Mit szóltok ahhoz hogy az osztrák kancellár hazazavarna rengeteg magyar melóst Ausztriából?
Nem nevetséges ez?
Munkaerőpiac korlátozás?
A sok néger meg ázsiai meg jöhet százezrével?
A linkelt cikk már a helyesbített változatról szól. Eredetileg azt nyilatkozta a széllelbélelt kancellár, hogy a magyar melósoknak a magyarországi bért kellene adni. Ezt valamiért visszavonták - szerintem nyilvánvalóan azért, mert kancellár urat felvilágosították a nála eszesebb munkatársai, hogy amit mondott, az EU szabályokkal ellentétes -, és megszületett az új, eléggé hülyén hangzó változat, hogy azért mennek Ausztriába a magyarok, mert ott kevésbé "nehéz" munkát láthatnak el.
Faymann úr magyargyűlölő. Nem kicsit.
Azok után, amilyen idegengyűlöletet tapasztaltam Magyarországon én nem bánnám! Megérdemelnénk, hogy az EU vagy ha nem is az egész, de néhány állam végre belelépje a magyarok nagy szájába! Mi nem akarunk befogani pár ezer menekültet, de azt elvárjuk, hogy ugyanúgy kezeljenek nyugaton mintha oda valók lennénk, gyűlölködünk meg vadállatoknak nevezzük a migránsokat, miközben a magyarok is ugyanúgy a jobb bérek miatt mennek külföldre, ahogy a migránsok is amiatt jönnek Európába.
A diplomásoknak továbbra is jó dolguk lesz mert egy angolul beszélő mérnök, orvos, természettudós továbbra is kap majd munkát és letelepedési engedélyt a világ szinte minden országából, de így végre a külföldi mosogató, pizzafutár melójából itthon keménykedő "pénzesek" befognák a szájukat. Persze ebben a polkorrekt sz.rban ami az unió ebből se lesz semmi.
Nézzük át a dolgokat:
"Náluk kevésbé nehéz munkák vannak" = Náluk biztos könnyebb elmosogatni egy tányért, vagy leprogramozni egy kódot.
"Korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz Werner Faymann osztrák kancellár" - Akkor másokét miért nem?
"Werner Faymann kiemelte: azonos munkáért azonos bérezés jár. Egy magyar munkavállaló Ausztriában ugyanannyi bért kapna, mint a többi Ausztriában dolgozó - hozta fel példaként a kancellár." = Esetleg a kedves kancellár úgy véli, hogy beleszólhat a magáncégek bérezési szokásaiba? Demokrata dolog ez?
"Magyarázata szerint jelenleg egy Magyarországról érkezőt előnyösebb feltételekkel lehet foglalkoztatni Ausztriában, mint egy osztrák állampolgárt." 1. Miért? 2. Ki kényszerítette rá őket?
"A kancellár csökkentené az unió esetleges bővítésekor beáramló kelet-európai munkavállalók számát is." - Ha csökkenteni kívánja, miért szeretné bővíteni az uniót a keleti oldalról? Hisz' alapvető "jog" a munkaerő szabad áramlása az unión belül.
"A linkelt cikk már a helyesbített változatról szól. Eredetileg azt nyilatkozta a széllelbélelt kancellár, hogy a magyar melósoknak a magyarországi bért kellene adni." - Akkor viszont menjen szart pucolni az osztrák, meg mosogatni is... Jaaa, hogy az kényelmetlen? Nem tehetek róla xD
Ausztriában élek egy ideje, de tervezek hazaköltözni... pont az ilyen megnyilvánulások miatt. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha annyi bántás, megaláztatás ér bárhol is azért, mert magyar vagyok, mint ami itt ért. A rendőrök kipécéznek (a semmiért, jogkövető életet élünk), a hivatalok variálnak (pl állítólag nem adnak a magyar kint élőknek újabban munkanélküli segélyt ilyen-olyan kamuindokokra hivatkozva), a munkahelyen "hülye magyar"-oznak.
Emellett én is azt veszem észre, hogy a rengeteg arab, ázsiai, afrikai bevándorlót szó nélkül megtűrik, sőt már inkább őket alkalmazzák a nagyvárosokban munkaerőként, mint a kelet-európaiakat. Ez nem kicsit szúrja is a csőrömet, nem érzem magam biztonságban ennyi nem európai ember között, ráadásul a legtöbb migráns viselkedni sem tud.
A kancellárt pedig illene hátsón billegetni, ilyen diszkriminatív, undorító kijelentést nem szabadna tennie egy állami vezetőnek. Ennél még a mi Lázárunk is jobb. Nem is értem, a nagy ultraliberális Ausztriában hogy történhetnek ilyen kijelentések... a nép meg gondolom ujjong is neki.
Ha a Magyar Kormány nem akar együttműködni az EU-val, nem támogatja a munkaerő szabad áramlásának elvét, akkor nincs erkölcsi alapja tiltakozni az ellen, hogy állampolgárait nem kezelik egyenrangúként egy másik tagállamban.
Ez az elhibázott magyar külpolitika következménye. Bunkók vagyunk, hülyék vagyunk, megérdemeljük a seggberúgást.
Legalább van önkritikád.
Azt beismerted, hogy bunkó meg hülye vagy.
Én annyival kiegészíteném, hogy szar alak vagy, senkiházi vagy, idegenszívü hazaáruló vagy, agymosott vagy, bégető birka vagy és nem étdemled meg az életet amit kaptál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!