Fel lehet ajánlani ügyvédnek sikerdíjat?
Arra gondoltam, hogy a munkadíjon felül én felajánlanám az ügyvédemnek, hogy fizetek x forintot, ha sikeres, peren kívüli megállapodás születik az adott ügybe.
Viszont nem akarom megsérteni, mert ezt azt is sugallhatja felé, hogy én nem bízom bennem hogy sikerdíj nélkül nem teszi oda magát ezerrel.
Az ügyvédek vagy fix összeget kérnek, vagy 10-20 % sikerdíjat. Kettőt együtt nem.
Ő dönti el, hogy melyikért vállalja az ügyet.
Nyugi!
Felajánlás nélkül is elkér ő tőled akkora pénzt, hogy a füled is kétfelé áll.
És teszi mindezt attól függetlenül, hogy peren kívüli eljárás, vagy peres eljárás keretében, és attól függetlenül, hogy a pert megnyered-e, vagy veszítel!!
Ő ugyanis azt mondja, hogy elvégezte, amivel megbíztad, a lóvét ő akkor is kéri, ha a pert elvesztetted!!!
Másrészt, megtörtént eset:
Ülök a buszon, a hátam mögött két (ismerős) frissen végzett jogász fiatalember, az egyiknek családfája már ezer év óta jogász, mondja a másiknak:
- Te képzeld, sikerült végre lezárnom azt a peres ügyet, amely az apámnak 30 éven keresztül nem sikerült!!!
- Te őrült, mit gondolsz, az apád miből taníttatott ki???
Szóval inkább arra vigyázz, nehogy túlfizettessen az ügyvéd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!