Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy lehet valakinek fontosabb...

Hogy lehet valakinek fontosabb hazája, mint a saját élete és/vagy családja?

Figyelt kérdés

Az ilyen emberekkel valami baj van?

Ilyeneket írnak,hogy a "haza többet ér,mint az életem",meg ilyen furcsaságok.

Szerintem olyan,hogy "haza" nem létezik.

Az nem a te tulajdonod,mert az egy közösségi "hely".

Az otthonom az én lakásom,én házam,és az mindegy hol van,a lényeg,hogy jól érezzem magam.

2016. jan. 17. 02:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
"Kinek drágább rongy élete, mint a haza becsülete..."
2016. jan. 17. 09:24
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
A kérdésedből ítélve nem lehetsz túl inteligens ember kérdező már ne is haragudj. „Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak / Hagyd örökűl ha kihúnysz: A HAZA MINDEN ELŐTT.”
2016. jan. 17. 09:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Annyira bírom az ilyen kérdéseket, ilyenkor látszik igazán, hogy mennyi szadista kisgyerek írogat ide, akik pár napnyi Counter Strike után már úgy idealizálják a katonaságot, mintha az lenne a férfiasság non plus ultrája. Én is átmentem ezen a korszakon anno, én is bele voltam buzulva a katonaságba és lenéztem mindenkit, aki nem osztotta a nézeteimet, azonban mindezt gyerekként csináltam, azaz egy fejletlen erkölcsű személyként, szóval tudom, hogy a sorkatonaságot éltető kérdéseket meg kommenteket igazából gyerekek írják ki, akik azt hiszik, hogyha a háború olyan, mint a Battlefield és igazából tök menő dolog. Felnőtt, épelméjű ember nem akar olyan sorsot kényszeríteni más emberekre, amit azok nem akarnak, a debil, látens militáns kisgyerekek azok, akik arról fantáziálnak, hogy ki kéne nyírni mindenkit, aki nem akar katona lenni, mert az árulók ezt érdemlik. Az ilyen gyerekek rendre nagyon frusztráltak és azt hiszik, hogy az ő állapotukra az a gyógyír, ha mindenkit bekényszerítenek egy laktanyába, ahol válogatott megalázásokon mehetnek keresztül. És itt a probléma gyökere: megalázás. Ezeket a gyerekeket az életben rendszeresen megalázzák, innen ered a frusztrációjuk, ők meg azt akarják, hogy mások is éljék át ezeket a megaláztatásokat, ezért áll fel a farkuk amiatt, hogy esetleg egy félőrült öregember visszahozza a sorkatonaságot, ahol majd megalázzák azokat, akik őket megalázták.
2016. jan. 17. 10:51
 14/20 anonim ***** válasza:
Mert vannak, akikre veled ellentétben nem hat a szélsőségesek agymosása a médiából.
2016. jan. 17. 11:21
 15/20 anonim ***** válasza:

Gondolom nagyon okosnak és széles látókörűnek hiszed magadat.

Az a baj, hogy a saját hazugságodat még te magad is elhiszed.

A saját gyávaságodat és gyengeségedet leplezed azzal, hogy más egészségesen gondolkozó embereket illetsz ilyen jelzőkkel mint "frusztrált, zaklatott, agresszív".

Holott szó sincs erről.

Értelmes ember belátja, hogy jelen világpolitikai helyzetben szüksége van az országnak honvédségre.

A sok gyáva hazaáruló közt legalább van olyan aki kiírja nyíltan, hogy ki akarja húzni magát a kötelezettség alól.

Te még magadnak sem ismered be, hogy egy önző gyáva szr vagy.

2016. jan. 17. 12:09
 16/20 anonim ***** válasza:
13-as nak üzenném én voltam katona senkit nem aláztam meg és engem se alázott meg senki és nem is tapasztaltam ilyet. Volt pár pár alpári bunkó szóhasználata olyan volt mint a tiéd ők néha próbálkoztak volna de csak ki nevettük őket. Hozzád hasonló íq bajnokok voltak.
2016. jan. 17. 12:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Ti magatok bizonyítjátok be, hogy mennyire igazam van. A frusztrált kisgyerek ismérve, hogy egy rossz szó hallatán képes felrobbanni, esetünkben egy neki nem tetsző komment láttán kapásból lehazaárulóz mindenkit, aki nem akar katonásdit játszani.

Eddig még egyetlen racionális érvelést se láttam a sorkatonaság visszaállítása mellett, nem véletlenül. Döglött az ügy, ezt pedig csak a gyerekek nem látják be, akik meg amúgy se tudnak racionálisan érvelni, csak vagdalkozni meg személyeskedni tudnak, épp ezért van az, hogy a mellette kiállók szinte minden esetben ugyanazt a mantrát nyomják állandóan, azaz, hogy "meg kell nevelni a puhány fiatalokat". Egy haszontalan, pénznyelő intézmény léte mellett, ami embereket tart fogva az akaratuk ellenére nem lehet racionális érveket felsorolni, de ilyen távlatokban egy gyerek képtelen gondolkodni, épp ezért ők meg a félig szenilis nyuggerek az egyetlenek, akik kiállnak mellette.

2016. jan. 17. 12:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Csodálkoznék, ha nem lenne háború Európában 10 éven belül. Márpedig akkor szükségünk lesz hadseregre.
2016. jan. 17. 13:02
 19/20 A kérdező kommentje:

Jaj,bírom ezeket az idézetmegosztókat.

A jelentését sem értik sok gyereknek.

Én is tudok írni egyet.

"Na szülj rabot,te szűz,anya ne szoptass csecsemőt".

Mikor a suliban ezt tanultuk,akkor mindenki "kuncogott" a szoptatás szón.

Ma értem igazán,mit jelent ezt,érett fejjel,27 évesen.

2016. jan. 17. 14:07
 20/20 anonim válasza:

Bár már nem új a kèrdès,álljon itt az èn gondolatom mindenkinek,aki erre tèved.

Kamaszkènt,fiatal felnőttkènt úgy gondoltam,hogy Magyarországot soha nem hagynám el,meghalnèk èrte,ha kell.

Aztán Èdesanya lettem. Azóta a gyermekem a legfontosabb számomra.

BÁRHOVÁ elmennèk, ès BÁRMIT megtennèk,hogy megvèdjem.

Az èlet a legfőbb èrtèk.

2016. márc. 25. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!