Mit szóltok hozzá, hogy a bíróság jogerősen elítélte a kölni események kapcsán érintett nőket?
A srácok kaptak kemény 100 eurós pénzbüntetést vagy bírságot.
Ezzel nem az elkövetők vesznek vissza magukból, hanem a molesztált nők érzik úgy, hogy nincsenek biztonságban, hiszen az ilyen büntetéseknek nincs visszatartó erejük.
Gratulálok a liberálisoknak...
Nem azért, de ha lopásért állították bíróság elé, és el is ítélték akkor az lopás, nem számít te hogy gondolod. Amúgy mivel Németországban történt az ottani törvényeket kéne belinkelni az eset kapcsán.
Kaptál értelmes választ.
A kérdésed nem helytálló, hibás, a törvények és az, hogy lopásként lett elítélve nem érdekel, attól neked van igazad. Nyilván te jobban tudod, mint a bíróság.
Gratulálok.
Csak sikerült felfogni a kérdést, hogy lazán kitépi a telefont, de az nekik lopás:)
Megnézném a fejed, ha elkezdeném kirángatni a kezedből a telefont, aztán csak lopás.
Másrészt röhejes, mert 31 ezer forint kb 6 ezer forintnak felel meg németben.
Szal nem kell terelni.
Megint tipikusan az a fajta kérdés, és az a fajta kérdező, ahol csak az a "jó" válasz, ami a kérdező felfogásával összhangban van. Ami attól eltér, az "vinnyogás". Ergó baromira nem a többi ember véleményére kíváncsi. Na de mindegy, volt már ilyen, nem kevés.
Hogy folytassam akkor a "vinnyogást"... A kézből kivétel nem rablás, a magyar törvények szerint sem, és szerintem a német törvények szerint sem. Bár utóbbit én nem ismerem.
Ha egyszerűen csak kikapja a sértett kezéből, úgy, hogy a sértettnek ideje, lehetősége sincs ellenállást tanúsítani, aminek megtörésére az elkövetőnek erőszakot vagy fenyegetést kellene alkalmaznia, akkor az nem rablás.
"Csak sikerült felfogni a kérdést, hogy lazán kitépi a telefont, de az nekik lopás:)
Megnézném a fejed, ha elkezdeném kirángatni a kezedből a telefont, aztán csak lopás."
Ez meg "no comment..." Két különböző fajta mozzanatot mosol össze, mintha ugyanaz lenne. Pedig nem! Kikapni (egy pillanat alatt) valakinek a kezéből valamit, abszolút nem egyenlő azzal, hogy "kirángatja" a kezéből. Mert utóbbinál már benne van az, hogy nem sikerült neki elsőre, tehát meg kell ismételnie a cselekményt, feltehetőleg mert a sértett ellenállást tanúsít. Ez már lehet rablás!
Mellesleg, magam sem értem, hogy milyen választ vársz!? Hiszen a jelek szerint rajtad kívül az ég világon senki nem érti, hogy milyen nőket ítélt el a bíróság jogerősen a kölni események kapcsán?!?!
Szokták mondani, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye. Jelen esetben úgy tűnik, mégis! :/
Az a baj gyerekek, hogy a kérdés nagyon is jó, csak a szellemi szint alacsony.
Az állam, amikor érvényesíti a büntetőjogi igényét, na annak két oldala van.
Egyrészt joghátrány éri az elkövetőt, másrészt érinti a sértettet is, hiszen ahogy írta, a büntetések mértéke nagyban befolyásolja az adott közeget.
Tehát mikor kiszabnak egy röhejes büntetést, akkor nem csak az elkövető lett kimosva, hanem a (leendő) sértett leköpve.
Másrészt nem tudom honnan ered ez a hülyeség, hogy kézből kikapni egy dolgot, az nem rablás.
A jól ismert metrós esetnél is rablás bűncselekménye miatt állt bíróság előtt az elkövető itthon.
Másrészt ugyan ezt vallja a német törvénykönyv is, szal végképp nem értem(vagyis értem, mosdatni kell a migrit), miért lopásnak minősítették?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!