Miért nem engedélyezik mindenhol a melegházasságot?
Úgy értem, hogy attól, hogy legális, még nem lesz kötelező. Egy egész életet leélhet bárki anélkül, hogy azonos neművel házasodna. Másoknak meg jó lenne, össze tudnák hivatalosan is kötni az életüket a párjukkal.
Mi a probléma? Komolyan kérdezem.
Miért nem engedik mindenhol a kutya/macska evést. Értem úgy, hogy attól, hogyegális, még nem lesz kötelező. Egy egész életet leélhet bárki anélkül, hogy kutyát/macskát enne. Másoknak meg jó lenne, mert végre nyugodtan ehetnének egyet-egyet.
Nem ilyen a kultúránk. Vannak hagyományaink, szokásaink stb. Nem is értem miért olyan fontos a házasság a melegeknek, van egy vele egyenértékű, de más nevű lehetőségünk
"Másoknak meg jó lenne, össze tudnák hivatalosan is kötni..."
Én is azt kérdem, miért lenne jó nekik, ha össze tudnák hivatalosan is kötni? Egynértékűnek tekintenék akkor a frigyüket a nem-azonos neműek házasságával? Nem azonos értékű, és én nem szeretném, ha valaha is azonos értékűnek nyilvánítanánk.
Barátok, barátnők esetén nem működik pl. az özvegyi nyugdíj, a válás esetén bekövetkező vagyonmegosztás, és a többi, házastársi jogcím alapú jogok. Én nem is szeretném, ha működnének. Az "utódok"-kal kapcsolatos jogokról ne mis beszélve.
11:18, "Előbb utóbb mindenhol engedélyezni fogják ..."
KIZÁRT!!!
4-es: túl optimista vagy. Nézd csak meg a többi hozzászólást.
"Nem a kultúránk része" - ahogy a bolognai spagetti sem, mégis a kedvenc ételem.
"Nem egyenrangúak a heterókkal" - de, azok. Miért ne lennének? Mert nem tudnak gyereket nemzeni? Szerintem akkor tiltsuk meg a hetero meddő pároknak is hogy házasodjanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!