Neked egy pártban az a szimpatikusabb, ha vallásos keresztény vagy az, ha a technológiai fejlődés mellett áll?
Ez egy ilyen közvéleménykutatás féleség.
Kereszténység vs. felvilágosodás.
"Nem mindegy például, hogy a kórokozókat gonosz démonok okozzák a pokolból, avagy kórokozók."
Ezt szerinted a keresztyének hány %-a vallja?
Aki ilyen összehasonlításokban gondolkozik az vagy a keresztyénséghez, vagy a természettudományhoz, vagy (leggyakrabban) egyikhez se ért...
"Kereszténynek lenni az emberek egymás közötti kapcsolatának meghatározott szemléletmódját jelenti."
Ez hatalmas nagy tévedés.
A kereszténység alapja, hogy imádnod kell Istent és hinned kell abban a sok természetfeletti eseményben, ami le van írva a Bibliában.
Ha ilyesmiben nem hiszel és csak simán erkölcsös vagy, az nem kereszténység.
Látom, nem értetted meg a lényeget.
A lényeg itt a természetfelettiben való hit, avagy a valóságban élés. A kereszténység csak egy példa.
Felőlem beszélhetünk iszlámról vagy hinduizmusról is, a lényeg ugyanaz.
"Persze hiába rakok be ide nyolcvan feltalálót aki keresztény zsidó vagy akármi mert úgy se érdekel."
És akkor mi van, ha keresztények meg zsidók vagy mit tudom én?
Van alkoholista egyetemi professzor, meg pedofil orvos is.
Vagy te most azzal akarsz jönni, hogy aki okos, az mindenben okos és semmiben sem téved, mert tökéletes és hibátlan?
"Tényleg nem érted?"
Ez egy provokátor! Azért "nem érti".
A vallásnak nem a természetfeletti a lényege. Ezt sem a benne élők, sem az azellen felszólalók nem látják be.
"Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.
Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt."
Ez az egyetlen, ami kereszténnyé tesz - és ez is elég nehéz ahhoz, hogy az emberek legnagyobb részének túl sok legyen. Nem szakállas, égből lesújtó varázslók előtti hódolat, mint a magukat híveknek tartók szemlélete, és nem is a "gyerekmesék elutasítása", ami az ateisták megfogalmazása szerint a kereszténység meghaladottságának vélelme.
Egyébként milyen megfogalmazás ez:
"Nem mindegy például, hogy a kórokozókat gonosz démonok okozzák a pokolból, avagy kórokozók."
- A kórokozókat a kórokozók okozzák? Nem éppen a nevükből is következően, a betegséget, azaz a kórságot okozzák?
Tanultam valamit a tudománytól...:)
De a vallás lényege a természetfelettiben való hit.
Akárhol megnézed, ez a legelterjedtebb magyarázat a vallás szónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!