Mit gondolsz az egyetemi és főiskolai oktatás ingyenességéről?
Én azt a rendszert támogatom, ami az IBS-n is van. A legjobb 10%-ék (nem a tantárgyak jegyei, hanem a teszteken elért eredményeket nézik összesítve, így pontosabb az érték) tandíjmentességet kap. A többi meg fizessen. Annyi könnyítést még bele lehetne tenni, hogy 10% után nem a teljes összeget, hanem arányosan lenne elosztva mondjuk a legjobb 40% között.
Igazából ha megteremtenék az automatikus átjárást a jelenlegi fizetős és támogatott módok között, és lecsökkentenék a támogatott helyek számát, pont ugyanez lenne a helyzet. És máris nem úgy kell akkor fogalmazni, hogy tandíjat fizettetnek a diákokkal.
Hát pont onnan vennél el?
Magyarországon alig van már tehetséggondozás.
A diploma csak egy darab papírral lesz egyenlő. Vegyél el máshonnan. Zavar téged hogy ingyenes?
Azt hozzá teszem, hogy nekem nincs diplomám.
Szerintem maradhat ingyenes. Más nyugati országokban is(mivel ezzel példáloznak kedves politikusaink is) ingyenes az oktatás. Szerintem nem függ az felsőoktatás minősége attól, hogy fizetek-e érte, vagy sem. Sőt, lehet hogy a kedves oktatóknak az lenne a rossz, mert akkor elvárnám, hogy normálisan oktassanak, továbbá a követelmények is helyén legyenek.
Szóval legyen ingyenes, de legyen jóval erősebb a középiskolai oktatás, meg esetleg keményebb felvételi is lehetne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!