Minek kellene lennie az emberiség céljának?
Ellentmondásos amit írsz. Az lenne az emberiség célja, hogy ne legyen ember?
Szerintem a cél az kéne, hogy legyen, hogy eltünjön minden romboló ideológia, ami lehetővé teszi azt az eszetlen pusztítást, öldöklést, köztörvényes bűnözést ami folyik manapság.
"Ellentmondásos amit írsz. Az lenne az emberiség célja, hogy ne legyen ember?"
Így igaz. Az ember átadja a helyét a tökéletes létformának, ami aztán exponenciálisan kezd el fejlődni.
Nem feltétlenül kell, hogy legyen célja.
Én azt vélem, az a célja, hogy minél jobban megismerje a világot, az Univerzumot.
Olyan szempontból igazat adok neked, hogy az emberi élet nagyon rövid. Pl. én 40 éves vagyok - még fiatal embernek érzem magam - de ha meggondolom, jó esetben is már az életem felét leéltem.
Idővel elképzelhető, hogy az emberiség létrehoz egy transzhumán, félig ember, félig gép életformát és kiküszöböli ezt a hibát - tudniillik, hogy rém rövid az életünk - de az megint újabb kérdéseket vet fel.
Nem feltétlenül van értelme, célja az életünknek. Lehet, hogy csak egy tűnő jelenség az emberiség - a dinók sokkal régebben éltek a Földön mint az ember, mikor kipusztultak.
Eljutni a csúcspontra.
A halhatatlanság feltalálása.
Minden probléma onnan ered,hogy az ember tisztában van vele,hogy halandó,ellentétben bármelyik élőlénnyel.
Ezért zajlik ez a hatalmas mocsok a Földön,mert mindenki fejvesztve menekül az elkerülhetetlen elől.
Ezért akarják minél jobban kiélvezni,és ezért tesznek szörnyű dolgokat.
Főleg mikor elérik a középkorú státusz,akkor kezdenek el a világ üzletemberei,politikusai bűnözni leginkább,egyszer élünk mondattal.
Első lépés a halhatatlanság előtt,hogy feltalálják a mesterséges intelligenciát,ami kiszolgálja az embert.
Tehát az ember,mint egy állat a természetben megszűnik létezni,nem kell dolgoznia és küzdenie alapvető javakért.
Én úgy gondolom, hogy a mesterséges intelligencia is csak egy lépcsőfok (lesz) az emberiség történetében. A cél pedig az, hogy minden ember, ha csak egy kicsivel is, de jobb világot hagyjon maga után, mint amibe érkezett.
De kicsit eltérve, a mesterséges intelligencia, ha tényleg szabad akarattal rendelkezne, szerintem nem feltétlenül akarna segíteni bennünket. Az örök élet pedig szerintem kivitelezhetetlen, és etikai problémákat is felvetne (túlnépesedés, ki lehessen örök életű, születésszabályozás bevezetésének szükségessége, stb.)
Szerintem kivitelezhető.
Egy olyan világban már a túlnépesedés sem okozna gondot.
Mellesleg megállna az öregedés is.
Így nem kellene "újakat" létrehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!