Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az ISIS miért nem támadja a...

Az ISIS miért nem támadja a zsidó vallást?

Figyelt kérdés

Tudom,volt a kóser bolt, ahol 4-en meghaltak, de az igazából nem egy szervezett támadás volt.

Volt egy videójuk, amelyben üzentek Európának, ott is az látható, amint egy feszületet borítanak le, valamint az üzenetben elhangzik ez:

"Le fogunk csapni a bálványra

A keresztre, és a bálványimádókra"

De Izraelben miért hajtanak végre merényleteket, avagy ha mégis, miért nem hallani róla?Vagy európai zsinagógákat miért nem érnek szervezett támadások?

Elvégre ők is "hitetlenek", és jelen vannak Európában.

Kérdezhetném,azt is,hogy a buddhistákra miért nem csapnak le, de én azért a zsidókról érdeklődök mert ők eleve ellenszenvesek a muszlimoknak, és Európában is relatíve nagy számban jelen vannak.

(Értem,hogy a franciák elleni támadás nem feltétlen vallási alapon történt, de az is mindenképpen benne volt)

2015. nov. 16. 15:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Rendben, Izraeltben nehézkes lenne merényleteket végrhajtani.

De az európai zsinagógák előtt nincsenek (mindig) felfegyverzett rendőrök/katonák, tulajdonképpen védtelenek.

2015. nov. 16. 16:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Izrael határa kicsi és igen jól védett, a hírszerzése az egyik legjobb a világon, a katonai, rendvédelmi alakulatai (és polgárai) számára egy terrortámadás nem rendkívüli esemény, hanem rutinmunka. Izrael nem egy puha célpont. Ott nem lehetett volna ugyanezt megcsinálni, még 'legjobb' esetben is az első sikeres merénylet után rommá lőtték volna a kocsijaikat, de valószínűbb, hogy odáig sem jutottak volna. A palesztin terrorszervezetek és az ISIS meg nem haverjai egymásnak, akármennyire utálják mind a ketten a zsidókat, egymást is legalább annyira. Ha megjelennének az IS-esek a palesztinok vagy saját maguk likvidálnák őket, vagy leadnák a drótot az IDF-nek.
2015. nov. 16. 16:38
 13/16 anonim ***** válasza:
64%
A muszlim radikálisok nem tesznek különbséget zsidó és keresztény között. Nekik csak hívők meg hitetlenek vannak. Most egyáltalán nem vallási központokat támadtak meg hanem olyan helyeket ahol sok ember van egyszerre. Egy templomban vagy zsinagógában jó ha van pár száz ember, hétköznap meg egy néhány nézelődő. Logikusabb lépés egy focimeccsen vagy egy koncerten balhét csinálni. Csak azt nem értem ez neked miért fáj. Ha nem tetszik állj be közéjük aztán adj nekik ötleteket.
2015. nov. 16. 16:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Nemtom, a Dohány utcában tuti mindig vannak rendőrök. És mintha a személyzet egyes tagjai is indokolatlan izomtömeggel rendelkeznének. Baj esetén szerintem előkerülne ott egy-két meglepetés.
2015. nov. 16. 16:41
 15/16 anonim ***** válasza:
85%
Izrael 6 nap alatt leverte összes arab szomszédját. A nap, amikor az ISIS megtámadja Izraelt, az lesz a végzetük kezdete.
2015. nov. 16. 17:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Tuluzi iskola elleni tamadas, Hiper Koser elleni tamadas, londoni zsido muzeum elleni tamadas, zsinagogakban imadkozok elleni tamadas Tunisztol Madridon at Parizsig - neked ez nem eleg, Achmedke?
2015. nov. 17. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!