Titeket nem zavar ez a megközelítés?
Azt mondják, mindenki egyforma, mindenki egyenlő.
Ez ellenére naoi szinten beszélünk, illetve törvényben mondják ki a kisebbség jogait, rasszizmusról beszélünk stb.
A legtöbb embernek ez természetes, de nem nekem.
Most vagy mindenki egyforma, törvény előtt és az életben egyformán ( bőrszín és vallás figyelembe vétele nélkül ) vagy mondjuk ki, hogy van ez-az-amaz, és ne legyen tilos megkülönböztetni őket. Ne büntessenek meg, ha azt mondom hogy cigány fajta ( nem vagyok rasszista, csak ugye Mo-n a cigányság a legnagyobb kisebbség ), mert az rasszizmus.
Vagy ne mondják akkor hogy Mo legnagyobb kisebbsége, mert ez nem számít.
"Azt mondják, mindenki egyforma, mindenki egyenlő."
nagyon kevesen gondolják azt, hogy mindenki egyforma
"Ez ellenére naoi szinten beszélünk, illetve törvényben mondják ki a kisebbség jogait, rasszizmusról beszélünk stb."
milyen jogait? ugyanolyan jogai vannak egy romának vagy egy zsidónak, mint egy magyarnak, vagy ha a gyakorlatban néha nem is, az nincs semmilyen törvényben kimondva
"A legtöbb embernek ez természetes, de nem nekem."
Mi?
"Most vagy mindenki egyforma, törvény előtt és az életben egyformán ( bőrszín és vallás figyelembe vétele nélkül ) vagy mondjuk ki, hogy van ez-az-amaz, és ne legyen tilos megkülönböztetni őket."
Jóformán senki nem mondja, hogy mindenki egyforma és senki nem tiltja a megkülönböztetést. A kuruc infót nem azért akarták betiltani, mert le van írva, hogy x, y bűnöző roma vagy zsidó. Azt senki nem tiltja.
"Ne büntessenek meg, ha azt mondom hogy cigány fajta ( nem vagyok rasszista, csak ugye Mo-n a cigányság a legnagyobb kisebbség ), mert az rasszizmus."
Az tényleg gáz, hogy nem lehet kimondani, hogy cigány, de ha azt mondod, hogy roma - ami miatt sokkal kisebb esélyjel rasszistáznak le - ugyanott vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!