2016. márc. 12. 18:08
 12/15 anonim ***** válasza:
Faluhelyen nincs úgy kiépítve a tömegközlekedés , mint BP-en ezért az aktív korúak közül minden háznál van 1-2 autó, mondhatni nélkülözhetetlen a mindennapokhoz. Akiknél nincs azok tényleg szegények.
2016. márc. 13. 06:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Bp-n belül csak nyűg az autó: nehéz a parkolás és sok a dugó. Viszont jó a tömegközlekedés. Azoknál státusszimbóluk az autó, akiknek számít, hogy mások mit gondolnak róla. A metrón remekül el lehet lenni, nem kell idegeskedni a vezetés miatt. Vidéken más a helyzet, van 12 hely, ahol jól működik a tömegközlekedés városon belül és annyi. [link] Az első térképen a világoskék foltok. Az ország nagy részén kell az autó. Maga az autó nem feltétlenül státusz szimbólum, inkább az, hogy milyen drága. Csotrogány 5 rugós papírok nélküli kocsit is elmegy bizonyos helyeken, és az is autónak számít.
2016. márc. 15. 14:20
 14/15 anonim ***** válasza:
Én ezt ennyire nem tapasztaltam még.Persze,nyilván kényelmesebb a tömegközlekedésnél,meg sok esetben jól jön,ha az ember nincs menetrendhez kötve,de azért olyan ismerőseim nincsenek,mint neked.Szerintem normális embernek nem lehet ennyire létfontosságú az autó.Már úgy értem annyira,hogy nem hajlandó tömegközlekedéssel utazni.Bár az is igaz,egyszer arról olvastam,hogy például a "csóró" norvégoknál,kevesebb autó jut egy lakosra,mint nálunk.
2016. márc. 23. 22:19
 15/15 anonim válasza:

A közösségi közlekedés nem proli dolog, ellenben az aki ezt annak tartja és alacsonyabb státuszú embereknek minősíti azokat akik használják AZ proli. A proli szó új jelentéssel bír manapság, társadalmi osztálytól függetlenül a lumpen, kulturával nem rendelkező embereket nevezzük így.

Németországban létezik olyan is hogy valaki a BMW-t (nem a 30 éves roncsot mint itt) leteszi a P+R parkolóban és valamilyen más közlekedési móddal folytatja az útját a céljáig. Hiába, Magyarországon inkább a gagyi vagizós proli mentalitás a divat és az autó nem egy közlekedési eszköz végső soron.

2019. ápr. 30. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!